Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
423
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran Kartı Seçimi Hakkında Yardım
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ilgilenemediğim pc oyunlarına geri dönüş hevesi içerisindeyim. Çok fazla bir bütçem olmadığı için, hali hazırda yatan sistemimin üzerine bir ekran kartı takarak bu işi çözebilirmiyim düşüncesindeyim.Bu konuda siz değerli forumdaşlarımın desteklerine ihtiyacım var. Çok sıradan bir oyuncuyum. Tek derdim güncel single player oyunları en azından orta ayarlarda dertsiz sıkıntısız oynamak. 1500 TL civarı bir bütçem var. Bunun için Saphire serisinin RX 590 ekran kartını düşünüyorum. Bu konuları çok bilmediğimden aşağıda yazdığım ana kart ve işlemciye RX 590 ekran kartını takarsam beni bir süre iadere edermi. Cahilliğimi bağışlayın hiç alakam yok, belki bu sisteme bu kartı bile takamıyorumdur. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İşlemci : i5 3570K

Anakart: Asus P8Z77-V LX Z77 SOCKET

psU : XİGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W midt ATX KASA

bU sistemin üzerine radeon HD7850 o.c. kart takılıymış. Hatırlıyorum bu sistem güncel olduğu zamanda bu karttan pek verim alalamıştım.



L
5 yıl
Yüzbaşı

öncelikle estafurullah kisme kusursuz degil billmemeniz kötü bişey degil şimdi küçük çaplı bir araştırma yaptım bir sorun çıkmaz rahat rahat kullanalar bilir gözüküyor dar bugazda yapmaz yanlzı şöyle bir durumda var bu ana kartda çok verimli olmaycakdır bilmiyorum ana karta kaç gb bellek taktınız ve bu bellekler kaç mhz hızıyla çalışıyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 21 Ekim 2019; 18:8:5 >

H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim. Konu hakkında biraz geç cevap aldığım için bu gün satın alım yapamadım. Sistem üzerinde 1600 mhz 2*4gb ram var gözüküyor.Ram için farklı renklerde 2 slot daha var. Eğer bu slotları da kullanabiliyorsam 8 gb ram daha alabilirim. Boş olan slotların neden farklı renklerde olduğu hakkında bilgim yok. Benim sistemin için rx590 fazla ise ve bu kart bu sistemde ölecekse daha uygun fiyata rx570 var. Darboğaz konularını bilmediğim için daha düşük bir karta da dönebilirim.Sizin tercihiniz hangi yönde olur,şimdiden ellerine sağlık.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @layk5t
P
5 yıl
Binbaşı

Sinerjide baktım 8 GB 570 pulse 1018, 8 GB 580 pulse 1256, 8 GB 590 pulse 1334 TL, herhangi biri alınabilir darboğaza fazla takılmayın üç assa beş yukarı hepsini besler işlemci, 4 GB ddr 3 1600 MHz fiyatları 150 TL civarı 2 tane alırsanız 300 lira tutar, üstünde olan ramlere bakın ve uyumluluk olması açısından mümkünse aynı marka modelden sipariş verin, ram slotları kafanızı karıştırmasın 2 adet daha alıp takabilirsiniz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hykr0
L
5 yıl
Yüzbaşı

rx 590 o sisteme biraz fazla olucakdır çümkü ram mhz degeri düşük ddr4 ramler olsaydı tak gitsin derdimde ddr3 olunca sorun çıkarabilir





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 21 Ekim 2019; 21:16:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hykr0
P
5 yıl
Binbaşı

2700K 1600 MHz DDR3 ram GTX 1060 6 Gb ile darboğaz yaşamayan biri olarak sorun olacağını düşünmüyorum.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @layk5t
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yarın aynı marka ram i bulamasamda aynı değerlerde ram la birlikde satın alacağım. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @parcapincik , @layk5t
L
4 yıl
Yüzbaşı

dar bugaz olmaz zatende 10 15 fps yok olur




Bu mesajda bahsedilenler: @parcapincik
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.