Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1160
Tıklama
1
Öne Çıkarma
(Kötü) Teknik direktörlerin gücü adına
Ñ
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

2012-2016 aralığında 3 büyük kulüp diye sayacağımız Bayern, Real, Barcelona'nın düştüğü hal içler acısı.
Bayern'de Kovac korkağı hiçbir şeye yaramayan Ribery, Robben ve Boateng'i sırf takım içinde kıdemliler diye sahaya sürüyor. Hatta 11deki yerlerini garanti etmiş kendilerine sanırım. James, Goretzka, Süle, Gnabry doğru düzgün 11 şansı bulamıyor. Müller'den verim alamıyor. Takımın nereye gittiği şüpheli.
Real'de Lopetegui'nin n'apmaya çalıştığını anlayan varsa beri gelsin. (Bunu gerçekten soruyorum Real'li forumdaşlara.)
Valverde de Messi'siyle bile zar zor kazanan bir Barça yarattı. Helal olsun.

Normalde sezonun bu kadar başındayken böyle şeyler söylemem, zaman vermek gerek derim. Mesela Ancelotti La Decima senesinde yavaş başlamıştı ama adamın aklında bir plan vardı, beklemek lazım diyordum. Bunlar öyle bostan korkuluğu olarak duruyorlar orada. Bir yere gittikleri ya da birini korkuttukları yok.

Senelerdir ilk defa şu 3 takımdan herhangi birini ŞL favorisi olarak görmüyorum. CR'den bağımsız şekilde bu sezon ŞL'nin favorisi Juventus'tur, Liverpool'dur bence. Turnuva futbolu oynayan Atletico da bunların önünde nazarımda. PSG'de düzgün bir savunmacı orta saha olsa ve City'de Pep'in ŞL grafiği bu kadar çalkantılı olmasa Arap sermayeli takımları bile şu 3ünün önüne koyacağım.



S
6 yıl
Yüzbaşı

Maalesef biz bir seneyi daha çöpe atacağız bu gidişle

Kovac ın elini masaya vurup kulübeyi işaret etmesi lazım bizim dinozorlara o zaman bir şeyler düzelir tabi şu ana kadar yapamayan adam bunda sonra nasıl yapacak ayrı bir muamma. İpleri baştan sıkı tutacaktı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 3 Ekim 2018; 0:46:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Yarbay




< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

R
6 yıl
Yarbay

bu sene bi takım supriz yapıp kupayı alıcak

juventus finale garantide
psg alabilir bu sene bence hoffeneimda gruptan cıkarsa ceyrek gorucek banko


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

bu sene bi takım supriz yapıp kupayı alıcak

juventus finale garantide
psg alabilir bu sene bence hoffeneimda gruptan cıkarsa ceyrek gorucek banko
Hiçbir takım garanti olarak finalde gösterilemez. Momentumu yakalayan takımlar finale gidebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
6 yıl
Yarbay

VALLA ONU BUNU BİLMEM :D şimdiden gruptan cıkmıs takımlar belli benim icin :D




Bu mesajda bahsedilenler: @Eric Ponti
L
6 yıl
Binbaşı

m****** denen zatı kötü sınıfına bile almadığınız için tebrikler


edit: löpedeğui kardeşimizin porto rezilliğinden sonra önce ispanya mt sonra reale ğeçmesi de hep arzuladığım fakat hiç ğelmeyen o şanssın ğücü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 3 Ekim 2018; 15:54:13 >

A
6 yıl
Yüzbaşı

Dediğin gibi son 10 yılın en güçlü kadroları bu takımlarda ve bu sene hepsi berbat gözüküyor ancak şu var. City, Psg, Liverpool, Juve falan sayalım istediğini kim bu üç takımı eleyebilir dersin ? Hangisi bunlarla eşleşirse eşleşsin bu trio favoridir. Bahis oranları da her zaman benim söylediğimi söyleyecek ha saydıklarımız bu üç takımı eler mi ? Eler, ancak her zaman %60 Madrid, Barça, Bayern turu alır bunun iyi futbolla alakası yok açıklamak uzun sürer. Yani gene en büyük favoriler bu üçlüdür.



