Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
933
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Engelli Kontejanından ÖTV İndirimi ile HB Tavsiye | Yardım
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle bütün DH üyelerinin yeni yılı kutlu olsun. Umarım sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl geçirirsiniz. Başlıktanda anlaşılacağı üzere bir kaç ay içerisinde HB model bir araç almayı planlıyorum. Zaten Ankara 'da gezmediğim yer kalmadı, mağlesef henüz hiç bir yerde araç yok. Çoğu marka ise 2020 kasalarının gelmesi Şubat ortasını bulur dedi. Henüz yeni kasaların fiyatları da belli değil tabi. Bu süre zarfı içerisinde de bende araştırmaya koyuldum hangi marka hangi model almalıyım diye.

%55 engel oranım bulunduğu için ÖTV indiriminden yararlanacağım. Fakat tabi çok bir bütçem yok. Zaten aracın tutarının belli bir kısmını ise kredi çekeceğim. Buna ek olarak ilk aracım da olacağını belirtmek isterim. Otomobiller ile çok bir alakam ve ilgim yok, yani hangi motor hangi marka daha iyidir çok net bir bilgim yok. O yüzden de sizlerin yardımını istemekteyim.

Araştırma süre zarfı içerisinde 3 marka arasında gidip geldim fakat dediğim gibi çok bir bilgim olmadığı için yani hangi araç ne kadar yakar, yeni çıkan 1.0 motorların kullanım deneyimi gibi parametleri bilmediğim için hala emin değilim. Aktif olarak baktığım 3 model şöyledir;

- VW Polo 1.0 TSI DSG Comfortline + opsiyonel özellikler (geri görüş kamerası, LED farlar, CarPlay, açılabilir panoramik cam tavan, belki hayalet gösterge, vs.) -> Opsiyonel paketler biraz tuzluymuş
- Hyundai i20 1.4 Mpi Elite Sma. Pan. FL (i20 'lerin çok fazla yaktığı söylendi)
- Renault Touch 0.9 TCe + metalik renk hariç bütün opsiyonel paketler (hiç bir bilgim yok)

Elimdeki toplam bütçe aracın sıfır modelinin 150k-155k TL civarında olacağı şekilde. Tabi H sınıfı ehliyete sahip olduğum için araç otomatik vites olmak zorunda ve boş bir araç almak istemiyorum. Mümkün olabildiğince dolu olması öncelikli tercihim.

Kullanım şeklim ise şöyle olacak; ev ile iş arası 35km ve sadece hafta içi işe gidiyorum. Tabi buna ekstra olarak benim kişisel kullanımımı da dahil etmek lazım gezme ve istisnai durumlar gibi.

Yukarıda belirtmiş olduğum kriterler ve bütçe doğrultusunda tavsiyelerinizi almak isterim. Herkese iyi forumlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 2 Ocak 2020; 10:22:56 >

_
4 yıl
Yarbay

Peugeot 308 niye düşünmüyorsunuz? Bir üst segment bir araç. 1.5 BlueHDi Style paket ÖTV indirimiyle birlikte 105 bin TL fiyat aldık. ÖTV indirimsiz 135 bin TL civarı. 1.2 PureTech 130 beygir olanı biraz daha uygun fiyatlı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: _RaGoN_

Peugeot 308 niye düşünmüyorsunuz? Bir üst segment bir araç. 1.5 BlueHDi Style paket ÖTV indirimiyle birlikte 105 bin TL fiyat aldık. ÖTV indirimsiz 135 bin TL civarı. 1.2 PureTech 130 beygir olanı biraz daha uygun fiyatlı.
Hocam ne yalan söyliyeyim her gün sıkıldıkça arabalara bakıyorum fakat Peugeot hiç aklıma gelmedi ya nedense (: Peki hocam siz memnun musunuz gerek iç donanım açısından gerekse yakıt tüketimi açısından?

Ek olarak 2019 kasasının fiyatlarına baktım da dediğiniz model 170bin TL. Siz ne zaman almıştınız aracı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 2 Ocak 2020; 11:1:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
4 yıl
Yarbay

Ben almadım. Bir arkadaşım almayı düşünüyordu onunla baktık. 15 gün olmuştur muhtemelen. 1.5 BlueHDi EAT8 Style için ÖTV indirimli 105 bin TL fiyat verdiler. Araba güzel cam tavan falan standart, şanzıman olarak da EAT6 ve EAT8 şanzımanlar şuan piyasadaki en iyi otomatik şanzımanlar arasında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 2 Ocak 2020; 13:33:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nymph()maniac
S
4 yıl
Binbaşı

Bende bu konuda arayışlardayım, yeni fiyarlarla ne olacak belli değil ama 308 ilk seçenek. ancak 105bin çok çok iyi fiyat. Geçenlerde bir tanıdık civic aldı 122bin idi sanırım. Ama tam olarak hangi paket bilmiyorum.

2008 yeni kasa da fena değil gibi duruyor.



R
4 yıl
Yüzbaşı

astra k 1.6 cdti.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.