Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1267
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Üç Fazlı Jeneratörün sadece bir fazına bağlantı yapıldı.
M
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, iş yerimize DATSU marka 8,5KvA lık ve sürekli 6,5KvA akım verebildiği iddia adilen, kendinden otomatik transfer panolu bir jeneratör bağlattık. Ama bağlayan kişi üç fazı bağlamayı beceremediği için üç fazlı jeneratörün sadece bir faz bağlantısını yaptığını söyleyerek bağladı ve gitti (bence kaçtı).

Jeneratöre fazla bir yük bindirmiyoruz ama bağlı olan faz üzerinde iki adet ev tipi buzdolabı, 200W lamba, bir masaüstü bilgisayar ve LCD monnitörü, toplam 100-200 W lık toplam elektronik alet bağlı. Yanlız bu hatta elektirikli ısıtıcı bağladığımızda birinci kademede (600 W) bir sıkıntı yokken, iki kademe yakınca (1200 W) jeneratörün üzerindeki şalter atmakta.

Jeneratörü üç faz olarak bağlasak ve fazlara bu yükleri dağıtsak, daha fazla yük kullanabilirmiyiz? yoksa sonuçta uygun fiyatlı bir jeneratör olduğu için üzerinde 6,5 yazsa bile bizim çekebileceğimiz toplam yük bu kadar mıdır?

< Resime gitmek için tıklayın >



S
5 yıl
Binbaşı

6,5 kva yaklasik 4550 watt yapar.
Fazları eşit dağıtmak suretiyle kullanılabilir.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İ
5 yıl
Binbaşı

Bu iş zaten jeneratörcülük bir iş değil ki evinizin tesisatı 3 faza göre çekilmediyse yapamaması normal ama sigorta panelinin vs. Kurcalanması gerekiyor bence
Çok zor bir işte değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
5 yıl
Yarbay

tesisatın tek faz ise, en iyi çözüm 3 faz giriş, 1 faz çıkış ups'ler olacaktır.



M
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tesisat 3 fazlı zaten. Jenaratör satan firma, elektirikçi diye birini göndermiş, ücretsiz montaj olarak anlaştığımız bağlantıya maddi kaygılarla geldiği için sonunda da 3 fazlı jenaratörün bir fazını bağlayıp bu olmuyor diyip gitti.



2
5 yıl
Yüzbaşı

Ev 3 faz ise 3 faz + 1 nötr vardır.

Jeneratör 3 faz ise sadece 3 faz kablo vardır,nötr yoktur.

O yüzden bağlantı ypamadı sanırım

Ev den emin lakin jeneratörden tam emin değilim

Edit jeneratör sadece 3 faz olaydı faz lar arası 380v olduğu yüzden sizin cihazlar yanacaktı.

3 fazı eşt miktarlarda dağıtılmaları gerekiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2ekmek1sut -- 8 Mart 2019; 15:40:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yarbay

Merhabalar. Jeneratörün üzerindeki sigorta kaç amper değerine sahip ? 200W lambanız + (düzenleme : 2 buzdolabı) + masaüstü bilgisayar ile birlikte toplam güç 200watt'tan fazla olacaktır. Ürünlerin etiketlerine bakarak toplam gücü hesaplamak uygun olur.Ona göre yorum yapabiliriz.

Jeneratör trifaze yükleri besleme amacıyla üretildiği için 6.5kVA gücü 380Volta göre verecek şekilde jeneratöre sigorta takılmıştır. Siz gücü tek fazdan 220V üzerinden çektiğiniz için daha yüksek akım çekmiş oluyorsunuz ve sigorta atıyor. Ancak net bir yorum için toplam çektiğiniz gücü bilmemiz gerekir.

Saygılarımla...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 2 Mayıs 2019; 14:46:11 >

K
5 yıl
Yarbay

güç 3 faza bölünmüştür oradaki mavi olan 220v neden oradan bağlantı yapmadıki..



K
5 yıl
Yarbay

sigoratsını değiştirebilirsiniz ama makinanın gücü yetmezse yine sonuç vermez. Hariçten lıyorsanız zaten her fazı kullanın. AMa eve bağlıyorsanız bağlantılarını buraya koyun, herhangi bir çakışma olmadan bağlamanız sağlansın.



B
5 yıl
Binbaşı

Sigorta panosunda yapilacak basit defisikliklarle sorun cozulebilir isi bilen bir elektrikci cagirin sorun cozulur



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.