Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
602
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yanlışlıkla transfer edilen parayi geri alma
A
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Daha önce para göndermiş olduğum birine, yine ve yanlışlıkla para gönderdim. (Kredi kartı borcu ödeme şeklinde) bankam adamla iletisime gecti fakat adam " benim bekledigim bir gönderiydi" diyerek paranin üstüne yattı.

Nette arastirdigim kadariyla hukuksal bir zemin olusmasi icin gönderen kisinin fakirlesmesi, parayi alan kisinin fakirlesmesi gerek yaziyor. Ben fakirlestim o kesin de, o adam zenginlesmedi muhtemelen.

Daha fazla ayrinti veremem ancak, bu isin hukuki sureci nasil isler merak ediyorum. Bu konuyla alakalı bilgili olan birileri konuya yazarsa sevinirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yarbay

Fakirleşme: Sizin malvarlığınızdaki aktiflerin azalması, pasiflerin artması durumudur.
Zenginleşme: Karşı tarafın malvarlığındaki aktiflerin artması, pasiflerin azalması durumudur.

Orada size belirtilen fakirleşme, zenginleşme hususlarını günlük hayatta bildiğiniz zenginleşme-fakirleşme olarak görmeyin. Sebepsiz yere sizin malvarlığınızda azalma olurken, karşı tarafın malvarlığında artma meydana geliyor. Bu yeterlidir.

Davalının yerleşim yeri asliye hukuk mahkemesinde "sebepsiz zenginleşme" davası açabilirsiniz. Ancak bir avukat yardımı almanız yararınıza olur.



S
6 yıl
Yüzbaşı

açacağınız dava sebepsiz zenginleşme davasıdır. kendiniz açabilirsiniz ama sade vatandaşın takip edebileceği kadar basit bir dava değildir.kendisini savcılık yoluyla şikayet edip biraz hukuki olarak zorlama şansınızda var ve fakar savcılık kısmından sonuçta birşey çıkacağını sanmıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Yarbay

oo kimleri görüyoruz




Bu mesajda bahsedilenler: @selvetarm
S
6 yıl
Yarbay

Daha önce bahis için filan mı para göndermiştiniz?



P
6 yıl
Onbaşı

Sebepsiz zenginleşme davası açmalısınız. Dava süresince bir avukattan hukuki yardım almanız zorunlu olmamakla birlikte yararınıza olacaktır. Davayı vekalet sunmaksızın açmayı düşünüyorsanız Nasıl Dava Açarım? başlıklı makaleyi inceleyebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.