Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
829
Tıklama
0
Öne Çıkarma
suçlu suriyeliler değil, suçlu AB ile yapılan anlaşma
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

öncelikle ırkçı biri değilim. suriyelilere de kızgın değilim. sorumlu olmadıkları bir savaşın neticesinde ülkelerinden 'zorla' sürüldüler. ve şimdi ülkedeki mülteci krizinin sorumlusu yine onlar değil. her neyse, konumuz bu değil. konumuz AB ile yapılan mülteci mutabakatı. konuyu, bolu'daki son olaylar neticesinde açmaya karar verdim. bolu'da şu olmuştu:https://tr.sputniknews.com/turkiye/201904091038681343-bolu-chp-baskan-suriyeliler-yardim/

ülkemizde yaklaşık 4 milyon suriyeli var. belki de çok daha fazlası, resmi kayıtlar dışında çokça kaçak da bulunduğu için gerçek sayıyı bilemeyeceğiz.

bu 4 milyon suriyelinin bir kısmı ucuz işçi olarak çalışıyor. bazılarının yardım alarak geçindiği söyleniyor. bazıları ise -ki tepki gören kısım bu- ortalama bir türk vatandaşından daha kaliteli bir hayat sürüyor. ancak görüntü o ki, birçoğunun, tekrar ediyorum birçoğunun, durumu iyi gözükmüyor. derme çatma evlerde oturup, feci şartlara sahip işlerde çalışıyor. genelde şehrin kötü mahallerinde yaşıyorlar; suriyeli küçük çocuklar ayakkabısız geziyor. bunlar iç yakan görüntüler.

şimdi AKP'nin hatalı olduğu noktaya geliyorum.

AB ile yapılan mülteci mutabakatı:https://tr.euronews.com/2018/03/26/ab-turkiye-multeci-anlasmasi-ab-fonlari-nereye-ve-nasil-harcaniyor-

bu mutabakata göre AB ne istiyor?

kaçak yollarla ülkelerine gelen suriyeliler TR'e gönderilecek.
Türkiye suriyelilerin kaçak yollarla AB'e geçmesini önleyecek. (ki bunu sağlayabilmek için ege'de denetimleri arttırdık; donanma üzerinden bir sürü masraf yaptık.)
ve can alıcı nokta; AB, Türkiye'de yasal olarak bulunan suriyelileri mülteci olarak kabul edecek.

adamlar diyor ki, ben senin ülkendeki vasıflı suriyelileri ülkeme alırım; ancak bunun karşılığında sen bir vasfı bulunmayan suriyelileri ülkene geri alacak ve kaçak yollarla bana gelmesine engel olacaksın! burada vasfı olmayan deyimini küçümsemek için söylemiyorum.

gelelim AB'nin bize vadettiklerine:

6 Milyar euro yardım. (rezilliğin bir başka parçası. arkadaşlar sıkı durun, BU PARAYI ALAMADIK. AB bizimle dalga geçti resmen. parayı bize projeler üzerinden vermeyi vadetti. Türkiye, orta düzey ekonomiye sahip bir ülke olarak, halkı birçok sıkıntılar çekerken suriyelilere 35 milyar euronun üzerinde para harcadı. ancak anlaşma ile karara bağlanan 6 milyar euronun adeta yalvar yakar, taksitler halinde, şimdilik 1.75 milyar eurosunu alabildi. avrupalı efendiler 1.5 milyar euroyu 2019-2020 ve 2021'de 3 taksit halinde, projeler üzerinden ödeyeceklerini bildirdiler!)

haber kaynağı:https://multeciler.org.tr/avrupa-birliginden-3-milyar-euro-geldi-mi/ (ŞİDDETLE OKUMANIZI TAVSİYE EDERİM!)

Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinin hızlandırılması. (Havayı aldık.)

Türk vatandaşlarına vize serbestliği. (Buna yorum yapmak bile abes olacak.)


