Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
724
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev içi acil çağrı butonu
Y
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar.

Evde hastamız var. Kendi odasında yatarken gündüz veya gece bizi çağırma ihtiyacı duyuyor. bazen sesini duyuramıyor.

yatağının yanı başına konacak bir tuşla diğer odalara sesli ve ışıklı uyarı veren bir sistem kurmak istiyorum. Kendi odasından başlayıp salon mutfak ve evin diğer odasını dolaşan bir telefon hattı çekmiştim vakti zamanında. Bu hat üzerinden pilli veya elektrik sistemine bağlı bir sistem kurabilir mi ?

Konuyla ilgili bilgisi olan kişilerin tavsiyelerini rica ediyorum.



K
4 yıl
Binbaşı

Evet kurulabilir. Bir elektrikçi çağırarak ya da kendiniz, kapı zili devresi kurabilirsiniz. Bir buton ve adaptör sistemi ile birden fazla odaya kapı zili döşenebilir. Işıklı da yapılabilir. Merdiven otomatiği adı verilen bir cihaz ile de bir süre ışık yaktıracak şekilde yapılabilir. Elektrikçilerden direkt fikir alabilir ve belli bir ücret karşılığı kablo sistemi döşetebilirsiniz.

Alternatif olarak bebek telsizi de alabilirsiniz. Ancak bebek telsizleri iki şubelidir. Hasta telsizden konuşur diğer taraftan ses duyulur.

Geçmiş olsun Allah şifa versin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 14 Kasım 2019; 11:45:11 >

Y
4 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

iyi temenniniz için teşekkürler hocam.

Biraz araştırdıktan sonra kablosuz kapı zillerinin yeterli olacağına karar verdim. Başlangıçta daha kapsamlı birşey düşünmüştüm ama sipariş verdiğim zilde üç kademeli ses ayarı var buda bizim işimize gelir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 yıl
Yarbay

Tam da onu diicektim :..
Yalnız kablosuz kapı zilinin pilinin bitmesi facia olabilir.... Bu yüzden o buton modifiye edilerek ayrı bir sistemi de eş zamanlı çalıştırabilir. Mesela tuş içerisine ikinci bir buton daha eklenir ve tuşa basıldığında iki buton birden çalışır. Ve yahut; içindeki buton çok kontaklı bir butonla değiştirilebilir. Bu sayede güvenlik arttırılır.




Bu mesajda bahsedilenler: @yeni.üye
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.