Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1514
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gelişim Hakkında Bir Soru ?
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dostlar iyi forumlar ;

Yaklaşık 5 aydır spor salonuna gidiyorum haftada 4 yada 5 gün olmak koşuluyla ilk zamanlarda kilo ve yağ fazlam olduğu için ilk 2 ay sadece kardio yaptım koşu bandı , uzay yürüyüşü vs. Sadece 2 ay kardio yaptım sonrasında vücûd geliştirmeye başladım genetik olarak pek güçlü olduğumu düşünmüyorum elimde bir adet liste var listeye göre yaklaşık 2 aydır çalışıyorum fakat bana gelişimim durdu gibi geliyor son 2 aydır protein tozu kullanıyorum spordan hemen sonra geçen ölçüm yaptığımda sonuçlarım şu şekilde - Kol 36 - Göğüs 102 - Omuz 122 çıktı diyetisyene gidiyordum en son yağ oranı 18 çıktı bu oran yüksek yağ oranımı düşürmeye çalışıyorum L - Carnitine kullandık fakat pek bir faydasını görmedim , protein tozu bitmek üzere salonda birkaç kişi bitince BCA başlamalısın dediler sizce başlamalı mıyım ? BCA olarak önerebileceğiniz bir marka var mı ? Baktığım kadarıyla Big Joy iyi duruyor ama öneren pek yok gibi.

Yaptığım antrenman şeklini görsel olarak ekledim sizce bundan sonra yağ yakmak için mi uğraşmam gerekiyor yoksa antrenmana bu şekilde devam etsem yağ kendiliğinden erir mi ?

Ağırlık antremanlarında yerimde sayıyor gibi hissediyorum Bench Press de toplamda 50 KG kaldırıyorum ve artırmak istediğimde kaldırmam imkansız oluyor sizce yerimde sayma işini nasıl iptal edip daha fazla gelişebilirim ? Bu gelişim için BCA mı yoksa Whey Protein tozu kullanmaya devam mı etmeliyim ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Boy 178 - Kilo 80.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

H
4 yıl
Teğmen

Bence yerinde saymıyorsun. 1-2 ayda ağırlık artıramazsın. zamanla kaldıramadığın ağırlıkları kaldırabiliyor olduğunu göreceksin. Gelişimin yavaşlamıştır. En hızlı gelişim ilk 1-2 ay içerisinde olur. BCAA ve protein tozu kullanmak istiyorsan Nutrade markasının ürünleri güzel. Gerekli proteini doğal olarak alabiliyorsan protein tozu almana gerek yok. L-Carnitine zaten işe yaramaz bir supplement. Supplement kullanacağım diyorsan kreatin ve bcaa kullanabilirsin. Haftada 1.5 saatten fazla kardiyo yapma katabolizmaya uğratır. Haftanın 2 günü de karın çalış bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam protein tozu kullanıyorum sanırım eklemeyi unutmuşum çok şey yazınca kullandığım protein tozu markası Hardline araştırmalarım sonucunda kompleks Whey olduğu için tercih ettim gün içerisinde ihtiyaç duyduğum proteini almam biraz zor vardiyalı çalışıyorum ve tek yaşıyorum dolayısıyla toza ihtiyacım olduğunu düşünüp bir müddet kullanıyorum fakat az bir miktar kaldığında spor salonunda ki Kişiler BCA geç dediği için sorma gereksinimin de bulundum sizinde belirttiğiniz gibi gelişimim yavaşladı sanırım peki vücûd için bir fikriniz var mı ? 1.78 Boy - 80 KG - 36 Kol - 102 Göğüs - 122 Omuz ölçülerim mevcut 90 üzeri bir kilodan düştüm ve vücudum bana göre hâlâ yağlı yağ eritmekte güçlük yaşıyorum önerdiğiniz karın hareketleri var mı ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hulusiaktas
B
4 yıl
Yüzbaşı

8 Aydır spor yapıyorum. 5 ve 7. aylar arası 60kilo benchi geçemedim şuanda daha yeni 65 kilo takabildim. Ağırlık çok zor artıyor. Ama hacmim artıyor.Birde bazı hareketler daha zor geliyor atıyorum benchte 60 yapıyosam chest pressde 80kilo yapabiliyorum gibi birazda senin motivenle ilgili yılmadan devam et ağırlık önemli değil görünüş önemli.Ağırlığa çok takılıyosun 5x5 güç antremanlarını dene