Evet. Bu VATANA İHANET anlaşması yüzünden, bugün ülkemizde yaklaşık 4 milyon suriyeli var. hem bu suriyeliler acı çekiyor, hem ülkenin sırtında terör gibi bir sürü yükü olan mahzun vatandaşına bir yük daha bindiriliyor. Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, istisna olmaksızın, zaten az miktarda sahip olabildiği ekmeğini suriyeli için bölüyor. üstelik yanı başındaki avrupa dalga geçer gibi bu savaşa sebep olmuş, asıl suçlu olarak BOLLUK içinde yaşıyorken.

Şimdi kendimizi bir suriyeli yerine koyalım. Avrupa'ya gidip, bir şekilde hayata tutunmaya çalışmak mı isterdik yoksa Türkiye'de kalıp zaten fakir olan halkın üzerine bir yük olmayı mı, derme çatma evlerde yaşamayı mı, çocuklarımızın yalın çamurlar içinde ayak dolaşmasını mı?

bu VATANA İHANET anlaşması bir an önce sonlandırılmalıdır. AB vadettiği hiçbir sözü yerine getirmemiş, üstüne dalga geçer gibi ülkenin huzuruna nifak sokmaya devam etmiştir. Avrupa ile sınırlar açılmalı, egedeki denetimler sonlandırılmalıdır. (tabii ki yardıma muhtaç olanlar kurtarılmak suretiyle)

AKP'nin bu anlaşmaya iyi niyetle imza attığına inanmak istiyorum. Yine de, ülkesinin tek bir vatandaşını düşünen hiçbir devlet görevlisi, böyle akıl tutulmaları ile dolu bir anlaşmaya değil imza atmak; o masaya dahi oturmamalıydı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomthejeer -- 9 Nisan 2019; 15:54:37 >

Ahmet Davutoğlu diye biri vardı bir zamanlar bildin mi?

"AB ile Kayserili pazarlığı yaptık" diyen adam yahu, bilemediniz mi?
Yoruma Git
Yorumun Devamı Black Code - 5 yıl +4
tek suçlu kimseye sormadan etmeden ileriyi düşünmeden milyonlarcasını alan üstüne vatandaşlık vereceğiz diyen bizim mahalledeki ülkeyi yöneten uzun reisdir


mac...
Yoruma Git
Yorumun Devamı The SATANİST - 5 yıl +3
T
5 yıl
Yarbay

tek suçlu kimseye sormadan etmeden ileriyi düşünmeden milyonlarcasını alan üstüne vatandaşlık vereceğiz diyen bizim mahalledeki ülkeyi yöneten uzun reisdir


macaristanda bin tane suriyeli için halk referandum yaptı bulgaristanda halk silahlı sınır birlikleri kurup mültecileri yakaladı biz ise ne olduğu belirsiz (içinde militanı var ajanı var) milyonlarcasını aldık üstüne üstün halka harcanmayan arayı onlara yedirip kendimiz öz vatanımızda ikinci sınıf vatandaşa düştük.

türkiyede sıkı bir temizliğe ihtiyaç var ne kadar mülteci ve göçmen varsa kökü kazınmalı siyasal islamcılar ve neo osmanlıcı zihniyet ise yok edilmeli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 9 Nisan 2019; 16:14:57 >

P
5 yıl
Yarbay

AKP'ye daha neler imzalatildi haberiniz yok arkadaşlar.

Bu anlaşma Türkiye'nin geleceğine atılmış bir dinamitten başka birşey değildi...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
5 yıl
Binbaşı

Ahmet Davutoğlu diye biri vardı bir zamanlar bildin mi?

"AB ile Kayserili pazarlığı yaptık" diyen adam yahu, bilemediniz mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 9 Nisan 2019; 16:35:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Ahmet Davutoğlu diye biri vardı bir zamanlar bildin mi?

"AB ile Kayserili pazarlığı yaptık" diyen adam yahu, bilemediniz mi?
aynı herif suriye politikasını da çöpe sokmuştu.

selahattin demirtaş alay etmişti bununla...

yeni parti filan kurup oyları bölse bari, bir işe yarasa.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.