Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
797
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İç cephe için yalıtım önerisi
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dairemizin kuzeye bakan yatak odası duvarının alt tarafında küflenme tavanda da sararma oldu daire ara kat ve dış dan mantolama var ama yine de oldu bu sorun. 10 yıllık evimiz özellikle tavanda sararma ilk kez bu kadar yoğun oldu. Tavanı Kalia Tavan boyası ile boyayacağım. Duvarda rutubet alanı için daha önce küf boyaları kullandım ama sonra yeniden oluyor 7 metrekarelik küçük bir alanda sorun var. Ne tavsiye edersiniz? İçten dekoratif mantolama yapsam işe yarar mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Teğmen

Merhabalar,

Daireniz çatı katı olsaydı direkt olarak çatıdan su sızıntı üzerinde dururduk ancak ara katta olması biraz daha farklı bir durum. Öncelikle duvardaki sararma ve küflenme rutubet belirtisi ve büyük ihtimalle dışarıdan geliyor.Kesinlikle sorunun kaynağını kurutmadan bir uygulama yapmayınız çünkü tekrar sorun meydana gelecektir.

Öncelikle şunları kontrol etmenizi tavsiye edeceğim.

1-Binanızın dış cephe kaplamasında bir hasar var mı?
2-Çatıdan gelen yağmur suyu tahliye borusu cephenin içinden mi gidiyor?
3-Tavandaki o bölgeye içeriden yada suyun gelebileceği mesela bir balkon yada başka bir yapı söz konusu mu?

Tekrardan suyun sızıldığı yada emildiği noktada yalıtımı sağlarsanız sorun kökten çözülür ama unutmayın su her zaman yolunu bulur. Bu nedenle izolasyon her zaman titiz ve dikkatli yapılması gereken bir durumdur.

Eğer sorun kaynağını bulamıyorsanız. Tavsiyem "Negatif Su İtici" yalıtım malzemeleri var. Bu malzemeyi uyguladıktan sonra boya yapabilirsiniz.

Küflenme konsunda kendi web sitemde makalem var oradan da yardımcı olabilecek bilgiler bulabilirsiniz.Kendim İnşaat Mühendisiyim, her zaman sorularınızı sorabilirsiniz buradan elimden gelen desteği sağlamaktan memnun olurum.

https://www.tfkmimarlik.com/blog/evlerde-k%C3%BCf-probleminden-nas%C4%B1l-kurtuluruz
Evlerde Küf Probleminden Nasıl Kurtuluruz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ayrıntılı mesajınız için teşekkür ederim hocam. Hemen dediğiniz yerleri kontrol edeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Serhend88
S
5 yıl
Teğmen

Rica ederim. Umarım faydalı olabilmişimdir.




Bu mesajda bahsedilenler: @educationist
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.