Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
8414
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Optikçilere güvenmeyin ve hakkınızı sonuna kadar savunun
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Herkese iyi akşamlar, iyi forumlar.

Gözlükçüden Merve Optik Grubunun ürünü olan, Hawk Plus marka gözlük camları sipariş ettik. Birkaç gün sonra camlar geldi. Fakat Hawk Plus marka camlar gelmedi.

Bize aynı grubun farklı camını getirdik dediler. Sanırım dört farklı firma, Fransız Essilor yatırım firmasında olduğu için böyle dedi. Gelen camların markası "Smart" olarak yazıyordu. Fakat internette herhangi bir bilgiye asla rastlamadım. Kutuda da sadece İşbir Optik firmasının ismi vardı.

Bugün İşbir Optik'in camı olduğunu farklı yerlere doğrulattım. Aldığımız yere tekrar gittik.

Vision Art cam bunlar dedi. Biz ya aynısını ya da daha iyisini yaparız dedi. Bu numaralarda Hawk Plus'a göre görüş kalitesi daha iyi olur diye daha iyisini yaptık dedi.

Dediklerinin doğru olduğunu varsayarsak, elimdeki kart böyle olmak zorunda.
< Resime gitmek için tıklayın >

Ama ben halen hiçbir yerde, elimdeki karttan veya isimden göremedim.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bunlar sanırım Vision Art değil. Bu isimde veya modelde, İşbir Optik'te hiçbir cam vs göremedim. Kartta, kutuda, solüsyonda ve gözlük bezinde Smart gözlük camları yazıyor. Sadece kutusunda İşbir Optik yazıyor.

Bu camlar Vision Art değilse, İşbir Optik firmasının ürünü olduğuna göre, kalitesi,fiyatı vs nedir?

Bu konuda bilgisi olan, yardımcı olabilecek biri var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 3 Mayıs 2019; 17:54:39 >

A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İkiside İşbir Optik'in camı. Fakat Vision Art birinci kalite ana ürün, Smart ise 2.kalite bayilik camı.

Bu özelliklerde ve numaralarda, Smart'ın tek camı 750 TL ama Vision Art 1175 TL.

Yukarıda fiyatlar liste fiyatı. Eğer ben camları Hawk ile değiştirtmek istersem, Hawk'ta 2+ Astiğmat, 5-6 numara gözlük camları ve 1.74 inceltme liste fiyatı, yani ilk fiyat nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 24 Nisan 2019; 15:40:40 >

A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Biz almaya gittiğimizde, masada Smart gözlük camları diye birşey gördüm. Bize Merve Grubunun diğer ürünü dedi. Ben sesimi çıkarmadım. Sonra her yere e mail attım, mesaj attım, birçok yere gittim, telefonlar ettim.

İkinci defa sormaya gittim. Bize Vision Art kataloğu gösterdi, biz ya aynısını ya da daha iyisini yaparız dedi. Bu arada artık Merve Grubunun yan ürünü değil, İşbir Optik'in Nikon ile aynı kaplamaları kullanan en iyi ürünü oldu.

Camlar Vision Art, ben size 2350 TL'lik cam yaptırdım dedi. Aynı ürün gelmiyorsa, biz ya aynısını ya da daha iyisini yaparız dedi. Yani bu cümlenin anlamı, 1300 TL cam parası alıp 2350 TL cam yaparız demek. Bizde öyledir, mahçup olduk, inanmış gibi davrandık. Çünkü daha önce İşbir Optik olduğunu söylememişti ve Merve Optik'ten başka bir firma olduğunu reddetmişti.



A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir kere daha gittik. Bizimle ilgilenen satış danışmanı yoktu. On seneden fazla benimle ilgilenen, müdür yardımcısı ile konuştuk.

Herşeyi anlattık. Bende birkaç kere gidip geldiğinizin farkındayım dedi. Hawk Pluslardan hiç bahsetmedi, konu İşbir Optik firmasının üstünden konuşuldu. İstediğinizi getirmemesi hata dedi. Ve Smart Art'a Vision Art kalitesinde ve fiyatında diyerek kendini kurtarmak için çare aramış dedi.

