Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1069
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıfır Araç Plaka İşlemleri
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar arkadaşlar,

Şu bilgiyi tertemiz olarak malasef Google da bulamadım. Bu işlerle yakından uzaktan bir temasım da olmadı bu zamana kadar.
Emniyet sitesinde belgeler yazılı fakat aracı alacağımız bayii bizi bir sigorta firmasına yönlendirmekte ısrarcı. Biz de bu plaka işlemlerini kendimiz yapmak istiyoruz.
Plaka normal bir plaka olacak.

Adım adım bu süreci kendi yürüterek tecrübe edinmiş arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

Edit : Sürecin sonunda direnmemize karşı bayi ağzındaki baklayı çıkarıp trafik poliçesini bizim işlemlerini yaptığımız sigorta şirketine yaptırırsanız seviniriz diye bağladı, Vekaleti de o yüzden istiyormuş.
Notere gidip imza atma işi var plaka için, sırf bundan dolayı vekalet verilebilir fakat ben o gün geldiğinde gideceğimi söyledim. Böyle bir durumla karşılaşma ihtimaline karşı editliyorum.
Cevap verip yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldigo -- 16 Aralık 2019; 14:55:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Siz neden ilgileniyorsunuz ki? Adı üstünde anahtar teslim araç, bayi size plakalı bir şekilde teslim etmeli. Ruhsat çıkarmayabilir bayiden bayiye değişiyor, geçici ruhsatı veriyorlar genelde, siz de noterden asıl ruhsatı alıyorsunuz. Ancak plakayı mutlaka kendi halletmeli.



M
4 yıl
Yarbay

sigorta şirketi ne alakaymış ?

bayi uğraşır plakayla ruhsatla normalde. beni bayi test aracıyla götürdü notere imzayı attım ruhsatı ve plaka numarasını aldım, yine bayinin test aracıyla plaka basım yerine gittik, plaka belli olunca mesaj atmış hazırdı gittiğimizde aldık bayiye döndük taktılar plakayı aracı teslim aldım çıktım. toplam 3 saat sürdü parayı gönderme işlemleri yaptırma araçla deneme tanıtım sürüşü yapma ve aracı teslim alıp bayiden ayrılmam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sigorta şirketinin işe katılması bizi bu yola soktu açıkçası. Onlara vekalet vermeliymişiz. Trafik Sigortasını da onlar yapacakmış. Resmen zorla sigortanın müşterisi olalım diye yapıyorlar diye soğuduk, biz yaparız dedik. Sigorta şirketine yönlendirmesi Normal bir durum değil sizin dediklerinizden de belli.
Sonuç olarak bu işleri bayii hallediyor fakat bunu bizi sigorta şirketine yönlendirmeden yapması lazım doğru mudur hocam?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldigo -- 11 Aralık 2019; 7:18:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tripledes , @MaDMaxiBo
G
4 yıl
Yüzbaşı

Bayi işlemleri yaptırmadan önce size motor şase verir sigortanızı yaptırın der. Siz de plaka cıktıktan sonra sigortanızı plakaya da zeyil yaptırırsınız. Sigortacıya vekalet verme ne alaka onu çözemedim. Bayiye sigortayı ben yaptırırım diyin geri kalan işlemleri onlar yapsın uğraşmayın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haldigo
P
4 yıl
Yarbay

Bayi saçmalamış.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 yıl
Yarbay

Aracın kaporosunu veya ödemesini verdiğinizde bayii size motor ve şasi numarası içeren " PROFORMO FATURA " verir. Bu fatura ile kasko ve trafik sigortanızı istediğiniz yerden yaptırabilirsiniz.

Araç size teslim edildiğinde plakası zaten çıkmış ve trafik şube işlemleri zaten bitmiş olmalı. Çünkü bayii çalışanlarına verdiğiniz vekalette her türlü araç işlemini yapmaya yetki vermiş durumdasınız.

Araç size teslim edildiğinde ruhsat bilgilerinizi acenteye veya yaptırmış olduğunuz sigorta firmasına gönderir ve mevcut KASKO + TRAFİK poliçelerinize Plaka Zeyili tanzim ettirirsiniz.

Not: Bayii ağır saçmalıyor, size sigortayı da iteleyip onun bile komisyonunu alarak sinekten yağ çıkarma peşindeler.



M
4 yıl
Yarbay

Ben vekalet vermedim ama kasko ve sigortayı bayi kendi içinde yapıyordu, 100-200 fazla istedi ama çok yüksek değil diye olsun buradan yapalım dedim, sorun çıkmadı. Yalnız ben doğuda bir bayiden aldığım için yoğunluk yoktu, adamlar bir elemanla birlikte kendi araçlarıyla beni notere götürdü kendim imzaladım her şeyi. Vekalet bahsi geçmedi gibi, arada birkaç şey imzaladım fark etmemişim belki olabilir...

Siz sigortayı dışarıdan yaptırmak istiyorsanız sigortacı size yardımcı olur sorarsanız ne yapmanız gerektiğini söyler muhtemelen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @haldigo
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.