Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2110
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Termostatta Ayarlanan Sıcaklık ile Oda Sıcaklığı Arasındaki Fark?
N
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Buderus GB062 kombiye Buderus RC100 termostat taktırdım. Oda sıcaklığı ile termostatı ayarladığım sıcaklık arasında daima 2, 3 derece oluyor. Termostatı 24 e ayarlıyorum, oda sıcaklığı ancak 21 oluyor. Termostat 3 oda, salon, mutfak, tuvalet ve banyonun kapılarının açıldığı holde yani evin ortasında takılı. Kapıların 3 ü aralık, diğerleri kapalı. Bu ısı farkı sanırım normal değil. Nedeni nedir? Ne gibi sonuçları olur? Nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 30 Aralık 2019; 1:17:43 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Yanii tek birşey diyicem inş yanliş anlamamişim yada yanliş bilgi edinmemişimdir oda termostati bulundugun odanin isisini ayarlamak için kullaniliyo diye biliyorum olmasi gereken oda isisini ot ile belirliyosun..ortaya koridorami taktirdin ot u.? Eger öyleyse isi belirginin olmasi gayet dogal olanilir yada yanlli biliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet dostum, ortaya hole (koridor yok) taktırdım. Termostatı 23, 24 e ayarlıyorum sıcaklık 20, 21 civarında oluyor. Arada bu kadar fark olmasını garipsiyorum. Bir sorun varsa önlemimi alayım diye burada paylaşma gereği duydum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SEHZADE63
M
4 yıl
Teğmen

Hocam bence o.t yanlış yere taktırmıssınız bende o.t kullanıyorum salonda duruyor benim holde ısı farklılığı çok oluyor genelde hol soğuk olur diğer odalar biraz daha sıcak olur bunu farketmişsinizdir isterseniz salona koyun o.t yi bide öyle deneyin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yasin Eskici
C
4 yıl
Yarbay

Koyulan yer büyük ihtimal yanlış.
Bende ilk zamanlar koridorda duvara sabitlemistim.
Oturma odasındaki termometre 23 gösteriyor OT 20.5 gösteriyor oha bu işte bı terslik var dedim. OT'yi monte ettiğim duvar binanın bacasinin geçtiği baca boşluğuna bakıyormuş duvarida matkapla delince o küçücük delikten müthiş bir soğuk ufuruyordu. Meğerse onun ufledigi soğuğu algiliyormus sonra tabi yerini değiştirdim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

Öncelikle termostatı oturma odanıza koyun ve kullanın. İlerleyen zamanlarda farklı yerlerde denersiniz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar, sayenizde sorun hakkında bir fikre sahip oldum. İlk işim termostatın yerini değiştirtmek olacak. Çok teşekkürler ilginiz için.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.