Şöyle birşey var. Önce Smart'ın yüksek numaralı camlar için daha çabuk bulunduğunu, Vision Art'ın daha düşük numaralı camlar için daha çabuk bulunduğunu söyledi. (Çekmece camı-üretim camı)

Sonra Smart'ın daha düşük kalite ve fiyatta olduğunu kabul etti. En son düşük numaralara Vision Art, yüksek numaralara Smart yapıyoruz dedi. Ama iki camında pazarlığını Vision Art fiyat listesi üzerinden yapıyoruz. Smart'ın kendi fiyat listesi yok dedi. Yani anlamayanlara ve itiraz etmeyenlere, İşbir Optik'i firma olarak değil Vision Art'ı firma gibi veya Smart'ı Vision Art'ın modeli gibi gösteriyorlar. Ve Vision Art'ın camı deyip, Smart'ı da aynı fiyatlar üzerinden satıyorlar. Sonuçta İşbir Optik üretmiş, Vision Art'ın camı veya Vision Art cam gibi birşey oluyor.

İki tane 1.74 inceltme cam var. Biri 800 TL, biri 1170 TL.(Tek cam) Biz ikincisini ve Neva Max UV kaplama istedik. Gerekirse kaplama parası veririz, pazarlık yaparız dedik. O da herşeyin iyisini yaparım ben dedi, maliyet, onay, fiyat vs görüşürüm dedi. Gözlükleri bırakıp ayrıldık.



A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir kere daha gittik. Bu sefer biz, müdür yardımcısı ve satış danışmanı vardı.

Satış danışmanı ilk seferde Merve Optik dediğini, Vision Art camı yaptım dediğini, vs herşeyi reddetti. Hatta bu seferde üstüne bunlar yetmez gibi, Vision Art fark vermeden yapılır mı dedi. Bizde ona, şimdi bu camlar Vision Art değil mi diye tekrar sorduk? Soruya cevap vermeden, Smart için kaliteli cam vs övmeye başladı. Bende O'na şunu dedim, bize kataloğu gösterdiğinde model ve kaplama isimlerinin farklı olduğunu göremeyeceğimizi mi düşündün? Veya bize İşbir Optik'in merkezine gidin diye söyleyip, böyle birşeyi öğrenemeyeceğimizi düşündün? Gibi gibi sorular sordum, hiçbirine cevap veremedi ve sinirden deliye döndü.

Baya baya aşırı, sinirlendi ve öfkelendi. Herşey sipariş alınan kağıda, Hawk Plus yazmadığı için olmuş. İşbir'le anlaşmaları olduğu için Smart Cam gelmiş. Ben burada en son 2 sene önce çalışıyordum, iki ay önce tekrar işe girdim dedi. Hawk'la anlaşmaları bitmiş, bundan haberi yokmuş. Camlara isim yazmadığı için, atölye camları anlaşmalı firmadan sipariş etmiş. Halbuki her zaman sipariş mağazadan olur ve müdür yardımcısı sipariş verir. Camlar atölyeye gider, ne işlem yapılacaksa onlar yapar. Bugüne kadar hiç Vision Art veya Smart cam satmamış. İlk defa Smart camı bize satıyormuş. Ben size nereden hoşgeldiniz dedim, selam verdim diye söylenmeye başladı. Sonra siz bana yalancı diyorsunuz, ben dolandırıcılık yapmam kandırmak için bunu söylemem diye başladı. Bu diyaloglardan sonra, araya müdür yardımcısı girdi. Ve aynı masada olsak dahi, bir daha bizimle diyaloğa girmedi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 3 Mayıs 2019; 19:57:7 >

A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hawk Plus için anlaşmışsınız. Hawk Plus ücretsiz olur, Vision Art için 400 TL fark istediler.

Eski camlar çöp olacak dediğimde, göğsünü gererek biz X optiğimiz bize koymaz diyerek böbürlendi. (Satış danışmanı)

Sonra yine düşünün dediler. 3-5 dk iki kataloğada, kararsız kalmış gibi göz atıyoruz. Aradaki fiyat farkına bakmayın, Vision Art (İşbir Optik) ithal Fransız Markası ama Hawk Plus (Merve Optik) yerli ürün dediler. Aradaki fiyat farkı bundan kaynaklanıyormuş. Bende onlara ikiside yerli firma, ikisinide satın alan yatırımcı firma Essilor dedim. Bu sefer çok sert kayaya çarptıkların, iyice ve tamamen farkına vardılar.

