Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
1379
Tıklama
1
Öne Çıkarma
millenicom 100 yerine 47 almak
A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

2 gün önce milleni 100Mps taahhütsüz akn'siz paketine başvurdum ve dün akşam saat 7 civarı ekip gelip internet bağlantısını gerçekleştirdiler. Nete bağlandıktan sonra hazır daha ekip yanımdayken hemen birkaç tane hız testi yaptım ve alabildiğim hız değişmeksizin 47Mps oldu, buna ekip görevlisi de şaşırmakla beraber daha yeni bağlandığı için olabilir daha sonra tekrar kontrol edin altyapınız bunu destekliyor dedi. Şuan tekrar kontrol ettiğim zaman hızım halen bu seviyelerde dolanıyor bunun üzerine mh aradım acaba hızım 50Mps sabit mi diye ve aradğımda bana evimin kutuya olan uzaklığın 130 m olduğunu max alabileceğim hızın 52Mps olduğunu söylediler fakat kafama takılan aynı zamanda yoğunluğa bağlı olarak gün içince 60-70 Mps alabileceğimi dediler eğer ben bu hızları gün içinde yoğunluğa göre alabiliyorsam normalde de almam gerekmez mi ? ve telefonu ilk açtığında hızınız 50 sabit daha sonra hayır 100'e sabit şuan tekrardan eğer 100 e sabitlerse bağlantımda kopma olacağını söyledi. Modem arayüzüne baktığımda max hız 56 olarak görünüyor. bana çok saçma geliyor hem resmi sitesinden kontrol ettiğimde hemde başvuru yaparken konuştuğum zaman net olarak 77Mps alabileceğimi söylendi ki bende zaten sabit 100 olmasını beklemiyorum ama en azından 77 denmişse 70 civarı almayı umuyordum. Ek olarak binaya vodafone fibermax gelmiş, ona geçersem de aynı sorunla karşılaşır mıyım veya kablo yenilenmesi yaparsam şuanki pakette bir atış olur mu ? Baya uzun bir yazı oldu okuduğunuz için teşekkürler umarım anlatabilmişimdir.



A
5 yıl
Yüzbaşı

Selamlar,

Teknik anlamda uzman değilim ama belki açıklamalarım biraz netlik sağlar. Web sitesinden yapılan hız alma verisi ile müşteri temsilcilerimizin merkezi sistemlerden yaptığı kontroller arasında bazen farklılık olabiliyor. Bu tamamen altyapı işletmecisinin sistemleri ile ilgili bir konu. Daha güvenilir olanı çağrı merkezinden aldığınız hız bilgisidir.

Eğer hep trafiğin yoğun olduğu akşam saatlerinde hız testi yapıyorsan önerim gündüz saatinde de denemek. Aslında alabileceğin hızı etkileyen en önemli faktörlerden birisi kullanım yaptığın andaki trafik yoğunluğu.

Bu açıklamalara ek olarak tabi ki bu cevaplarla yetinmeyip en iyisi @millenicom resmi donanımhaber hesabına yazıp teknik olarak hattın tekrar kontrolünü rica edebilirsin. Donanımhaberde Millenicom olarka bu hizmeti de sağlıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Donanım haber resmi hesabına pm attım. haklı olabilirsiniz fakat insan aldığı internetin 30Mps altında hız alınca biraz şok oluyor ve müşteri hizmetlerini aradığımda başta 50Mps sabit diyip sonradan hayır 100Mps deyip sonra tekrardan 100'e yükseltirsem bağlantınız kopar şeklinde konuşunca bilerek mi yapılıyor gibi düşünceler ister istemez oluyor heleki akn kalkmasının yakın olan ve türlü türlü oyunların yapıldığı şu günlerde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alper Karaer - Millenicom
A
5 yıl
Yarbay

Fibere geçersen daha iyi olur saçma sapan sorunlarlan uğraşmazsın modem arayüzüne girip hat değerlerini bulup atın bakalım bi sinyallerine.



A
5 yıl
Yüzbaşı

Prensip olarak söyleyebilirim ki aklına takılan ne varsa sormak sorgulamak en doğal hakkın. Bize düşen de tatmin edici cevapları makul sürede sana ulaştırmak. İnanıyorum ki tatmin edici cevapları en kısa sürede bulmuş olacaksın.




