Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1055
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kamera için ayarlanmış portları kullanmak
T
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, bir süre önce işyerime kamera sistemi bağlattım. Sabit ip aldık uzaktan da izlemek için. Fakat şöyle bi sıkıntım var, bu sabit ip'yi uzak masaüstü bağlantısı için de kullanmak istiyorum. Evdeki bilgisayarıma 3389 portunu tanımlayarak sadece ip adresi girerek uzak masaüstü bağlantısı kurabiliyorum. Aynısını işyerimdeki bilgisayarda denedim olmadı. Sonra browser'a sadece sabit ip adresimi yazınca modemin değil kamera sisteminin login sayfasının açıldığını gördüm. Kamera için de 8000 portunu açmışlar.

Şimdi benim sorum şu, ben bu kameranın 8000 olan portunu başka bir porta çevirsem (kamera sistemi haikon bu arada) uzak masaüstü bağlantı sorunum çözülür mü? Ayarı bozarım diye kurcalamak da istemiyorum kamera portunu şimdilik. Sonuçta ip adresini yazınca modeme ulaşılması gerekirken kameraya ulaşılıyor. Modem de 3389 yönlendirmesini bu yüzden yapamıyor olabilir diye düşündüm. Ne dersiniz?

edit: Modem ayarlarında (Zyxel) DMZ diye bir kısımda kamera cihazının yerel ip'sinin tanımlandığını gördüm. Oraya bağlanmak istediğim pc'nin yerel ip'sini girdim ve uzak masaüstü çalıştı. Fakat bu sefer kamerayı internetten izlemek istediğimde bağlantı başarısız hatası aldım. Bu DMZ sayfasına da başka bir ip daha ekleyemiyorum malesef...

@DMZ içindeki Yerel Ağ İstemcisi, cihazın arkasında olmadığı için, video konferans ve internet oyunu gibi, sınırsız bir şekilde her türlü internet uygulaması tarafından çalıştırabilir. Ancak aynı sebepten ötürü güvenlik tehditlerine karşı da gizliliği yoktur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuGhAn -- 8 Ekim 2018; 9:27:29 >

C
6 yıl
Yüzbaşı

aynen öyle. kayıt cihazının portunu değiştirip ( haikon ise sunucu portu diye yazar ) modemden port yönlendirme yapın. bilgisayarın ip adresini de dmz de etkinleştirin. dikkat edin hacklenmeyin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.