Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
18807
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPad etkin değil iTunes'a bağlanın | iPad is disabled Connect to iTunes
K
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

<iPad etkin değil
iTunes'a bağlan>
Hatasının Çözümü


Apple iPad'inizin ekranında
<iPad etkin değil
iTunes'a bağlan>
mesajı varsa ve iPad'inizi kullanamıyorsanız aşağıdaki yöntemlerden biri işinize yarayabilir.

UYARI!
Daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlemediyseniz (senkronize etmediyseniz) iPad'inizin içindeki verilerinizi kaybedebilirsiniz!

YÖNTEM 1
Ekranda Apple logosunu görene kadar iPad'inizin ekranının altındaki Ana Ekran düğmesiyle iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) düğmesine aynı anda basılı tutun. Bu işlemin adına "hard reset" denir.

YÖNTEM 2

1. Bilgisayarınıza iTunes'un en son sürümünü yükleyin (ücretsiz).
iTunes indirme bağlantısı:https://www.apple.com/itunes/download/

2. iPad'inizi kapatın (iPad'i kapatmak için iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) [Sleep / Power] düğmesine (Üst düğme) basılı tutarak iPad'inizin ekranında "iPad'inizi kapatmak için kaydırın" yazısı görüntülendiğinde kaydırıcıyı en sağa kaydırın) ["Slide to power off" kaydırıcısı].

3. iPad'inizi USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın (Macintosh ya da Windows PC olması fark etmez).

4. iPad'nizin tepesindeki uyku (güç) düğmesi ile iPad'inizin ekranının altında yer alan yuvarlak biçimli Ana Ekran / Parmak izi algılayıcısı [Home / Touch ID] düğmesini AYNI ANDA BASILI TUTUN.

5. iPad'inizin ekranında Apple logosu (Apple'ın bir ısırık alınmış elma logosu) görüntülendiğinde iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) düğmesinden parmağınızı çekin. Unutmayın, diğer parmağınızla Ana Ekran düğmesini basılı tutmaya devam ediyorsunuz.

6. iPad'inizin ekranında iTunes logosu (Yuvarlak bir daire içindeki müzik notası logosu) görüntülendiğinde ise iPad'inizin Ana Ekran düğmesinden diğer parmağınızı da çekebilirsiniz.

7. Ekranda yeniden Apple logosu görüntülenecektir. Bu esnada iPad'inizin ekranında da takip edebileceğiniz yükleme tamamlanana kadar bekleyiniz.

8. Bilgisayarınızda iTunes programında iPad'inizin kurtarma aşamasında [Recovery Mode] olduğuna dair bir mesaj görüntülenir. Unutmayın, eğer daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlemediyseniz (senkronize etmediyseniz) iPad'inizin içindeki verilerinizi kaybedebilirsiniz!

9. Eğer daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlediyseniz (senkronize ettiyseniz) "Güncelle" [UPDATE] seçeneğini tıklayarak bilgisayarınızdaki iTunes programında ve iPad'inizin ekranında görüntülenen adımalrı takip ederek iPad'inizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu durumda büyük bir ihtimalle iPad'inizin içindeki verileriniz kaybolmadan onu tekrar kullanmaya devam edersiniz.

10. Daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla senkronize etmediyseniz ya da daha önce eşitlenmiş iTunes yüklü bir bilgisayarınız yoksa şifreyi sıfırlamanız daha doğrusu iPad'inizdeki verileri kurtararak şifreyi sıfırlamanız mümkün değil. Bu durumda Bilgisayarınızdaki iTunes programında karşınıza çıkan bu mesajda "Güncelle" [UPDATE] değil "Geri Yükle" [RESTORE] seçeneğine (ya da "Geri Yükle ve Güncelle" [Restore and Update]) tıklayın. Bu seçeneği işaretlediğinizde eğer daha önce iPad'inizin içindeki verileri yedeklemediyseniz kaybedeceğinizi unutmayın!

Bu durumda büyük bir ihtimalle iPad'inizin içindeki veriler silinir ve onu fabrika ayarlarına sıfırlamış olursunuz.

11. iTunes iPad'inizi yeniden kullanabilmeniz için hazırlarken lütfen bekleyin. Genel Ağ'dan indirilen yeni yazılım iPad'inize yüklenecektir. Bu esnada iPad'inizin ekranında yeniden Apple logosu görüntülenir.

12. YÜkleme işlemi tamamlandığında iPad'iniz yeniden başlar. Artık onu ilk kez kullandığınız anda olduğu gibi yeniden ayarlayabilirsiniz.

Ekler:

a. "How to solve the forgotten password for iPhone/iPad (Disabled mode)" videohttps://www.youtube.com/watch?v=Shrc3FeCJEQ
Feb 6, 2014

{NOTE with the video:
If your device is not recoginzed, or it disconnect during the process.. Then try to follow the below instuctions that was posted by one of the viewers: (Vanessa Guvera):

Really helpful thank you Noticed that most people were having problems with the iPad disconnecting with the laptop and showing some unexplainable errors but just reconnect your iPad to the computer over and over again by pressing the home button and the top at the same time on your ipad and press exit on the error message you received on your computer the process will not restart it will continue from where it last was Hope this helps cause that's what did on mine}

b. Apple ipad kapalı itunes'a bağlan hatası çözümühttps://www.youtube.com/watch?v=M2dnJe9oLbA

- - - - -
25 Ocak 2019 Cuma 18.17
kibritucu, Windows XP Service Pack 2 sürümü.



K
5 yıl
Er

Paylaşım için teşekkürler! Bu yazının neden cevap verdiğim, iPhone X'umun devre dışı kaldığı benzer bir sorunu çözmek için iyi bir yol denedim. Bu yöntem, Bilim ve Teknoloji forumunda şiddetle tavsiye edilen Joyoshare UltFix adlı iOS sistem kurtarma yazılımını kullanıyor. Abartmadan gerçekten güvenilir bir araç olduğunu söyleyebilirim. Yalnızca bu gibi sorunları onarmak için iki mod sunmakla kalmaz aynı zamanda veri kaybına da neden olmaz. Eğer ilgileniyorsanız, bir deneyebilirsiniz.



M
5 yıl
Er

merhabalar, benim şöyle bir problemim var, ipad'imin home tuşu da bozuldu. yani şuanda hem home tuşu bozuk, hiç basmıyor hem de ipad'imin ekraında "iPad etkin değil, iTunes'a bağlanın" yazıyor. bundan dolayı anlatılan iki çözümün ikisini de deneyemedim. benim durumumda olan birinin home tuşu çalışmadan bu çözümlerden birini deneme yolu var mıdır? ya da bu yöntemler dışında home tuşunun kullanılmadığı başka bir yöntem biliyor musunuz? yardımcı olursanız çok mutlu olurum gerçekten, şimdiden teşekkür ederim, iyi günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet kantarcı -- 26 Eylül 2019; 6:39:46 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.