Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
435
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sadece 'Doğru' Bellek İle Yüksek Başarım!! yardım!!
M
17 yıl
Er
Konu Sahibi

bir sitede bu şekilde bir başlık gördüm ve yaşadığım sorunun bu durumla bağlantılı olabileceğini düşündüm.sistem konf:

-amd 4200 x2 am2
-msi nforce570mcp(cpu-z nedense nforce550 diyo)
-twinmos 667 mhz ram
-ati x1650 pro 256mb dd3 avivo
-80gb sata2 8mb cache samsung hdd
-350w asus kasa
-winxp pro

bilgisayarda performans(cd yazarken kilitlenme,explorer açılması 10 sn,oyunlarda takılma) sorunları yaşadım,ekran kartı ısısı 55 C,işlemci 45-50 civarında sistem ısısı 30-40 arası(ama chipset üzerindeki heatsink elle değilemeyecek kadar sıcak).Başlıkta belirttiğim işlemci hızı, fsb'si ve çarpanıyla ram frekansının(667) orantısı olayı. burada bir tutarsızlık durumunda sanki bir performans düşüklüğü olabileceği söylenmiş.
Sizce yapılması gereken birşey var mı?sata2 harddiski bir adet jumper setting yardımı ile 3gb/s'den, hızı 1.5gb/s yaptım sanki biraz düzeldi fakat anakart sata2 destekliyo benim sorunum nedir?umarım anlatabilmişimdir.teşekkürker.



M
17 yıl
Er
Konu Sahibi

o kadar para verdim,bu performans tatmin edici değil



M
17 yıl
Er
Konu Sahibi

M
17 yıl
Binbaşı

boşta iken işlemcinin 45-55 derece olmas pek normal değil ama çok çok da anormal değil. chipset sıcak oluyor oyle, bende de oyle, bi fan takicam sanirim üzerine.

ama söylediğin şeyler hiç hiç normal değil(takılmalar, dediğin tür yavaşlıklar) bence teknik servise bi götür, baksınlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
17 yıl
Binbaşı

Overclock mu yaptınız..? Sizin sıcaklık sorununuz var bence. Overclock yaptıysanız soğutmanız yetersiz kalıyor, bence iptal edin derim.. AMD bir işlemcinin yüksüz halde sıcaklığı 30-35'i geçmez.. Aynı işlemciyi ben de kullanıyorum ve daima işlemci ısısını kontrol ederim yazdığım değerleri geçmiyor yüksüz halde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Er
Konu Sahibi

P
17 yıl
Yarbay

bu sorunlar ısınmadan kaynaklanır gibi görüyor. Sıcaklık değerlerini BIOS tan kontrol ediniz. (PC HEALT sekmesinden)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Er
Konu Sahibi

ısıyı kontrol ediyorum.system temp 43,cpu temp 40.. geçen F.E.A.R yükledim.low takılarak oynuyo.çok ilginç ve sinir bozucu



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.