Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1294
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hidrolik Disk Fren ve Genel Fren Sorunlarım
S
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabar arkadaşlar,

corelli trivor 3.0 bisiklet satın aldım, işe gidip gelirken kullanıyorum. aldığım günden beri asla arka frenim sağlıklı değildi.Şöyle ki frene basıyorsunuz bisiklet yavaşlıyor ancak ne yaparsanız yapın tekerler kaymıyor bile. Ön frende bu sorun yok. Kendim de ayar yaptım/bisikletçide de ayar yapıldı ama yok arka fren sadece yavaşlatma işini yapıyor.

Ayar yapılıyor ancak kısa süre sonra (1-2 gün) yine frenler tutmamaya başlıyor. Rotorda/diskte yamukluk yok, ancak diskin bağlandığı plastik adaptör(ismini bilmiyorum) bollaşıyor ve tekerlek sabit olsa da hafif ileri geri oynuyor. Ve o adaptörün vidaları iç kısımda olduğu içinde sıkamıyorum. 1-2 kez bisikletçide sıkılaştırıldı ve bi süre sonra(1 hafta 10 gün) yeniden bollaştı.

Fren kollarının kalitesiz oluşu, v frenden sonra mekanik disk frenin asla yanına yaklaşamaması, ve sorunu benim mekanik disk frenin kalitesizliğine bağladığımdan hidrolik frene geçmeye karar verdim.

Sonrasında Shimano "Hidrolik Disk Fren Seti BL-MT200+BR-MT200" satın aldım ve montajını/ayarını yaptım ancak yine disk bollaşmış durumda. Yine frenlerim tam tutmuyor, frene tam asılsam bile bisiklet yavaşlıyor ama kaydırmaya izin vermiyor, mekanik disk frene göre 1 -2 tık daha iyi olsa da tat vermiyor. Acaba yağ mı bulaştı düşüncesiyle balata spreyi ile diski temizledim ama sonuç yok.

Acaba tüm sorun bu diskin bollaşmasından mı kaynaklı, onu mu değiştirmek lazım yoksa başka bir çözüm mü gerekiyor? Analadığım kadarıyla benimki kilitli olanlardan değil, ona geçiş yapabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 11 Temmuz 2019; 11:33:23 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.