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Teğmen

BCAA kullan tavsiye ederim. Yağ yakmak için kardiyoya öncelik vermelisin. Beslenmene dikkat etmelisin. Karın hareketleri olarak - Crunch -Pulse Ups - Plank rolls - Russian twist yapabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RdvnKrca
E
4 yıl
Binbaşı

bu sporda yanlış bir mantık var insanlar zamanla kademeli olarak sürekli artacağını düşünüyor. aslında belli bir yere kadar böyle fakat altyapını tamamladıktan sonra kaldırdığın kilolar dahada artmıyor. aksine ilerleyen süreçte psikolojine/motivasyonuna kadar artı veya eksi aynı kilolarda takılıyorsun. daha fazlasını doğal olarak kaldırmaya da zaten insan vücudu müsait değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam sizinde söylediğiniz gibi ağırlığa çok takılıyorum sanırım benim 4. Ay oldu henüz Bench de 50 KG kaldırabiliyorum ilk zamanlarda sürekli artınca bundan sonra da sürekli artar diye düşündüm fakat vücûd gelişmesi ilk aylarda çokça olup sonradan yavaşlıyor bende şu an bu evrede olduğumu düşünüyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bobby Zzz
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

BCAA siparişi verdim hocam teşekkür ederim Whey protein olarak Hardline kullandığım için BCAA olarak yine Hardline tercih ettim Big joy markası için pek iyi yorumlar okumadım Optimum Gold bulamadım , Multipower markasını önerdiler fakat Hardline ile karşılaştırınca besin değerleri bana düşük geldi aldığım ürün bu

https://www.protein7.com/hardline-bcaa-matrix-630-gr-196.html


Yağ için kardiyo kısmına önem verdiğimizde şimdiye kadar yapmış olduğum ilerleme de herhangi bir eksilme olur mu hocam hacim kazanmak için yol sarf etmişken birde hacim olarak küçülmeyelim ?

Beslenme olarak daha fazla ağırlık kaldırabilmek için diyeti bozdum karbonhidrat içeren besinleri artık yiyorum diyette yemiyordum hiçbir şekilde şimdi ise pilav , makarna , ekmek vs. Tüketiyorum 1 ay daha diyete ve kardiyo devam edersem ne derece bir yağ yakımı olabilir hocam ? Ve yağ yağmak için uyguladığım bu diyet sonucu herhangi bir kas veya güç kaybı olur mu ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hulusiaktas
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam salona gittiğinizde sizden daha fazla ağırlık ile çalışıldığını görünce her ne kadar sizden önceki kişi bu işi yıllarını vermiş olsa da ister istemez insan içten içe düşünüyor ben neden yapamıyorum diye birde yaklaşık birkaç haftadır aynı ağırlıklar ile çalıştığımda acaba yerimde mi sayıyorum düşüncesi belirdi o yüzden konu açma gereksiniminde bulundum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elweda
E
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RdvnKrca

Hocam salona gittiğinizde sizden daha fazla ağırlık ile çalışıldığını görünce her ne kadar sizden önceki kişi bu işi yıllarını vermiş olsa da ister istemez insan içten içe düşünüyor ben neden yapamıyorum diye birde yaklaşık birkaç haftadır aynı ağırlıklar ile çalıştığımda acaba yerimde mi sayıyorum düşüncesi belirdi o yüzden konu açma gereksiniminde bulundum.
o düşünce hep olur. mesela ben 8 seneye yakındır çalışıyorum. son 3-4 yıldır da genelde aynı kilolarda takılıyorum. üzerine çıksam sakatlanacağımı bildiğim için gerek duymuyorum. yukarıda da yazdığım gibi belli kiloların üzerine çıkmak istediğin zaman vücudun müsait değilse veya ilaçlı değilsen doğal olarak gerçekten sorunlar yaşarsın.
önemli olan kaslarını zorlayacak bir ağırlıkla çalışman gerisi beslenme ve zamana bakıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam sizinde söylediğiniz gibi zamana bakıyor bu işler ben biraz aceleci davrandım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @elweda
J
4 yıl
Binbaşı

Bende 5 aydır fitness'a gidiyorum 87 kilo başladım 1.80 boy şuan 78 kiloyum. 1. ay zor geçti pek istemiyordum gitmek sadece gitmem gerekiyor diye gidiyordum. Derken bazı youtube sayfalarının da sayesinde çok severek yapmaya başladım ilk öğrendiğim her gün yapılan 1 saat koşunun aslında yağ ile birlikte kas kaybına da neden olduğu oldu. ilk tuhaf geldi çünkü spora gelip 2 saat koşanlar var herkes mi yanlış yapıyor dedim. Araştırdım gerçekten öyle sen proteinini tam alsan da kardiyo yağ yakarken kasta kaybettiriyor. Bunu minimuma indirirsin ama kardiyo da ideal olan haftada toplam 2 saati geçmemek. Bench presste bende başladığım ağırlıktayım bunun için bende bench press antremanımı 5x5 şeklinde yapacağım her seferinde +2.5 kilo ekleyeceğim.

