Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
844
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Devlet Malı
A
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hz. Ömer halifeliği döneminde; geç vakit mumunu yakmış evinde çalışırken bir kişi ziyarete gelir; selamını verir, ancak selam alınmaz. Ziyaretçi bir anlam verememekle beraber bir kenara çekilir ve beklemeye başlar. Bir süre sonra Hz. Ömer; selama yanıt verir bu arada önündeki mumu söndürüp bir başka mum alarak onu yakar. Ziyaretçi yaşadıklarından ötürü şaşkındır. Kendini tutamaz, sorar. Aldığı yanıt tüm zamanlardaki her yönetici için son derece önemli, üstelik anlamlıdır.
"Evvelki mum devletin hazinesinden alınmıştı. O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mesul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için, kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra seninle konuşmaya başladım."

Birde simdikilere bakın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

... diyecek bir kelime söz yok ....



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Teğmen

2 saat açıklama yaparak harcadığı atp ve yaktığı gereksiz oksijen de günah değil mi aw.



R
4 yıl
Teğmen

Ayrıca Hz.Ömer(r.a.)'ın böyle bir şey yaptığına gönülden inanan kardeşlerim beğenebilir mi.



Z
4 yıl
Yarbay

Muhafazakarlara hiç yüz vermemek gerekiyor.O kadar ağladılar ki.Ama eline gücü geçirince öncekilerden beter oldular.Demek ki geçmişte yapılanlar hakkın tecellisiymiş.Demokrasi önce hak edilir.Köy insanı şirrettir,kendine müslümandır.Umarım sonsuza kadar silinip giderler

Mağara adamlığını bunlardan olmaya tercih ederim



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.