Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1206
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Satış İptali Hakkında
T
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Amazon.com.tr'den 19.09.2018'de 4 adet(2 lacivert+2 siyah) 50'li Faber Castell tükenmez kalem aldım. Ben aldığım zaman tanesi 5 tl idi. Şu an lacivert 82,5 siyah olan 43,7 tl. 20.09.2018 tarihinde satıcıyla aramızda şöyle bir diyalog geçti.

Satıcı :
merhaba,
amazon ürün listelerken kendi katalog sistemini kullandığı için ürün adında kalemlerin 50'li kutuda olduğu yazıyor. Fakat satışa açılan kalemler tekli. yani adet olarak gönderiliyor. bu nedenle size bilgi verme gereği duyuyoruz. dilerseniz kalemleri tekli olarak göndereceğiz. Kalemlerin 50 li kutuda geleceğini umarak sipariş verdiyseniz siparişi iptal edebiliriz.

Ben :
Başlıkta 50 tane yazıyor siz 1 tane göndereceğiz diyorsunuz. Bu sorun benden kaynaklı değil beni mağdur etmiş oluyorsunuz. Gereğini yapın lütfen yoksa thh'ye gitmek durumunda kalacağım. İyi günler.

Satıcı:
Fabrikandan çıkış ambalaj şekli 50 li olduğu için amazonun katalog sisteminde ürün adında 50 li diye yazılmış. 5 TL'ye 50 adet kalem olmayacağını siz de takdir edersiniz, üsteliik kargo dahil.

Ben:
Ekran görüntülerinde de belirtildiği üzere ben o siparişi verirken 50 tane olduğu gözüküyor ve ben siparişi buna istinaden veriyorum. Siz buna rağmen tekli göndereceğinizi söylüyorsunuz. Bu benim sorunum değil. Ürünleri belirtildiği göndermeniz gerekiyor.

Satıcı:
Amazonun katalog sisteminden kaynaklanan bir listeleme hatası olmuş.
Bu durumda siparişinizi iptal etmek durumunda olduğumuzu bildirmek isteriz.

Ben:
Ticaret ahlakından uzak olan bu davranışınızdan dolayı thh'ye gideceğimi bildirmek isterim.

fiyat etiketi
madde 54
(2) etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.

Bu diyalogdan sonra site yönetimiyle görüştüm satıcıyla iletişime geçeceklerini söylediler. Sonra satıcı bana bu mesajı gönderdi.

Satıcı:
yapılan bu hata için öncelikle özür dileriz.
dilerseniz bu hatayı telafi etmek adına size yapmış olduğunuz ödemenin iadesine ek olarak 1 kutu yani 50 adet kalemi ücretsiz olarak gönderelim.
takdir hakkın sizindir, kabul etmiyorsanız hakem heyetinin kararını bekleyeceğiz.

Şimdi ben thh'ye gitmeyi düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir? Aramızdaki uyuşmazlığın miktarı 82,5*2+43,7*2-4*5 yani 232,4 tl mi olur? Thh çok uğraştırır mı ?



S
6 yıl
Yarbay

yaşadığınız ilçedeki heyetin yoğunluğuna bağlı. 2-3 ayda sonuç alma ihtimaliniz var



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.