Bu mesajda bahsedilenler: @Aqenor
M
5 yıl
Yüzbaşı

Vodafone altyapı getirdiyse ona geç



M
5 yıl
Yarbay

Testleri kablolu yaptınız değil mi birde modem arayüzündeki hat değerlerini ss atarmısınız.



A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

T
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam geçmiş olsun umarım millenicom yerine daha kaliteli hizmetler kullanarak sorununu çözebilirsin. Millenicom kadar berbat bir internet kullanmadım tt'de dahil



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam. Türkiye'de kaliteli hizmet belli bir noktaya kadar işe yarıyor malesef bir yerden sonra şirketler birbirlerini taklit etmeye başlıyorlar bence akn kalkması tek başına Türkiye'deki net kalitesi olarak bir işe yaramayacak bunla beraber BTK'nın yapması gereken altyapı geliştirme ve iyileştirme zorunluluğu getirmesi gerekliydi. Her yerde fiber 5g vs reklamları dolaşır fakat tam anlamıyla yapan yok




Bu mesajda bahsedilenler: @yunskrgl
W
5 yıl
Yüzbaşı

Hat değerlerinizi kontrol ettiğim zaman zaten alabileceğiniz maksimum internet hızının 58mbit olduğunu görüyoruz. SNR (hat zayıflaması) değerinin 8'den düşük olmaması gerekiyor sizin de 10, yani tam ideal bir değerdesiniz. Alper bey'in de size belirtmiş olduğu gibi bazen alt yapı sorgulamasında görülen ile sizin alabileceğiniz internet hızı arasında farklılık olabiliyor. Aslında burada Millenicom'a kızmamak lazım sonuç olarak bu sizin alt yapınız ile ilgili bir durum ve başka iss'de farklı değerler göremeyeceksiniz. Gün içerisinde 60-70mbit alma durumu da bu değerlere göre mümkün değil ancak siz hattınızdan alabileceğiniz maksimum değeri zaten şuanda alıyorsunuz Bunun dışında belki kablolama ile ilgili sıkıntılar mevcut olabilir yada alt yapı sorgulama sisteminde (TT'den alınıyor) fazla gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aqenor
A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Yorumunuz için teşekkürler. Benim kızdığım nokta 47 almak değil yüksek bir hız söylenip daha sonradan baya altında almak.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Woozie
W
5 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim, dediğim gibi burada MH'nin de yapacağı bir durum yok aslında çünkü onlar da veritabanı TT tarafından sağlanan bir sistemden kontrol ediyorlar




Bu mesajda bahsedilenler: @Aqenor
M
5 yıl
Yarbay

100'e kadar dedilerse normal ayrıca Superonline altyapısı varsa milleni oradanda hizmet veriyor 100/5 alırsınız.
Vodafone fibermax superonline ve kablonet altyapısı üzerindende hizmet veriyor kendi altyapısı dışında.




Bu mesajda bahsedilenler: @Aqenor
K
5 yıl
Binbaşı

Binaya Vodafone Fibermax gelmiş ise Fiber bağlantı üzerinden gelmiştir. Onda hız düşme gibi bir sorundan öte, 100Mbps alsanız 105-120Mbps arası bir değer görürsünüz ortalama olarak. Ping değerleri de iyi olur.
Ancak gelen Fibermax, superonline altyapısını kullanarak geliyor ise, Millenicom da Superonline altyapısını kullanarak sınırsız internet satıyor 100Mbps 90₺ olacak şekilde. Vodafone ve Millenicom fiyatlarını kıyaslayıp en ucuzu almanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla Vodafone 80₺'ye 100Mbps sınırsız verebiliyor. Belki daha da düşük rakamlara verebilirler.



B
5 yıl
Yarbay

bende cuma günü başvurdum 8 mibt için ama şuan hızım direk 1.7 mps :S



B
5 yıl
Yarbay

bende cuma günü başvurdum 8 mibt için ama şuan hızım direk 1.7 mps :S



A
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Benim hala aynı şekil ben bunu kabullendim her gün sinir olup tartışamam şirketlerle.




Bu mesajda bahsedilenler: @SkeironnWH
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.