Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
760
Tıklama
0
Öne Çıkarma
500W 85+ PSU GTX 780 İçin Yeterli Olur Mu?
E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,
Yarın bir sistem toplayacağım elimde Asus GTX 780 OC Edt. ve FSP'nin 500W 85+ bir power supply'ı var. Kullanacağım işlemci i7 3770 ve bellekler 2x4GB DDR3 olacak. 1 adet de 7.2k rpm sata 3 hdd kullanacağım. Benim güç kaynağımın yetmeyeceğine dair şüphelerim var. Ekran kartını satıp GTX 1060 ya da RX 480 alana kadar beni idare edebilir mi? Yetmezse ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Binbaşı

E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
Hocam o tür siteleri ben de biliyorum fakat load wattage denen kısım hem işlemci hem de gpu yüzde yüz güç ile çalışırkenki hali mi oluyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yok mudur yardımcı olabilecek olan?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
5 yıl
Yarbay

Sisteminiz tam yük altında 500 watta yakın enerji tüketecek gibi görünüyor. Elinizdeki PSU idare eder mi bilemiyorum. PSU sistemi yeterince besleyemezse (örneğin ağır bir oyun oynarken) PC kapanabilir. Deneyip görmeniz gerek. PSU yetmezse ekran kartını ya da PSU'yu değiştirmeniz gerekir.



E
5 yıl
Yarbay

Ekran kartı 250w civarı güç çekiyor. Fakat internette bazı yabancı sitelerde tek kanaldan 42A veren güç kaynağı gerekli gibi yorumlar gördüm gtx780 için Fakat ben ucu ucuna yeteceğini düşünüyorum.



O
5 yıl
Yarbay

aynı güç kaynağını kullanmaktayım.
imzamdaki sistemde gayet stabil şekilde çalışıyor.benim cpu biraz az güç harcıyor ama.51 tdp.

senin ekran kartıda oldukça iyi güç çekiyor.yetermi bilemiyorum.
güç kaynağının tek eksi tarafı yükte değilken fanı durmuyor.çok azda olsa çalışıyor.

bu arada bende priz watt ölçer var.oyun esnasında 190 watt kasanın güç çektiğini gördüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 27 Şubat 2019; 1:14:35 >

E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncelikle herkese verdiği cevaplar için teşekkür ediyorum. Sistemi yeni kurdum ve oyunlarda test etme imkanım henüz olmadı. Testleri yaptığımda sizlerle paylaşacağım ve şuanda nereden geldiğini çözemediğim saçma bir gıcırdama sesi var kasamda onunla uğraşıyorum.https://forum.donanimhaber.com/kasanin-icinden-gelen-gicirti-sesi--137313251 ilgili sorun ile alakalı burada bir konu açtım yardımcı olabilecek olan biri var mıdır?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

gtx 7** lerde var coil whine olayi; o gicirdamaysa yine iyi ben idareten gtx 780 evga sc almistim cs go da bildigin karttan ates ediyordu. 2 haneli fps lerde böyle sesler cikartmiyorsa iyi..

psu konusuna gelecek olursak, oc yapmazsan yeter gibime geliyor. Ama psu yu yiparata bilir uzun kullanimda, ne olur reset atar sistem anlarsin ki psu yetmemeye basladi. bende i7 3930k oc gtx 770 oc maximum 460-480w civarina ciktim diye hatirliyorum fakat oyunlarda 430w civari olmasa gerekiyor. Benim islemci 180w i rahat görüyor 190w a kadar cikiyordu o aralar oc nin gözüne gözüne vuruyordum. kasada 6 adet fan ve 1 hdd 1 ssd takili sivi sogutmada var. en kötü undervolt yaparsin ayni saat hizinda biraz az yakar. Bir kullan bakalim sorun olmazsa devam et sorun olursa tekrar yaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @erotero_134
E
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam bana coil whining değil gibi geldi çünkü o ses yüksüzken geliyor. Şimdilik ben de underclock düşünüyorum yeni kart alana kadar. Akşam üstteki mesajda belirttiğim konuda sesi paylaşacağım hocam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mukarnas
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.