Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1066
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TYP hakkında bazı sorular
D
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar selam. TYP hakkında bir kaç sorum var bilen yardımcı olursa sevinirim.

1- Malum kura ve liste yöntemi var. Listede adamlar seçiyorsa seçilecek olanlar belli olabilir. Bu bağlamda kura kalıyor bana. Ona kaç kişi başvurur bilemiyorum. Binlerce insan işsiz sonuçta. Birden fazla başvuru yapabiliyor muyuz?

2- Kura sonucunda bir yer çıktı ama ben bu sırada başka iş buldum ya da vazgeçtim. Sadece kura kazanmış durumdayken vazgeçersem bir daha başvuramama gibi bazı şartlar geçerli olur mu bana? Yoksa işe girip ayrılanlar için mi bu durum?

3- İş sırasındayken başka kurumlara typ'li alınacak diyelim. Ben evime yakın uygun bir yer bulduğumda başvuru yapıp, olurda oraya çıakrsam yer değiştirebiliyor muyum?

4- Asil ve yedek ayrımı var mı?

5- Typ ile gelene karşı tavır oluyor mu? Olumsuz manada davranışlar ya da nasılsa geçici deyip her işi yaptırmaya kalkma vs...



D
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İşkur ve ilan veren bir kurumu aradım. Elde ettiğim bilgiler belki işe yarar diye paylaşayım.

- Sosyal hizmetlere göre birden fazla ilana başvurulabiliyor, işkur çalışanı olmaz dedi.

- Çalışma yeri kurum binası mı yoksa ilandaki adres mi diye kurumu aradım. Onlar biz bilmeyiz işkur'u arayın dedi. Hatta sekreter birini aradı müdürdü galiba. İşkur biz bilmeyiz ilanı veren bilir dedi. İlanı verende yayımlayanda bilmiyor demek.

- İşkur liste usulü alımda ilan devam etmesine rağmen onlar personellerin hepsini aldı dedi. ben ilan süresi devam ediyor daha nasıl aldılar, başvuru devam ediyor dedim. Telefondaki kadın bugün 5'e kadardı almışlardır dedi. Bu arada son başvuru yarın.

Herkesin hemfikir olduğu şey kurada ismi çıkan vazgeçerse 24 ay başvuramama cezası var. İşbaşına gerek olmadan sadece kurayı kazanmak yeterli. Buna da güvenemiyorum şimdi.

Bir iş bulma macerasında da son durum bu.

Bilen varsa tecrübe paylaşsın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.