Birinci ay herkes bir şeyler tavsiye ediyordu ama kimsenin dediği birbirini tutmuyordu. Biri glutamin diyor biri bcaa diyor biri l carnitin al diyor biri split antreman biri full body antreman diyor. Şunu anladım ki spor salonunda vücüdu olan insanların bile çoğu bir şeyden anlamıyor bu işi kendim öğrenmeye karar verdim. Çoğu vücüdu olduğu için doğru yaptığını sanıyorlar ama 6 göğüs haraketi çalışıyorlarsa 4 ü zaten aynı kısma etki ediyor. Arada bench press gibi tüm göğüse etki eden haraketler sayesinde vücütları gelişiyor. Saçma sapan haraketler yapanlarda var tabi vücudu olup lat pull down'ı bile arkaya yatarak yapan dolu. ilk olarak sana tavsiyem araştırmayı seviyorsan video izlemeyi seviyorsan spordaki insanları fazla ciddiye alma ve bu işi güvendiğin sayfalardan takip et. Ben haraket detaylarını gym kong sayfasından öğrendim emin hoca ile buğra hoca mükemmel insanlar. Bu sayfaları takip edersen kimseye bir şey sormadan en sağlıklı bilgileri alırsın ;

Barış okan belovacıklı
Gym kong
Atlefit
Ağırsağlam
Savas Cebeci
Güç ve fitness

Bu yazdığım sayfaların hepsi işin detayını bilen insanlar. Barış hoca split çalışır furkan ve yankı hoca 5x5 çalışır çoğunun çalışma şekli farklıdır ama hepsi işinde çok iyi ve detayları bilen insanlar. Gym kongdaki samimiyet ve barış hocanın eğlenceli videoları fitness'ı sevdirdi bana.

ben yağ oranımı düşürdüm ama yeterli değil şimdi %15 ardından %10 hedefliyorum karın kası gibi kaslar için mecburuz zaten. ilk olarak yağ oranını kesinlikle mezurayla ölç bunu ağırsağlamın sitesinde bulabilirsin boyun ve belini ölçüyorsun. En doğru yağ oranını öğrenir oradan günlük protein ve kas kaybetmeden kilo vermen için alman gereken kaloriyi hesaplayabilirsin. Ben fatsecret programına yediklerimi girerek neyin kalorisi proteini ne kadar ezberlemeye başladım. Mesela eskiden spor üstüne 2 muz yerdim oysa ki ne büyük hataymış çok yüksek kalorisi.

Supplementlere çok takmış durumdasın ağırsağlam sayfasının supplement videolarını izle hepsini inceliyorlar yeni başlayan biri için kreatin dışında hepsi gereksiz. Senin için 150 gram tavuk ile protein tozunun bir farkı yok paranı bu tarz şeylere harcama. Spordan sonra yemek yemeye zamanın yoktur veya günlük 1 öğününde sıkıntı çekiyorsundur o zaman kullanabilirsin. Spordan sonra hemen protein almak yararlı olsa da çok şart değil. 3-5 saatte bir protein almaya da gerek yok istiyorsan tüm protein ve kalorini 1 öğünde al bir daha o gün yemek yeme.

Antreman programında bir haraketin nereye etki ettiğini öğrenip canın hangi haraketi istiyorsa onu koyabilirsin. Deadlift gibi vücüdun %80 kasını çalıştıran haraketler var bunları kullanabilirsin. Mesela barbell row haraketini sevemedim onun yerine koyabileceğim onlarca haraket vardı ben T Bar Row koydum. Barış hocanın antreman videolarını izle mesela onun antreman videosu sayesinde seçtim ben çoğu haraketimi ve kas detaylarını onun sayesinde öğrendim. Full body seven biri olarak şuan a ve b antremanı olarak çalışıyorum;

Pazartesi ve Perşembe ; Göğüs, Sırt, Kol, Karın
Salı ve Cuma ; Omuz, Arka kol, Bacak




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.