Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1987
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Linea'ya binmek bile lüks olmuş. (Yetkili serviste 20.000 bakımı içerir)
S
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok yakın zamanda 1.3 multijet Linea'mızı (1 yaşında) 20.000 bakımı için yetkili servise götürmüş babam. Eline neredeyse sıfır balataları da vermişler, bir de aşağıdaki gibi 950₺'ye yakın faturayı :)

Türkiye koşulları için en mantıklı araçların Hyundai, Fiat, Honda ve Renault'tan ibaret olduğunu düşünsem de cidden "uzun garantileri"nin biraz mantıksız kaldığını düşünmeye başladım. Mesela Hyundai'nin 5 yıl garantisi...


Motosiklet seviyordum, iyice motosiklete aşık oldum diyebilirim. Pist motoru falan da değil, uzun yol, hafif arazi motosikletlerinden bahsediyorum. Çünkü sıfır otomobil almak da çok zor, yakıtını geçtim, bakımları, vergisi vs. çok yıpratıyor bizim gibi orta gelirli aileleri. Milletin bir de ev borcu, okuyan çocuğu vs. varsa hele, Allah yardımcısı olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 23 Mart 2019; 17:7:53 >

E
5 yıl
Yarbay

950 linin değerini düşünmek gerekiyor. o zaman daha iyi yorum yapılabilir.



E
5 yıl
Yarbay

Garanti önemli ama bakım için servis şartı yerine hizmet kalitesini ispat etmiş herhangi bir yerde düzenli bir şekilde bakımın yapılması şartıyla garanti verilmesi lazım. Türkiye'de bu iş zor tabi.
Ya da Ferrari'nin yaptığı gibi garanti siresince yağ ve filtreler ücretsiz olmalı. Parça kullanılması gerekirse o da işçiliksiz parça ücreti olmalı.

Garanti aslında ben bu arabayı bu kadar sağlam yaptım bozulmayacağını tahhüt etmek demektir. Bozulursa taahhüdünü yerine getiremediğin için sonuçlarına katlanman lazım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 23 Mart 2019; 18:21:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

.
5 yıl
Yarbay

Ne ara bu kadar zam geldi bakıma ya

Periyodik bakım ne kadar tuttu? Ilave balata değişimi ne kadar tuttu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
5 yıl
Binbaşı

Servis fiyatlarını düşününce yag bakımı ve balata 950 tl güzel fiyat.Başka markalarda sadece yag bakımı daha fazla tutar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.