Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1374
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fiber modemden odalara internet dagitma
A
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaslar salonda turk telekom kutusu var. Oraya modem ve kucuk splnter tarzi bir cihaz monte ettiler.
Benim bilgisayarim kendi odamda. Burdan cat 5 ile internet dagitmalıyım yoksa duvardan gelen kabloyu odama cekerek modmei orayamı tasımaliyim?
Fiber modem sanirim ilk kez bu sekılde gördüm.
Duvardaki telefon kablosu yerleri islevsizmi kalouor bu sekılde?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
4 yıl
Er

Merhaba,

Tam olarak fiziksel bağlantıları ve cihazların tip/model bilgilerini bilmediğim için genel anlamda şöyle bir değerlendirme yapabilirim.

Modemin kendi arkasında bulunan ethernet portları normal şartlarda kablolu bağlantı gerektiren evinizdeki tüm cihazlara internet erişimi verecektir.

Modemin LAN portları ile evinizdeki kablo alt yapısı birbirlerine bağlanmadığı sürece, ev içindeki duvar portları kullanılamayacaktır.

Buradaki en önemli husus ise, modem ile nihai bağlantı sağlayacak cihaz arasında ne kadar atlamalı kablo bağlantısı var ise, bu durum kablo yapısına bağlı sorunlar ile karşılaşmanıza neden olabilir. Bu durumda genelde yavaşlık olarak size yansır.

Eğer kablo kullanım zorunluluğu bulunmuyor ise, modemin üzerindeki kablosuz bağlantı desteği ile, yada modemin arkasına bağlayacağınız bir kablosuz erişim noktası ile, kablosuz ağ uzerinden bağlantı kurmanız daha kolay bir erişim imkanı sağlayacaktır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.