S
6 yıl
Yarbay

Bu yıl final için tahmin yapmak gerçekten zor. Bu yoklukta Araplardan atak bekliyorum. Arap takımları - Juve/Liverpool finali olacak gibi hissediyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yarbay

Bence hala hocalar hakkında konuşmak için erken.

Yine de yorum yapmak gerekirse her takımın durumunu ayrı değerlendirmek gerekir bence.

Ben en hatalı kulüp olarak Bayern'i görüyorum. Ancelotti geçen sene Kasım gibi kovulmuştu ve Heynckes'in de geçici geldiği hemen hemen aynı zamanda belli oldu. Yani hoca seçimleri konusunda önlerinde çok uzun bir zaman vardı. Bu zaman sonunda Niko Kovac'ın getirilmesine diyecek bir şeyim yok . Zaten konudan bağımsız Bayern'in birkaç sene içinde Barça-Real seviyesinden gerilere düşeceğini düşünüyorum. Para harcamama inatları devam ettiği sürece en üst seviyede kalmalarına olanak görmüyorum.

İkinci hatalı olaraksa Real'i görüyorum. Baştan söyleyeyim Lopetegui'yi beğenmiyorum ve bence yanlış bir tercih. Ama üst üste 3 tane ŞL alıp bir daha görülemeyecek bir başarıya imza atan hoca istifa etmiş, takımın yaşayan efsanesi CR7 ayrılacağım demiş ve ortada bir belirsizlik var, Allegri, Nagelsmann ve daha Real'den teklif aldığını söylemeyen birkaç hocaya daha gitmiş ve ret yemişsin... Lopetegui bir son çare tercihi gibi görünüyor.

Burada Real'in hatası bence Lopetegui'nin son çare olarak bile düşünülemeyecek bir adam olması. İspanya'da çok başarılı gidiyordu ve onunla birlikte İspanya Dünya Kupası'nın favorisiydi ama yine de Dünya Kupası'nda ne yaptığını göremedik ve hiçbir zaman da bilemeyeceğiz. Kulüp kariyeri ise facia. Porto'yu çöküşün eşiğine getirmişti resmen. Conceciao hemen hemen aynı kadroyla rekor puan toplayarak şampiyonoldu Bu kadar rezil bir kulüp kariyeri olan adamı İspanya başarısına güvenip ve altyapı oyuncularını tanımasına güvenip Real'in başına getirmek oldukça riskliydi bence.

Barcelona da ise durum daha farklı. Her ne kadar Roma'ya 4-1'den tur verdikten sonra kovulmaması bence büyük hata olsa da benzer şekilde Emery de 4-0'dan tur verse bile kovulmamıştı. Benzer saçmalıklar olabiliyor yani. Ne olursa olsun Valverde geçen sene 20 puan farkla şampiyon oldu, duble yaptı ve neredeyse namağlup şampiyon olacaktı. Roma'ya elendikten sonra kovmuyorsan bu kazandıkları nedeniyle yola devam etmen gerek bence o yüzden sezona onunla başlamaları mantıklı.

Valverde leş gibi futbol oynatıyor ama bu geçen sene de böyleydi ve bir şekilde sonuç alıyorlardı. Bu seneyse sonuç alamıyorlar, bence alınması gereken sonuçlar alınıyor. Ama Barcelona hoca seçimi konusunda diğer takımlar kadar esnek olmayan bir kulüp. Hemen hemen her hoca Barcelona'dan yetişme (Tata Martino değildi ama o da Messi'nin isteğiyle gelmişti zaten), hoca seçimi zaten bu şarta bağlandıktan sonra da getirilebilecek çok fazla aday kalmıyor. Hele Valverde'yi şimdi kovsalar işleri iyice zor olacak yeni hoca bulurken.



