Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
781
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Calculate linux Stabil ve Güncel bir sistem arayanlar için.
S
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Eğer ubuntu'nun bitmek bilmeyen buglarından sıkıldıysanız ve linux kaputunun altında neler döndüğünü ve yeni şeyler öğrenmek istiyorsanız size bir dağıtım tavsiye edeceğim.

Calculate linux' kendimde bizzat uzun sürelerce kullandığım ve tamamen source based bir dağıtım istediğim için Funtoo'ya geçiş yapmıştım, performans olarak çok iyi bir dağıtım, ayrıca gentoo overlayleri (aur benzeri) ile %100 uyumlu olduğu için paket sayısı 40000 in üstünde, Temaları çok orjinal ve genel olarak insanın üzerinde profesyonel ellerden çıktığı hissini uyandırıyor.

Artıları
Gentoo tabanlı stabil, güncel ve güvenli
Programları isterseniz kaynak kodundan veya depoda bulunan binaryleri kullanarak kurma imkanı
%100 Gentoo uyumlu
Enterprise seviyesinde
Geniş program repoları ve gentoo overlayleri ile %100 uyumlu. Overlaylere göz atmak isterseniz buyrun buradan arama yapabilirsiniz.http://gpo.zugaina.org/
Masaüstü performansı için optimize edilmiş bir kernel kullanmaktadır.
Performans olarak debian ve türevlerinden daha iyi.
Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz sorusuna Gentoo diyebilirsiniz (Bazı ubuntu ve debian fanboylarına verilebilecek en geek cevap olsa gerek)
Systemd kullanmamakta (internette NSA'nın systemd içine exploit atmış olabileceği gibi bir çok spekülasyon dolaşıyor eğer veri güvenliğinize önem veriyorsanız tavsiye edilir)

Eksileri
Amatör kullanıcılar için uygun olmaması
Kaynak koddan program kurmak iyi bir hardware ve biraz zaman istiyor.
Nvidia optimus için manuel olarak müdahalede bulunmak zorundasınız. (işin eğlenceli kısmı bu zaten)

ekran görüntüleri
https://www.calculate-linux.org/main/en/screenshots

indirme linkleri
https://www.calculate-linux.org/main/en/download

Evet arkadaşlar aranızda macera arayanlar var ise sizide gentoo dünyasına beklerim bu dağıtımı kullanarak ubuntu'da 1 yılda öğreneceğiniz kadar bilgiyi size 2 hafta içinde öğreneceğinize garanti veriyorum. Yardım gerektiğinde bana kişisel mesaj atabilirisiniz

iyi günler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.