Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
19
Cevap
2820
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Ekmek firini icin isim önerileri
:
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

eksi mayalı artisan ekmekler üretiyorum.

tam bugday cok tahilli siyez vs gibi.

yaratici fikirlere açığım kisa ve öz akilda kalici onerilerinizi bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
4 yıl
Yüzbaşı

Bi ekmek ? , lokmacıların bilinç altıma girmesi?



T
4 yıl
Yarbay

allah rızası için beyaz ekmek tarifini verir misin
evde beyaz ekmek yapmak istiyorum allah ne muradın varsa versin
fırın ismide EKMEKÇİ olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yüzbaşı

Bread and breast



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Moonwalk ekmegi



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
4 yıl
Yüzbaşı

Ekolayzır ekmek



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

B
4 yıl
Çavuş

Ekmeğ



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Bass Boosted Ekmek



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kanatlandırmayan_Redbull
:
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

un ve suyu karıştır iyicene.

2-3 saat bekle.

ardından mayayı suda bekletip erit hamöurun üstüne dök

tuzuda aynı şekilde öyle yap.

sonra 10-15 dkda bir hamuru katlayıp gerginleştir.

hep gergin kalsın kabardıktan sonra hamuru tezgaha alıp şeklini ver.

yuvarlak evlerde bulunan standart meyve sebze kovasında yapacaksan içine bir bez koyup unla. şkelini verdiğin hamuru alt tarafı üste gelecek şekilde kovaya koy.(kovayı ters çevirip direk fırına girecek çünkü)

sonra ordada iyice mayalansın kabarsın.

bu sırada döküm tencereniz varsa onu fırınının içine koy yoksa kalın bir tepsi tencere ne bulabilirsen yanmayacak ve ısıyı iyi tutacak bir malzeme olması lazım.(pizza taşın vs varsa süper)

fırının içine yanmayacak bi kapta su koyuyorsun. fırını son dereceye kadar ısıtıyorsun.

sonra fırın küreğin varsa küreği unlayıp hamuru üstüne koyup bıçakla çizip fırına atabilirsin. yoksa direk fırının içindeki taşına yada tepsine direk koyuyorsun.

fırının fanlıysa ve kapanmıyorsa ekmeğin kabarmasını engeller. onun için fırını son dereceye getirdikten sonra ekmeği atar atmaz fırını tamamen kapatıyorsun. o sırada 230-240 derece 10-15 dk hiç dokunmadan bekleyebilirsin. ekmeği büyüklüğüne göre pişme süresi değişir. 1 kglik ekmek yapıyorsan ve yüksek bir ekmekse 40-45 dk sürer pişmesi.




Bu mesajda bahsedilenler: @TulparHAN
P
4 yıl
Çavuş

Tam Tahıl Ekmeği
yaz kocaman.

soran tam tahıl ekmeği mi bu derse, he de geç.

bir adet para sayma makinesi de al. lazım olacak.



D
4 yıl
Yarbay

Taş Fırın Ekmeği



D
4 yıl
Teğmen

Kasap olsa Ceset derdim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yarbay

afırın



S
4 yıl
Teğmen

aklıma gelen 2 isim var

PEYNİR EKMEK

ve

EKMEK KAPISI


Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler.

Bab-ı Ekmek açtım yani Ekmek Kapısı


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @srkndg
S
3 yıl
Çavuş

Mis ya da mis gibi



S
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler.

Bab-ı Ekmek açtım yani Ekmek Kapısı
Hayırlı olsun, Allah utandırmasın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
:
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hocam. ne zamandir girmiyordum foruma yeni gordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @srkndg
H
3 yıl
Binbaşı

Nimet koy.



D
3 yıl
Er

ekmek teknesi geldi aklıma ama bab-ı ekmek bayağı iyiymiş



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @::Ashes::
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.