Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
642
Tıklama
0
Öne Çıkarma
be quiet! Straight Power sorunu
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar başıma çok garip bir olay geldi yardım almak istiyorum. Yeni makine yaptım kendime ve kasa ile psu yu Firebal dan aldım. Kasa silverstone lc17 ve güç kaynağı ise be quiet! Straight Power (450 watt)
Herşey mükemmel çalışırken 3 4 gün sonra birdenbire makinam açılmadı. Sorunun güç kaynağından kaynaklandığını anladık ve firebal a geri yolladık. Sağolsunlar aynı gün yensini yolladılar. Taktık ve çalıştı. Nerdeyse 1 hafta kullandım ve yine aynı sorunla karşılaştım. Şu an makinem açılmıyor. İşin ilginç yanı makinem birdenbire kapanmadı. 2 olayda da benzer olan şey makinemi ben kapatttıktan sonra açılmaması. yani birdenbire kapanmadı. Windows kapanırken otomatik güncelleştirmeleri yapmadan kapatmayı seçtim. Kapattım ve bir daha açılmadı. Anakarta güç gidiyor fakat psu start vermiyor. Arkadan kapatıp açtığımda tekrar çalıştırmaya çalışınca çok kısa süreli çok az bir ses duyuyorum sonra ses kayboluyor.
Detaylı olması için konfigürasyonumu yazayım

Asus commando anakart
Intel core 2 duo e4300 işlemci
2x1 gb a-data vitesta extreme edition
samsung 500 gb sata 2 ncq hdd
MSI - NX7600GT T2D256EZ fansız ekran kartı
silverstone lc17 kasa
be quiet straight power 450 w psu.

Acaba psu yu ters mi taktık. Yani pervane kasanın dışına bakacak şekilde değil de içeri bakacak şekilde takıldıysa sıcaklıktan dolayı sorun olabilir mi.

işin en sinir bozucu yanı ise profesyonel kayıt işinde çalışıyorum ve 2. kez işlerim aksadı. Makinede 2 ayrı işletim sistemi kurulu. Kayıt için olan sistem tamamen tertemiz msn bile kurulu değil. Ama böyle bir sorun yaşıyorum. arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama detaylı yazayım dedim. Önerileriniz varsa yazarsanız çok sevinirim.
Cevaplarınızı bekliyorum.
Not ( psu kendini kapatmıyor. makinemi kapattıktan sonra çalışmadı en ilginç olan bu)



B
17 yıl
Yarbay

Psunun fanı işlemcinize bakacak şekilde kasaya takılmalı. Her 2 psu da aynı sorunu yaşadıysanız anakartınızda veya tüm sisteminizde bir noktada hata var gibime geldi. Acaba anakartınız kasaya temas falanmı ediyor yada bir yerden elektrik kaçağı falan varmı kontrol edin bence. aynı psunun 500w olanını 1,5 aydır kullanıyorum çok memnunum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
17 yıl
Yüzbaşı

anakartınızda kısa devre veya kaçak var bence.. sisteminize zarar vermemek için psu sigortasını atuyordur muhtemelen..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

cevaplar için çok teşekkür ederim. Peki ne yapmamı önerirsiniz ? Sanırım kaçak olma ihtimali olabilir çünkü vidaları sökerken ufak bir akım hissettim. ama kasa daha yepyeni. ne gibi bir yöntem önerirsiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Ama sigorta atsaydı makine direkt kapanmaz mıydı ? bende sistemi ben kapattıktan sonra açılmadı. Her iki olayda da sistemi kapatana kadar kullanmama izin verdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yarbay

Sanırım bu kaliteli bilinen be quiet PSU lar son zamanlarda sorunmu çıkarır oldular acaba.. hmmmm ne iş?
---------------
sisteminizi toplarken anakartınız ile kasanız arasında şase yapacak unsurlara dikkat edin!
eğer bu aşamadada hala bu problemler oluşursa...... PSU dan şüphelenin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 27 Nisan 2007; 3:10:04 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

peki şase ya da kısadevre olup olmadığını nasıl anlarız ? kısa bir bilgi verir misiniz ?
Ayrıca eğer kısadevre olsa bile psu nun direkt kapanması gerekmz mi ? ilginç olan ben kapatana kadar çalışıyor olması.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yüzbaşı

kısa devrenın yanı sıra on kontrol panelinde de bır sorun olabılır.. cunku reset we power dugmesının oldugu panel cogu sıstemde gucunu anakarttan alır psu dan degil.. eer bu baglantı kablolarında bır temassızlık warsa anlattıgınız sorun ortaya cıkabılır... tabi bu durumda yeni geldiinde nası calıstı dıyeceksınız.. ''tesaduf'' demek gelıyor ıcımden..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.