Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1296
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Seagate SV35 2 TB ST2000VX000 diski görmüyor!
N
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar, resimde de gördüğünüz gibi bu model Harddisk'e sahibim. Sorunum ise başlatırken iki kere "Tink, Tink" ses çıkarıyor ve Harddisk duruyor. Sizce sorun nedir? Altındaki Yeşil kartta problem yok, onu bir uzmana gösterip baktırdım, bana bu Harddisk'in aynı modelinden bulmamı, Harddisk'in içerisinden bir, iki parça değişimi ile sorunun belki hallolacağını söyledi. İçerisinde 1.6 TB verim var, kurtarılması gerek, çözüm için tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >












< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazmiFRT34 -- 4 Ağustos 2019; 23:51:19 >

P
5 yıl
Binbaşı

Büyük ihtimalle click of death, öyle ise tamiri mümkün değil ancak donör disk bulunarak içerisindeki veriler kurtarılabilir. Uzman diye adlandırdığınız kişinin sözleri gerçekçi değil, içi açılan bir disk bir daha güvenli çalışır hale gelmez. Havasız ortamda tamir denenebilir fakat Türkiye'de öyle bir yer olduğuna dair bile şüphem var. Pro veri kurtarma hizmeti veren yerler 1000$ civarı veya üzeri + yeni HDD ücreti talep edeceklerdir. Veri kurtarma yaptırmayı düşünüyorsanız diski bir daha çalıştırmayın, her çalıştırdığınızda plakalara daha çok zarar veriyor olabilir.



N
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://www.youtube.com/watch?v=tDveS8BO47c&feature=youtu.be

Bu video ile sorunun ne olduğunu daha net anlayabiliriz diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Binbaşı

Diskin içini açmışsınız artık iki seçeneğiniz var, ya veri kurtarma hizmeti alarak dosyaların kurtarılmasını istersiniz ya da diski çöpe atabilirsiniz. Oda ortamında içi açılan diskin içerisi partiküllerle dolar ve bunlar zamanla plakaları bozar tamiri de mümkün değildir.




Bu mesajda bahsedilenler: @nazmiFRT34
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.