Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1287
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Anakart Tiz Ses Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Asus B450-F GAMING anakartım var. Halihazırda S1220A codec içeren ses çipine sahip.
Ayrıca Creative T20 Series II Stereo hoparlörüm var.

Sorunum şu; hoparlör sesini yükseltince tiz ve sürekli bir ses geliyor. Mouse hareket ettirince, bilgisayar menülerinde gezerken vs. sesin şiddeti değişiyor. Sanırım donanımsal bir parazit.
Ses sürücüsünü kaldırınca tiz ses tamamen yok oluyor. Yani hoparlörlerde sorun yok.

Bu sorunun üstesinden gelmek için Digital to Analog Stereo Rca Optik Ses Çevirici almayı planlıyorum. Anakartımda optik çıkış mevcut.
Almak istediğim ürün: https://urun.n11.com/diger/digital-to-analog-stereo-rca-optik-ses-cevirici-donusturucu-P144890715

Sorum şu:

Bu dönüştürücü tiz ses sorununu çözer mi? Diyelim ki çözdü; herhangi bir ses kalite düşüklüğü, kaybı yaşatır mı? Yoksa anakartın 3.5 çıkışıyla aynı kalitede mi olur?
Dönüştürücü yerine Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 gibi usb ses kartı mı almalıyım ?

Teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanco -- 9 Ekim 2019; 19:15:58 >

S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir kişi bile cevap yazmadı ya pes, nerede bu donanım uzmanı arkadaşlar? Birkaç tecrübe, fikir bildirmek zor olmamalı :)

Neyse, sorun çözüldü. Daha doğrusu Optik Ses Çevirici kullanınca tiz ses sorunu ortadan kalktı ancak ses kalitesi çok düşük geldi.
2. el Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 harici ses kartı satın aldım, kristal netliğinde oldukça kaliteli ses alıyorum.

Net, sorunsuz ses isteyen harici ses kartı alsın. Olmazsa olmazmış kullanınca anladım.



P
4 yıl
Yarbay

Hocam merhaba. Asus'un Rog Strix serisi normalde kalitelidir ama on-board ses kalitesi konusunda neredeyse tüm anakart firmaları sıvıyor. Normalde ses çipi etrafındaki komponent ve kapasitörler shielded denilen özel bir yalıtkan kaplama ile korunuyor ama bunda ya yapmamışlardır ya da topraklama tarzı başka bir sorun olabilir. Altın kaplama kapasitör bile vardı bazı modellerde. Normalde bütün bu tasarıma göre kristal ses vermesi lazım ve sizi 400-500 lira gibi kaliteli harici bir ses kartı almaya mecbur bırakmaması lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 7 Kasım 2019; 1:12:24 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.