Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
712
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sri Lanka'da arka arkaya 8 patlama: 207 ölü
T
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'daki oteller ve kiliselerde gerçekleşen patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 207 kişi öldü 450'den fazla kişi yaralandı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yerel basında çıkan haberlere göre, Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St.Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Colombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırı gerçekleştirildi.

7 şüpheli gözaltına alındı

Şinhua ajansı, kilise ve otellerdeki patlamalarda 207 kişinin yaşamını yitirdiğini, 450 kişinin yaralandığını duyurdu. Öte yandan Sri Lanka'daki terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

Saldırılarda 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1119935895807905793

Sri Lanka'da peş peşe yaşanan 8 bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında 27 yabancı uyruklu kişi olduğu belirtilirken, yaşamını yitirenler arasında iki de Türk var. Türkiye'nin Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar, hayatını kaybedenlerin ikisinin de Türk inşaat firmaları bünyesinde çalıştığını ve otellere yapılan saldırılarda hayatını kaybettiğini açıkladı. TRT Haber canlı yayınına katılan Özçuhadar, Sri Lanka'da bulunan Türklere otellerinden ayrılmamaları uyarısında bulundu.

Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/dunya/sri-lankada-arka-arkaya-8-patlama-207-olu-412620.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEHET -- 22 Nisan 2019; 5:22:38 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.