Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
719
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Askerliğimi tecil edebilir miyim
S
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

sorumun en basit halini başlıkta sordum. Benim konum biraz detaylı ve diğerlerinden farklı.

2 Yıllık üniversitemi bitirdim ve okuldan mezun olduktan sonra baktığımda daha 1 sene tecil hakkımın olduğunu gördüm ve askerliği hiç sorun etmedim. Sonradan arkadaşımın söylemesi üzerine e devletten bakınca askerliğim 31 aralık 2017 ye kadar tecilliyken bir anda 4 şubat 2017 SON YOKLAMAYA TABİ olarak değişmiş olduğunu fark ettim.

Ardından şubeye gidip 2 yıllık önlisans diplomamı götürdüm ve 31 aralık 2018 e kadar tecilliydim.

2016 da DGS ye girmiştim ve Üniversitemi 4 Yıllığa tamamlamayı amaçlayarak AÖF e kayıt yaptırdım. Kendi bölümüme en uygun bölüm olarak "Web tasarımı ve kodlama" bölümünü seçtim.
1,5 Senedir sınavlarına giriyorum.

Geçen gün fark ettim ki okuduğum bölümde aslında önlisans mış, ben yüksek lisans yaptığımı düşünüyordum. Ve 2 yıllık önlisans bölümünden mezun olduğum için tekrardan önlisans a kayıt yaptırınca Askerliği tecil ettiremeyeceğimi söylediler.

Aslını öğrenmek için bugün askerlik şubesine gittim ve oradaki memur

Normalde muayene olup sevk kağıdını alıp 2 güne birliğine teslim olman gerekiyor dedi.
Ama tecil etmek istiyorsan şöyle bir yolda mevcut.
Bugün hemen eve gidince E-devletten askerlikle ilgili ıvır zıvırları doldur dedi ardından mayıs celp dönemine askerliğini iste dedi. Kağıtta tecil istemiyorum u işaretle filan söyledi.
Ardından mayıs ayındaki celp döneminde gel ve deki ben üniversite sınavına gireceğim için askerliğimi tecil etmek istiyorum. Böyle yaparsan para cezası ödemezsin ve yoklama kaçağı sayılmazsın dedi.

Ama sonra sistemden bakınca dedi ki sen daha önce yoklama kaçağı sayıldığın için bu hakkından da yararlanamıyorsun dedi. Eğer 2 gün sonra askere gitmek istemiyorsan ve cezayı ödemek istemiyorsan az önce anlattığım işlemleri yapıp mayıs ayına celbini iste dedi.

Başka türlü tecil hakkım olup olmadığını sordum ve olmaz hakkını kullanmışsın dedi.

Ben mesela onun dediklerini yapmayacağım ve şuandan itibaren asker kaçağı sayılacağım ama aynı zamanda bu sene DGS ye girip yüksek lisans bölümüne kaydımı yaptıracağım. Yasal yollarla ben kendimi bu durumdan sonra tecil ettirtebilir miyim yoksa asker kaçağı olarak mı yaşamaya devam edeceğim?


not : "Askere git gel işte ne tantana yapıyorsun" diye yorum atacaksanız hiç çekemem sizleri kalbinizi de kırarım şimdiden uyarıyorum



O
5 yıl
Çavuş

Öncelikle geçmis olsun basına gelen olaydan ötürü.2 yıllık bölüme ön lisans , 4 yıllık bölüme lisans deniyor öncelikle onu belirtiyim.yüksek lisans 4 yıllık bölümden sonra +2 yıl olarak yapılıyor.Sen tecilini artık kullandın yani 4 yıllık bölüme kaydolup onu bitirdiğin an askere gitmen gerekecek bir daha tecil vermiyorlar.Askere gitmemek icin 4 yıllık bölüm yazıp okulu uzatabilirsin bir süre.onun icin de memurun dediği gibi yapman lazım sınav basvurularının yapıldıgı tarihte basvuru yaptıgına dair belgeyle subeye gidebilirsin sanırım mart gibi oluyor sınav basvuruları.



S
5 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Yanlış yazmışım yüksek lisans, lisans karıştırıyorum.



Bana bu hakkı kullanamayacağım söylendi yani daha önceden son yoklamaya tabi olduğum için böyle bir şansım bulunmuyormuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Onbaşı

Kayıt silince tecil hakkın oluyor mu fakülte terk olarak



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.