Bunu kabul etmiyoruz dedik. Bizim bir hatamız veya art niyetimiz yok dedik. Atölye suçluyorsa onlara, satış danışmanı suçluysa O'na bunu ödetin dedik. Ama böyle bir rakam ödemeyi kabul etmeyiz dedik.

Ertesi gün aradılar, en son 200 TL olur dediler ve bunu kabul ettik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrasya Kurdu -- 3 Mayıs 2019; 19:58:8 >

A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugün göz odaklarını tekrar almaları için gittik. Kart, kutu, solüsyon, gözlük bezi, vs herşey doğru. Sadece kartta bir gözün AKS'ı yanlış, onuda keserken reçeteye göre yaparlarsa sorun yok. Bunuda not ettiler, bakalım şimdi bu sorun mu çıkacak...

Bugün atölyeye gönderecekler. Yarın teslim alacağız. Artık umarım en ufak bir sorun olmaz.



A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu süreçte bana en çok yardımcı olan forumdaşımıza, yardımları, ilgisi ve desteği için minnettarım. Herşey için, tekrar tekrar teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mrt008500
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

NOT: Bütün bu olaylar, on seneden fazla gittiğim bulunduğu ilçenin merkezinde olan kurumsal bir optikte olmuştur.



A
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam iyi güzel anlatmışsında 1. Şahıs ağzından mı yazıyorsun, 3.tekil mi? Siz tek kişi misiniz, karman çorman anlatmışsınız.
Flood un dibine vurmuşsunuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Er

15 yıllık tecrübeme dayanarak forumdakilere yardımcı olmaya çalıştım. Piyasada o kadar mesleğini kötüye kullanan gözlükçüler var ki anlatamam. İnsanlar sıkıntılarını burada yazıyor. Bir şeyler öğrenmek istiyorlar. Bizde bunun için barız. Her saman buradayız inşallah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BOZOK
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşım tanıdık, güvenilir gözlükçü var mı diye sordu. Bizde buraya gittik. Ama sonuç O'nun başına önceki gelenlerden farklı olmadı. Biraz müdür yardımcısı beni tanıdığı için biraz da bende hakkını yedirmediğim için böyle oldu.




Bu mesajda bahsedilenler: @aLTaR_07
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Sağolun, var olun hocam. Ben gözü kapalı ve sonsuz güvenirdim. On seneden fazla sürede biriken güvenim, 2.5 haftada tamamen silindi. Başıma böyle şeyler geleceğini asla tahmin etmezdim... Yakın zamanda kendimede cam sipariş edeceğim, inşallah benzer bir hikaye yaşamam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mrt008500
M
5 yıl
Er

Gözlük çerçeve ve cam konusunda her zaman yardımcı olmaya çalışırız. Elimizden geldiğince. Camı sipariş vermeden önce haberdar edersin. Bakarız inşallah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BOZOK
L
5 yıl
Binbaşı

Benim konu ile ilgili tek bilgim, işbir'in Essilor markasının Türkiye'deki üreticisi olduğu. Burdan 1-2 fabrika alıp artık Türkiye'de üretiyor dediler. O yüzden yurt dışındaki Essilor ile kalite farkı da oluyor diye bir duyum da aldım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Er

Fabrika kuruldu. Makinalar aynı makina. Malzemeler aynı yurtdışında ki camlar ile buradaki camlar arasında fark yok. Ama bazı Canlar var burada üretimi yok yurt dışından geliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lakers45
3
2 yıl
Teğmen

İyi günler hocam yıllar sonra konuyu açıyorum ama hawk blue kontrol ile essilor elements blue cut arasında kaldım fiyat olarak çok yakın kalite olacakta aynı diyorlar bilgisayardan çok telefon ekranına baktığım için essilor markayı önerdiler sizce hangisi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mrt008500
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.