Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
5571
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gigabyte B450m s2h hakkında
R
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar, yeni bir sistem topladım. r5 2600 ve rx 580 8gb nitro+ işlemci ve ekran kartlı. ama yardımınıza ihtiyacım var.

Sistemde bu anakartı tercih ettim alırken. fakat internette açılan konular ve bazı başka kart araştırmaları sonrası aklıma bir kaç şey takıldı.

Kimisi demiş ki "OC yapmayacaksan iyidir bu kart." bu ne demek? yani desteklemiyor mu, yoksa yaparsın ama yüksek rakamlara çıkamaz mı demek oluyor?

ayrıca bazıları RAM desteklemeyebilir demiş. bunda neyden bahsetmiş? örneğin ben kingston'un 2x 8gb 3200mhz 18CL hyperx fury ramlerinden aldım sıkıntı olur mu?

son olarak, bu kartı kullanmış, tecrübe etmiş birileri varsa kullanışlı "yardımcı programlar"ı hakkında bilgi verebilir mi?



-
5 yıl
Yarbay

Her B450 çipsetli anakart (OEM olmadıkça) OC destekler. OC yapmayacaksan dedikleri extreme OC'dan bahsediyorlar zira VRM'ler extreme OC'u kaldırabilecek kapasitede olmayabilir.

RAM desteklemeyebilir gibi bir durum 2.nesil anakartlarda yok. İçiniz rahat olsun



C
5 yıl
Yarbay

Eger Ram'ler henuz elinize ulasmadiysa iade etmenizi oneririm. CL degeri cok yuksek, buyuk ihtimalle kalitesiz zarlar bulunuyor o modelde. 3000 Mhz CL15 veya 3200Mhz CL16 bir urun daha performansli olacaktir. Eger alip takip kullaniyorsaniz uzerine dusmeye degmez.



R
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

cevaplar için çok teşekkür ederim. ram konusunda ise cl değerleri bana da yüksek geldi fakat 3000 mhz'lik ramlerden bile ucuza getirdiğim bi indirimle aldığım için varsın olsun dedim :)

bir sorum daha var fakat bu biraz keyfi, bu anakart RGB desteği sunuyor olarak gözüküyor, kutuda ve sitesinde. gigabyte'ın kendi RGB fusion programını da destekliyormuş. fakat bir ledi veya rgb uyumlu bir fanı anakarta nasıl monte edebileceğim konusunda bir fikrim yok. anakartın üzerinde buna ait bir giriş göremedim. msi'ın bazı rgb destekli anakartlarının yanında verdiği gibi bir led bağlantı kablosu da yok kutudan çıkan. böyle bir şey istesem nasıl yapabilirim bunu acaba?

edit: tekrar kurcalamam üzerine anakart üzerinde led için 4 pinli bi giriş gördüm ^^





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redikone -- 31 Mart 2019; 11:23:36 >

R
5 yıl
Onbaşı

Aynen RGB desteği var ama RGB ledi nereden alacağız.piyasada satılan RGB ler oluyormu yoksa kendine özgü bı RGB mi var .bende aynı soruya cvp arıyorum.

2. Bir sorum daha var. Bu anakarta ekran kartını dikey olarak takmayacagim.yatay olarak anakartin yan tarafına sabitleyip takacağım ama anakart ile ekran kartını birbirine bağlayacak bir kablo bulabilirmiyim varsa adı nedir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.