R
6 yıl
Teğmen

Niko Kovac normalde düşük bütçeden verim alma konusunda potansiyeli olan teknik adamlar arasındadır, sistemli de futbol oynatır. Lakin Bayern Münih'e gelişi açıklandığında Bayern'de başarısız olmasını beklediğimi yazmıştım, çünkü dediğin gibi Bayern camiasının beklentileri çok daha farklıdır ve de üstelik Bayern Münih'in oyuncu grubunda çok sıkıntılı adamlar var. Oynattığı futbol ve başarı olarak ayrı düşünenler olabilir ama bana göre Bayern'in son 10 yılda başına gelen en iyi teknik direktör olan Pep Guardiola bu sıkıntılı oyuncu grubuna savaş açmıştı sadece. Robben, Ribery, Bastian, Müller gibi sözü geçen adamlardan bahsediyorum. Kaldı ki Ancelotti'nin gidişi bile bu saydığım oyunculardan bazılarıyla ters düşmesine dayanır. Dolayısıyla Bayern yönetimi iyi futbol veya başarıdan ziyade bana göre kısa vadede soyunma odasının huzurunu bozmayacak ve kendilerine itaatte problem yaşamayacakları teknik adam istiyorlardı ve Kovac'ı getirdiler. Bir programda denilmişti, Rummenige ve Beckenbauer gibi isimler Heynckes ile Ancelotti görevdeyken her hafta belirli bir günün akşamı bira içerek futbol konuşurlarmış. Pep geldiğinde bunu yapalım demişler ama Pep reddetmiş. Kovac'ın bu geleneği bozmayıp devam edeceğini düşünüyorum. Başarı beklentim düşük, Almanya Ligi bir şekilde oluyor ama Şampiyonlar Ligine uzun yıllar uzak kalacaklar gibi.

Real Madrid'e gelelim, yabanarısının belirttiği gibi Zidane ve Ronaldo gibi biri teknik direktör diğeri de futbolcu olarak kulüp tarihinin en önemli iki figürünü kaybetmişken Real Madrid'de işlerin kökten değişeceği belli gibiydi. Nagelsmann ve Allegri reddettiğini açıklamıştı mesela. Lopetegui'nin tercih edilmesinin sebebinin genç İspanyol oyunculardan dolayı olduğunu biliyorum. Çekirdekten beri onları tanıyan bir hoca olduğu için en azından yönetimin takımın tekrar ayaklanmasını beklediği 2020'li yıllarda sağlam bir kurgu ile takım bırakacak gelecek hocaya. Belki Nagelsmann bile olabilir bilmiyorum gelecek kişi, kaldı ki Real Madrid'in önceliği şuan stadyumu genişletmek o yüzden transfer dahi yapılmadı. Kısa vadede Real Madrid'den kupa başarısı beklemiyorum ama sistem başarısı beklentim var. Gelecek seneyi beklemek daha sağlıklı olacak Lopetegui'yi yargılamak için.

Barcelona'ya gelince Valverde ilk geldiğinden beri bu futbolu oynatıyordu yine yabanarısının dediği gibi. Messi her şeyi normal gösterdiği gibi geçen seneyi de çok normal gösterdi ve haliyle Valverde'yi insanlar farklı seviyede görmeye başladılar. Ben hakkında yapılan eleştirilere rağmen severim Valverde'yi. Belirli planı olan futbol oynatır ve 4-4-2 sistemi bence gayet iyiydi ama taktiksel olarak dünyada ilk 20'ye koyamazsın ; defoları var ve bu defoları çözmekte elit teknik direktörler gibi hızlı davranamıyor. Roma maçı bunun örneği mesela. Barcelona en azından domestik olarak Messi bırakana dek domine etmeye devam edecektir, sonrası da onlar için karanlık olacak.


Peki ya diğer takımlar ? Juventus, PSG, Manchester City, Atletico Madrid ve Liverpool gibi iyi yönetilen kulüplerin ciddi bir şansı olacak bu tablolar varken. Değerlendirebilmeleri durumunda İngiliz takımlarının otorite sarsıntısı yaşadığı 2009'lu yıllarda Barcelona'nın altyapı sistemiyle süper güç olarak ortaya çıkması ve devamında İspanyol futbolunun dünyayı hakimiyeti altına alması gibi yine bir kulüp/ülke dominasyonu görebiliriz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.