Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
699
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hangisi olmalı
A
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, öncelikle kendimden bahsediyim. Lise son sınıfım ve üniversitesi sınavına girmekle birlikte mezun olmaktayım. Siz değerli insalara sorum ise ; Para kazanmak. Freelance olarak para kazanmak istiyorum ve bunun için herhangi bir zaman kısıtlamam yok fakat önümüzdeki 2 sene diğer senelere kıyasla çok daha fazla vakit ayırabilirin. Java bilgim çok az da olsa var. 2 sene önce youtube daki bir oynatma listesini izleyip bir oyune hile programı yazmıştım yazılımdaki tek tecrübem budur. Gelelim asıl soruma, Hangi dilden ilerlemeliyim ? Temelim olan ve tekrar öğrenirken fazla sıkıntı çekmeyeceğim Java dan mı? Yoksa tam sana uygun dediğiniz başka bir dil mi ? Tüm önerilerinizi yazmanızı canı gönülden isterim hepsini okuyup düşüneceğim, hepinize teşekkürler.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
5 yıl
Çavuş

Freelance olarak para kazanmak bazen zordur. Senin fazla bir tecrüben olmadığını da katarsak freelance iş bulmakla uğraşma bence. Kendini geliştirecek şeyler yapman daha iyi olur. Dillerden ne beklediğine göre değişir fakat karşılaştırıp karar vermen lazım hangi dilde daha rahat ve iyi olacağını düşünüyorsan onda iyi ol yanında diğer birkaç dilde de bilgi sahibi ol. Öncelikle ne yapmak istediğine karar ve ona yoğunlaş web programla mı yoksa desktop mu ya da mobil mi hangi alan senin ilgini çekiyor bunun kararını verdiğinde dil seçimi daha kolaylaşır. En çok kullanılan dillere şurdan bakabilirsinhttps://www.geeksforgeeks.org/top-10-programming-languages-of-the-world-2019-to-begin-with/



M
5 yıl
Yarbay

Aslında dil konusu önemli değil. Bir noktada sen neyi biliyorsan öyle işler seni bulur. Yani Söyle bir cevabı yok. Freelance işin Scala öğren, go öğren gibi bir cevabı yok. Örneğin sen frontedn işleri bulursan javascript+ html + css bilmen gerekir. Sen android işleri bulursan java/kotlin. Wordpress , opencart vs için eklenti tema işleri gelirse php gibi. Yani bunun bir tarifi yok. Bu tüccar olacağım ne satayım demek gibi. Satacağın ürünü pazarına göre sen seçmeli. Pazarını da sen oluşturmalısın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.