Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1255
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ryzen 2200G Orijinal Fanı İçin Direk Cooler Master'a Başvurabilir miyim?
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ryzen 2200G orijinal fanında düşük devirde dahi çok hafif bir cızırtı sesi var. Garantiden bakılması için işlemciyi aldığım mağaza yerine fan cooler master malı olduğu için direk cooler masterdan destek alabilir miyim?



G
4 yıl
Yüzbaşı

Sistemi ilk topladığımda bendeki soğutucuda da problem vardı. Cızırtıdan çok fan ciddi derecede sallanıp takırdıyordu, durumla ilgili AMD'ye mail atmıştım, video isteyip form doldurttular. Türkiye'de yaşadığımı formda gördükten sonra gümrük problemlerinden dolayı TR'ye gönderim yapamıyoruz, distribütörle ya da aldığınız yerle sorunu çözün demişlerdi.
Lakin ," eğer yine de sorunu çözemezseniz neler yapabileceğime bakarım" tarzı bir cevap almıştım.
AMD'ye mail atarak durumu iletebilirsiniz, belki lojistik politikalarında bir değişikliğe gitmiş olabilirler.
Ben işlemciyi Inventus'tan almıştım, soğutucuyu bize gönderin dediler, bir iki gün içerisinde yenisini yollamışlardı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Peki yenisinde durum nasıldı sizde? Sorma sebebim şu internettte bendekiyle aynı sesi yaşayanların birkaç videosunu gördükten sonra acaba ses hep vardı da ben sonradan mı farkettim diye düşünmeye başladım. Yani bun fanların normal fan sesi olabilir dediğim ses. Gördüğüm videolardan birini bulursam ekleyeceğim buraya.

Bahsettiğim ses;https://www.youtube.com/watch?v=7uY8eDX0TDI





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 16 Mart 2020; 12:36:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Breath of Horus
G
4 yıl
Yüzbaşı

Videoda duyduğum ses yüksek devirde dönen fan sesi gibi geldi bana, sistemdeki tüm fanları %100'e çeksem benim kasadan da saç kurutma makinesi gibi ses geliyor. AMD'ye konuyla ilgili mail attığımda video istemişlerdi, maillerden buldum videoyu, linkini ekleyeceğim. Videoda ses tam net değil, kasa fanlarının oluşturduğu rüzgardan ses bir tık geride kalmış lakin devir yükseldiğinde takırtı sesi de artıyordu. Yeni gelen soğutucuyu inventus gönderdiğinden muhtemelen deneyip göndermişlerdi, yüksek devirde rüzgar sesi hariç ses duymamıştım.

Gönderdiğim video şu idi :https://streamable.com/nz6gly

Zamanında ben de bu Wraith soğutucuları araştırmıştım. Prism ve Max CM tarafından üretiliyor, Spire ve Stealth'ta 2 tür fan var. 5 kanatlı fanlar CM fanları , 7 kanatlı fanlar Delta üretimi. Genellikle kullanıcılar Delta fanlı Wraithlerden şikayetçi idi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F996CAA7D -- 7 Nisan 2020; 2:36:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eatmc7
M
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Videonun başında yüksek devirde değil yalnız fan. Bende ses yaptığını düşündüğüm de videodaki 5 kanatlı CM üretimi olan.

Edit; sizdeki ses apayrı bir sesmiş..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 7 Nisan 2020; 13:16:56 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Breath of Horus
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.