Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1860
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kondansatör akması Deck teyp
F
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba, evde deck kasetçalar kullanıyorum, modeli Marantz sd351 80'li yıllarda çıkan bir deck. Alalı 4 ay falan oldu ikinci el. iki gün önce sesi gitti baktım kafasına göre gidiyor geliyor tamamen gitti sonra. saatlerce uğraşıyorum gelmiyor bayağı sıktı canımı bir içini açıp bakayım dedim. Alttaki fotolardaki gibi kondansatör ve soğutucuların altı siyahlamış gözüküyordu korktum patlar falan diye çalıştırmadım. bugün öyle bi gaza geldim işyerinden kontak spreyi getirdim sıktım üstüne kondansatörlerin devrelerin bi yarım saat falan bekledim bağladım güce baktım ses geldi. kontak sprey işe yaradı ama hala altları siyah aynı fotoğraftaki gibi hiç bir değişiklik yok. demem o ki bu şekilde kullansam sorun olur mu eğer olursa bunu çıkarıp yerine başkasını takma durumu falan var mı kondansatörlerin. bu arada kasetçaların sesi açıldı kontak spreyden sonra bayağı kısık sesli dinliyormuşum bu kadar etkisi var mı bu kondansatörlerin sese acayibime gitti.



< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



D
4 yıl
Yarbay

Ses sistemlerinde baş rolü entegreden sonra kondansatör oynar zaten. Girişe koyulur çıkışa koyulur her yerde karşılaşmak mümkün.

Soruya gelecek olursak , bana yapıştırıcı gibi geldi lakin alttan akıtma yapmış da olabilir.

Kafamızda soru işareti varsa yenisini takın çok pahalı bişey değil.

Sağlıcakla...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

silikondur o o şekilde akma yapmaz kondansatör pis bir kokusu olur



S
4 yıl
Yüzbaşı

Bu tür büyük elemanlarda sallantı ve sarsıntıdan dolayı soğuk lehim (temazsıslık) olmasın diye plakete yapıştırılır oda yapıştırıcı herhangi bir yanık değil bilginiz olsun.
Zamanla ısıdan ve hava şartlarında yapıştırıcı koyu renk alır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 4 Aralık 2019; 18:20:35 >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Dolayısı ile ses gitmesi başka bir arızadan dır.



F
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkürler cevaplar için sorun kondansatörde değil onu anlamış oldum sayenizde. Test edeyim bir kaç gün sorun olursa tekrar soru sorarım, teşekkürler.



E
4 yıl
Yarbay

Beslenme trafosu iyi görünmüyor, ısınma falan varmı,



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Beslenme trafosu iyi görünmüyor, ısınma falan varmı,
ısınma bi yarım saat sonra falan oluyor bayağı sıcak oluyor deckin sol tarafı bu kondansatörlerin denk geldiği yer. trafonun sarılı bakırlarına üstüne sarılı bi plastik var da böyle erimiş yapışmış gibi gözüküyor. kontak sprey sıktım içindeki bütün devrelere 1 saat falan bekledim sonra çalıştırdım o günden beri hiç bir problem yaşamadım ama ekstradan yapmam gereken bir şey varsa yapabilirim fotoda tekrar çekip atabilirim trafonun ayrıntılı isterseniz eve geçince.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.