Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
658
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çok Önemli (RAM'lerini seven içeri girsin)
F
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhabalar,

Oyunları satın almadan önce denemek isteyip veya ekonomik durumumuz yeterli olmadığı için hepimiz koruması kırılmış korsan oyunları bilgisayarımıza yüklüyoruz.
Ancak çok önemli bir konuda sizleri uyarmam gerekiyor;

Özellikle ''Repack'' yapılan (Örneğin: FitGirl) oyunların korsanlarını kurduğunuz zaman sizde farketmişsinizdir ki bilgisayarınız ne kadar hızlı olursa olsun kasılmalar-donmalar yaratacak kadar RAM ve CPU kullanımları artıyor (ben 14gb'a kadar gördüm) ve çok derin sıkıştırılmış dosyaları, çok agresif bir şekilde açan özel programların arkada çalışması sizin haberiniz olmasa da zamanla RAM'lerinizi kalıcı hatalara sürüklüyor ve bunu normal kullanımda asla farketmiyorsunuz, ancak ileri durumlarda mavi ekran hataları almaya başlayana kadar.

Genelde bu sıkıştırılmış dosyaları kurarken. ''crc mismach, isdone.dll, unarc.dll'' gibi hatalar alıyorsanız. Yada çok büyük dosyaları çıkardığınızda verify ettiğinizde ''BAD FILES'' hataları alıyorsanız. Büyük ihtimalle bende olduğu gibi RAM'inizde(lerinizde de olabilir) normal kullanımda belli olmayan yazma hataları var.

Neyse ki ben bu sorunlar olmaya başladıktan sonra ''Memtest86'' programı ile sorunlu RAM'i buldum ve neyse ki garantisi var. (bir kaç kez testi tekrar etmeniz gerekebilir)

Burada size her oyuna para verin, korsan oyun haramdır mesajı vermek istemiyorum, ancak indirdiğimiz Repack kurulumları dediğim gibi RAM'lerinizi bozabiliyor ve bu bir kaç haftada bile üst üste ''repack'' kurarsanız olabiliyor.



< Resime gitmek için tıklayın >



F
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Haklısın oyun fiyatları gerçekten çok pahalı. Eğer oyunları korsan yüklemek istiyorsanız benim tavsiyem derin sıkıştırılmış Repack kurulumlarını asla tercih etmeyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @legit
G
4 yıl
Yarbay

Repack dosyaları sandığınız aksine ram e kesinlikle zarar vermez ki zaten yaptığınız memtest86 uygulamasıda repack işlemiyle aynı prensibi kullanarak ram lerinizi kontrol eder

Kusurlu ram yorganları herhangi bir işlem sonrası dahi kusurunu ortaya çıkartabilir bu işlem ağır bellek yükü gerektiren uygulamalar olabileceği gibi basit bir kes yapıştır işlemide olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
4 yıl
Binbaşı

Bence de ram kullanılarak bozuluyorsa zaten bozulacağı vardır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.