Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1432
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ucuz Xeon İşlemci Alınır Mı?
K
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar AliExpress’de Intel Xeon CPU E5 2440 165₺. Sandy Bridge mimarisi olduğu için bana mantıklı geldi. Ama performansı güncel oyunlarda nasıl olur fikrim yok. Sizce değer mi? İkinci sorum ise; buna uygun anakart’ı (OC yapılmaya musait) nereden temin edebilirim? OC yaparken anakartın mosfetlerine soğutucu takmam gerekir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

işlemciler ucuz. ama anakartları pahalı ve bulunmuyor. alıxpresten bakıcan ne kadar guvenılır olur bılemem. sonuçta kac senelik anakart. evet kendınden soğutuculu anakartlarada bakabılırsın olmadı alımmunyum yada bakır hs ler alıp kendın cıftaraflı ısı gecıren termal bant ıle tutturmalısınki o.c yapıcam dıyorsun.
usb 3 ve sata 3 olayını unutun o anakartlarda ama. bazıları var ama aşırı pahalılar. kolay gelsın. yada benım gıbı ucuza i7 2600 k alıp gene ucuza temız orta üst sevıyede z 77 anakart alıp kokluceksınız o.c yaparak. oda neresinden baksan su an 1000 tl.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Anakartı da AliExpress’ten buldum 285₺’a. Usb3’ü ise harici pci kart alıp kullanırım diye düşünüyorum. Peki bu lga1356 sokete uygun soğutucuları nereden bulabilirim? İnternette çok yok. Acaba başka soket olup lga1356’a da uyan bir model var mıdır sizce?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @salvatore_volkan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.