Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
628
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Motivasyonumu kaybettim
K
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar bi süredir İngilizce çalışmaktayım. İlk zamanlar çok hevesli ve iyi ilerliyordum. Intermediate seviyesindeyim. Sürekli İngilizce tivitler, reddit konular vs okumaya özen gösteriyorum ama bu aralar o kadar çok bilmediğim şey çıkıyor ki aşırı keyfim kaçtı. İngilizce uzun paragraflar görünce kaçmaya çalışıyorum şu an özgüvensizlikten Bunların yanında İngilizce dizi izliyorum, günde 20 dakika duolingo çalışıyorum, ahead videolarına başladım ama şu an basit konulardayız. Cambridge grammar kitabını da yakında temin edeceğim. Upper seviyesine çıkabilsem bana yetecek fakat motivasyonum ve kendime güvenim şu sıralar çok düştü. 5-6 gündür İngilizceye dair hiçbir şey yapmıyorum. Tekrar toparlanmam lazım 1 sene içinde şu anki seviyeden çok daha ileride olmam lazım. Siz neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor İngilizce çalışma serüveni?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraEski_ -- 6 Aralık 2019; 11:15:59 >

K
4 yıl
Binbaşı

Normal böyle durumlar,hem upper olmak konuşma pratikleri vs yapmadan zor günde 2-3 saat düzenli okuma,dinleme, yapman lazım 1 saat le olmaz hem upper seviyesinde kalmak zor yani yurtdışına yerleşmeyeceksen, ingilieyi işinde kullanmayacaksan kasmaya gerek yok.

Bende son 5-6 ay saldım ingilizceyi upper seviyeyim. Çünkü hayatında kullancak bir hale gelmiyorsa hobi olarak kalıyor. kitap vs okumayı azalttım, dinlemeyi azalttım, böyle yapınca otomatik geriler ingilizce.

Uzun lafın kısası, ingilizce hayatında büyük bir rol oynayacaksa kas (yurtdışında okuma,yurtdışına yerleşme,iş yerinde uluslaraarası müşterilerle konuşma vs) ama yok ben türkiyede çalışacağım 2-3 makale anlamak için kasıyorum dersen o ingilizce fazla zaten gelişmez.



O
4 yıl
Er

Kendimden örnek vereyim. Motivasyon işini çözmenin yolu bir çalışma programı hazırlamaktır. Günlük çalışmaya ayıracağınız süreyi net olarak belirleyin. Ders çalışırken pomodoro teknik kullanırsanız daha verimli olur. 25 dk ders 5 dk mola şeklinde. Her çiçekten bal almaya çalışan arı gibisiniz :) İlk önce grameri tamamlarsanız daha iyi olur. Gramer bittikten sonra da seviyeli hikaye kitapları çalışması yapmak iyidir. Uzun paragrafları anlamamak normal çünkü hem gramer eksik hem de okuma çalışmaları yapmak lazım. Dizi izleme işi, seviye iyi bir noktaya gelmeden yapmak gereksiz zaman kaybı. Daha önce denedim.



K
4 yıl
Er

bende yeni bir şeyler öğrenmekte artık zorlanıyorum neden böyle oldu hiçte anlam veremiyorum



V
4 yıl
Yüzbaşı

Kaldiracagin hatunlari hayal et



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.