Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
1588
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue (2019)
A
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız

Genç romancı Subaru Miyazaki ebeveynlerinin ölümü üzerine aile evine dönerken aynı zamanda yayınevine söz verdiği kitabı için ilham arayışındadır. Çocukluğundan beri insan ilişkileri açısından oldukça başarısız ve asosyal birisi olan Subaru dua etmek için gittiği mezarlıkta ebeveynlerinin mezarına bıraktığı yiyecekleri tırtıklayan bir kedinin onu evine kadar takip edip yiyecek dilenmesi sonrası başta rahatsız olur ama sonrasında hem ihtiyacı olan ilhamı bulur hem de kalbinde bir başkasına yer açmak konusunda ilk kez değişim geçirdiğini hisseder. Seri bundan sonrasında bir insan ve bir kedinin birbirlerinin söylediklerini anlamasalar da birbirlerinin hayatındaki boşlukları bir aile bağı kurarak gidermesini anlatmakta.

Seri domestik rating sıralamasında 1. sırada başlayarak kış 2019 sezonunda şaşırtıcı bir çıkış yapan bir günlük hayat serisi. Her ne kadar serinin temposu son derece düşük olsa da insanlara Anime'lerde illa dünyayı değiştiren olaylar, özel yetenekler, fanservice yada aksiyon dolu maceralar olması gerekmediğini de gösteriyor. Subaru ve Haru adını verdiği kedisi hayatı birbirlerinden tamamen farklı bir mantığa göre algıladıklarından onların birbirlerini anlamadan kurmaya çalıştıkları bağ güzel yansıtılıyor. Herşeyden önemlisi hikaye tümüyle gerçek bir hayat hikayesiymiş gibi o dilde anlatılıyor.

Seri çok da yüksek bir bütçeye sahip değil, haliyle averajın bir gıdım üzerinde seslendirmelere ve animasyonlara sahip. Yan karakterleri tanımanız için çok zaman ayrılmadığı gibi ince ayrıntıların da böyle bir hikaye için yeterli olduğu da pek söylenemez. Hal böyleyken serinin kış 2019 sezonundaki 1. sıradan hızlı şekilde düşmesini yadırgamıyorsunuz. Öte yandan bir kedi sahibi olmanın acı tatlı tüm yanlarını hissettiren iç ısıtıcı bir hikaye olduğu da şüphesiz. Sonuç olarak beklentilerinizi çok yüksekte tutmadığınız sürece zevkle izleyeceğiniz, hatta kedi sahibiyseniz puanına +1 ekleyebileceğiniz, tümüyle özgün bir hikayeye ve kurguya sahip bir Anime.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 28 Şubat 2019; 13:40:38 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.