Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
2749
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Türkiye Libya’da sahte ‘ikiz’ dolar basımını organize ediyor!
A
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Türk istihbaratının hükümetin bilgisi dahilinde Libya’da Saddam’ın taktiğini kullanarak, orijinalinden ayırt edilemeyen sahte ‘ikiz dolar’ basımını organize ettiği ortaya çıktı. Bu dolarların hükümet operasyonlarında kullanıldığı ifade ediliyor.

İdam edilen devrik Irak lideri Saddam Hüseyin, 1990’larda ebedi düşman olarak gördüğü Amerikan’ın ekonomisini sekteye uğratmak için kedince bir çözüm bulmuş ve onu uygulamaya koymuştu. Saddam Hüseyin özel geliştirdiği yöntemle sahte, başka bir deyişle ‘ikiz dolar’ basacak ve ABD’nin dolarını yerle bir edecekti!

Saddam Hüseyin, o dönem geliştirdiği özel para basma makineleri, orijinal kağıtlar ve boyalarla dolar basmaya başladı. Öyle ki yüklü miktardaki dolarlar konteynırlar ile bir yerden başka bir yere taşınıyordu. Dolarlar sahte olmasına rağmen tüm para sayma makinelerinden, mor ötesi ışıktan geçiyordu. Hiçbir yöntem sahte ile gerçeğini ayıramaz olmuştu.

Saddam yıllar önce asılıp idam edildi. Ancak ‘ikiz dolar’ meselesi kapanmış değil. Üstelik birileri bu işlemi devam ettiriyor. İkiz dolarlar basılmaya devam ediliyor! Para trafiği daha çok Lübnan, Ürdün, Irak ve Türkiye’de yoğunlaşıyor.

Saddam’ın ikiz dolarlarıyla ilk kez Lübnan’da karşılaşmıştım. Lübnan da görüştüğüm Türk ve Lübnan istihbaratıyla ortak çalışan iş insanı Raşit Ahmet, 2014 yılında her 100 bin ‘ikiz dolar’a 50 bin gerçek Amerikan doları vererek sahip olmuştu. Yüzde 50 kar etmişti!

< Resime gitmek için tıklayın >

İKİZ DOLAR BASIMINI TÜRKİYE ORGANİZE EDİYOR

İddiaya göre Saddam’ın bastırdığı dolarlar da bir akrabası tarafından Irak’tan Ürdün’e taşındı. Sözü edilen dolarların sırrı hala çözülememişken Lübnanlı iş insanı Raşit Ahmet bu yolla sadece bir keresinde 1 milyon dolar verip 2 milyon dolara sahip olmuştu.
Raşit Ahmet, ‘ikiz dolar’ basımı yönteminin günümüzde halen geçerli olduğunu ve Saddam’ın dolar basma makinesinin, özel boyalarının ve kağıtların Libya’ya taşındığını söylüyor. Raşit Ahmet’e göre şu anda Libya’da basılan ikiz dolarlar daha çok Türk devleti tarafından organize ediliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

AYNI SERİ NUMARALARI KULLANILIYOR

Basılan bu dolarlara neden “ikiz dolar” denildiğine gelince… Bu tekniğe göre mevcut gerçek 100 doların aynı grup ve seri numarası kullanılarak ikizi (yani sahtesi) basılıp piyasaya sürülüyor. Basılan dolarları Türk istihbaratı Libya’daki ortaklarına pay ettikten sonra gerisini uçaklarla Türkiye’ye sokuyor.

ÖSO MİLİTANLARININ MAAŞI BU PARALARLA ÖDENİYOR

İkiz dolarlar Ortadoğu ülkeleri dışında bazı Afrika ülkelerine de aktarılıyor. Canlı para hiçbir şekilde Avrupa’ya veya Amerika’ya yönlendirilmiyor. Böylece bu dar coğrafyada bazı kişiler zengin oluyor ve para yine bu ülkelerde yatırım ve alışveriş amacıyla kullanılıyor.

İddialara göre Türkiye, Suriye’de kontrol altında tuttuğu Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarının maaşını da gerçeğinden ayırt edilemeyen bu ikiz dolarlarla ödüyor.

SAHTE DOLARLAR YANDAŞ İŞADAMLARI SAYESİNDE AKLANIYOR

Türk istihbaratı üzerinden ülkeye sokulan sahte dolarlar aklanabilmesi için yandaş iş insanlarına pay ediliyor. Parayı uluslararası banka ile yurtdışına taşımak isteyen yandaşlar ise Saddam’ın taktiğini uyguluyor; 50 bin orijinal dolara karşılık 100 bin ikiz dolar ödüyor. İddiaya göre Libya’dan gelen bu paralar Türkiye’de özellikle 15 önemli iş insanı arasında bölüştürülüyor geri kalanı ise devletin Afrika ve Ortadoğu ülkelerindeki çeşitli harcama kalemlerinde kullanılıyor.

https://grihat2.com/turkiye-libyada-sahte-ikiz-dolar-basimini-organize-ediyor/



A
5 yıl
Yarbay

tm



R
5 yıl
Yarbay

Libya'nın görünüz yüzünden bir pay alamadık arka yollardan pay almaya çalışıyoruz.

Geçenlerlerde binlerce silah gönderdiğimizi duyurmuşlardı.



M
5 yıl
Yarbay

Kardeş o dolarlar hep 90 serisi ve çoğu yerde yasak artık.Saddam seri sayılarını çalıp bastırtmış ta 91 yılında.



T
5 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'ye kaynağı belirsiz sıcak para girişleri oluyordu sebebi bu olabilir



H
5 yıl
Teğmen

bizim dolar basma yetkimiz yok mu ?

yeşil renk kağıt bir ev niye yapamayalım ?

profesörün dediği gibi la casa de ppel de .. onlar kim paa basma yetkisini kendilerinde hak olarak görüyorlar ?

kağıt para bu sebeple kalkacak zaten :)

tabi yazılanların gercekle ne kadar örtüştüğünü bilmiyoruz



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.