Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1142
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Osmaniye'nin Düziçi Belediyesi, ilçeye giren araçlardan işgaliye parası alıyor
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

:)) el kadar osmaniyede yapılan uygulamaya bak.

Düziçi Belediyesi'nin 5 Aralık'ta yapılan meclis toplantısında, meclis üyelerinin oy çokluğu ile alınan kararla ilçeye giriş çıkış yapan araçlardan işgaliye parası adı altında ücret toplanmasına karar verildi. Alınan meclis kararına göre ilçeye giren TIR'lardan 25 TL , kamyondan 20 TL, 50 NC Transit türü araçlardan 15 TL, hafif ticari araçlardan 10 TL, taksi türü araçlardan ise 5 TL toplanmasına karar verildi. Alınan karar gereği şehir merkezi girişine zabıta kontrol noktası oluşturuldu. Meclis kararında alınan karara yönelik ilçeye giriş yapan araçlardan araç türüne göre makbuz karşılığında işgaliye parası toplanmaya başlandı.

Şoförlerden ise Düziçi Belediyesi'nin bu uygulamasına tepki geldi. Bir ilaç firması temsilcisi olduğunu belirten sürücü, ilçeye girişte 15 TL para ödediğini belirterek “Yakışmayan bir uygulama olmuş. Ben yıllardır Düziçi’ne gelip giderim. İlk defa böyle bir uygulama ile karşılaştım. İlaç dağıtımı yapıyorum. Düziçi’ne hizmet ediyoruz ama böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. Yakışmıyor umarım bu yanlıştan dönerler” şeklinde konuştu.

Bir esnaf ise “Belediyenin yaptığı bu uygulamayı yanlış buluyorum. Biz küçük esnafız. Zaten yakıt paramız zor çıkıyor. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

CHP’li Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner ise meclis kararı ile alınan işgaliye parası ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
https://www.mynet.com/osmaniye-nin-duzici-belediyesi-ilceye-giren-araclardan-isgaliye-parasi-aliyor-110106335079



9
4 yıl
Yarbay

ACİLEN KAYYUM ATANMASI LAZIM COK ACİLEN



L
4 yıl
Binbaşı

Bak sen Duzici'ne sanirsin bana kucuk Londra anasini satayim Congestion Charge aliyor Yine insaflilar, Londra'da 11 Sterlin aliyorlar her aractan

Bkz; Congestion Charge nedir?
LINK





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 3 Ocak 2020; 12:49:9 >

E
4 yıl
Yüzbaşı

Saçmalık



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yarbay

İşin ayrıntısını bilmeyince saçmalık

Önce ufak bir iki bilgi. Düziçi normal bir ilçe iken merkezine deli gibi apartman diktiler. Eski başkanı babadan oğula başkan olan çook acayip bir tipti. Bu arada başkanlığı 30 yıl sonra falan kaybetti. Kasa tamtakır, deli gibi borçlu belediye. İşçi maaşlarını bile ödeyemiyordu. Toparlanmaya çalışıyor. Ama bu olayın para ile ilgisi o kadar yok.

Bu ilçe 1 tane caddesi olan bir ilçe. Üstüne iki üç şehrin arasında kalıyor. Belli saatlerde mal indiren v.b merkeze girince o tek cadde tıkanıyor.

Yeri yüzünden herkes arada uğruyor kamyon vb girişi yasak ama saatlere kimse uymuyor.

İlçe nüfusu genelde yurtdışında çalışan işçiler olduğundan araçta çok. O cadde tıkanmasın saatlere uyulsun diye yapılmış uygulama. Ama muhalif belediye olunca haber böyle geçiyor işte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 5 Ocak 2020; 9:54:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Teğmen

üstteki yazara katılıyorum.. ama eksik yanlar var ilki ilçe içinde para alsa bu kadar tepki çekmezdi. kasa boş çünkü kaç tane akaryakıt almışlar varın ilçe halkı anlatsın. otel bile duydum mersin taraflarından.
Alper başkana Allah kolaylık versin ama çözümü bu olamaz.. başka çözümler üretmeli. teleferik için belediyenin kasasından dehşet bir para çıkmakta.. başka belediyelerden destek alıp teleferik bitirilmeli turizm canlanırsa para kazanır belediye.. sabun çayına başka projeler olmalı... aşağıya tokmaklı beldesinin karşısına andırın a bğlantı köprüsü yapılmalı ilçenin umudu olmalı... ama bu üç beş araç işgaliye parasıyla olmaz hem gelene yazık hem de o kasa dolmaz... Allah yardımcısı olsun..

dediğiniz doğru başka belediye olsa bu kadar tepki almazdı. ilçeye proje şart ama proje bulsanız para yok kredi vermiyorlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZ ÇAĞAN -- 5 Ocak 2020; 17:51:35 >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Bana göre anlatılan hiçbirşeyin yapılan uygulamayı haklı gösterecek bir tarafı yok. Bahsedilen yasaklar, uymamalar, sorunlar DOĞRU DENETİM' le çözülecek şeyler. Saatinin dışında araç giriyorsa trafik ekibi ilgilensin, bağlasın aracı veya yasal cezası neyse onu versin. Bakın böyle uygulamalar muhalifmiş, iktidarmış v.s. tartışmasının dışında gözlemlenmesi gereken şeylerdir. Ayrıca emsal teşkil etmemesi içinde hiçbir sebep yok. İki gün sonra bütün ilçelere benzeri bir uygulama getirildiğinde bakalım kim karşı çıkabilecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.