Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
1660
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Netspeed crc artışı ve snr
L
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

7-8 aydır ortalama 7.6 mbps kullandığım internet (snr margin 9.0-11.0 arası oluyor genelikkle) 2 ağustos gecesi birden düştü ve hep dalgalanıyor.
snr 3.5-6.8 arası çok hareketli ve modemi resetlesem dahi crc çok hızlı artıyor.eskiden baya yavaş yükselirdi.
sorun nerden kaynaklanıyor oolabilir acaba?



A
5 yıl
Yüzbaşı

Kesinlikle tesisat tüm kabloları ve jaklari kontrol edin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Binbaşı

ocak ayından beridir netspeed müşterisiyim ve mayıs ayından bu tarafa crc hatası ve snr düşüklüğü yaşıyorum telekomdayken bu sorunlarım yoktu kesinlikle kablolardan olduğundan da emin olamıyorum çünki bina 5 yıllık yeni...ama bir ek var ev içerisine girişte





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhann06 -- 7 Ağustos 2019; 13:6:8 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AL3lMA
L
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

2 ağustos gecesinden önce snr 10-11 lerde crc az var.net internet 8192 kbps'ye sabitli 1 mbps yükseltmeyi bile aklımdan geçirmiştim:D




Bu mesajda bahsedilenler: @ayhann06
M
5 yıl
Yüzbaşı

Aynı şekilde benim de stabilitesini yitirdi. Gittim yeni kablo çektirdim ama yok müşteri hizmetlerini arayıp söyledim sorunun benden kaynaklandığında ısrarcılar. 2 Kere yeni kablo çektirdim elektrikçi aramaktan gına geldi.

Yeni geçecek arkadaşlara söylüyorum NETSPEED PİŞMANLIKTIR



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Yüzbaşı

Kardeşim benim jak bile yerine tam oturmadığı için hafif bir temassızlikta hızım 100 den 30 lara düşmüştü haberin olsun yerine tam bastırdim hattım düzeldi sorunu bayağı geç buldum müşteri hizmetleri diyor ki size 100 geliyor tesisata bakın oksitlenme olabilir demişti ne alakaysa dedim kablo ek yerlerini kurcalayinca farkettim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayhann06
P
5 yıl
Yarbay

Üst yorumda arkadaşın bahsettiği gibi en ufak temassızlıkta dahi sorun çıkabilir. Bu kadar sık dalgalanma ve değişkenlik varsa kablolarda büyük ihtimalle sorun.



K
5 yıl
Binbaşı

Son 10 gündür bende de aşırı derecede Crc (modem online süresi 0 gün 22 saat 1 dakika 54 saniye - CRC gelen paket kaybı 176718) Paket kayıpları yaşamaktayım. müşteri hizmetlerini aradım , 8.1 DB olan download SNR margin değerim yüzünden 76mbit tanımlı olan Hız profilimi , 51199 kbps 'e sabitlediler , Snr margin değerim 8.1 'den 16.0 dB 'e kadar yükseldi ancak yaşadığım paket kayıplarında gözle görünür bir iyileşme olmadı.

Bu problem ile ilgili Klasik sorular ve düşünceler ;

+Daire içi iç tesisat kablolama problemi yada uzatıcı connector probleminden.
-Daire içindeki tesisat ve connector hep aynıydı yaşanan problem son 10 gündür var bu 10 gün içerisinde bahsi geçen bileşenlerde sıkıntı olma olasılığı %0

+Modemdeki olası problemlerden.
-Modemde herhangi bir arıza yada problem söz konusu değil.

Benim yaşadığım Problemin Kesin tanısı şu TTnet altyapısı kullandığım için bu problem oluyor. İnsanların interneti yoğun kullandığı zamanlarda (akşam 18:00-24:00 arası ve Hafta sonları) bu paket kayıpları aşırı derecede artıyor. Netspeed yada diğer Ttnet altyapısını kiralayıp bizlere satan internet servis sağlayıcıların TTnet ile bu Problemi Çözmesi gerekmekte.

Zamanında VodafoneNet 'dede aynı problemi ben ve diğer kullanıcılar bu problemi yaşadı sırf bu yüzden çok fazla müşteri kaybettiler.

Netspeed 'de aynı duruma düşmek istemiyor ise ivedi şekilde gerekli iletişim kurulmalı ve problemi çözmek için alternatif yöntemler üretmeliler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.