Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
2662
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çamaşır Makinesi Kapak Contası İçinde Balçık Gibi Siyah Bir Kir Oluşmuş.
A
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Makine Elektrolux 1286 LEW. Bayram tatili nedeniyle yaklaşık 15 gündür kullanılmadı. Makineyi eşim kullanıyor. Bugün ben çalıştırayım dedim ve contada aşağıda resimleri görünen kiri tespit ettim. Yumuşak siyah balçık gibi bir kir, parmağımla sıyırdığımda bir kısmı parmağıma geldi. Bu neden olur ve contaya zarar vermeden en iyi nasıl (ya da ne ile) temizleyebilirim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



E
6 yıl
Yarbay

Zannediyorum bu durum, çamaşır yıkandıktan sonra kapağın kapalı tutulmasından kaynaklanıyor.

Program bitince kapağı açık tutun. Körükte su kalmışsa, yavaşça kurulayın körüğü incitmeden. Aynı şekilde deterjan çekmecesini de sürekli temiz ve kuru tutun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilgiler için teşekkür ederim.
Evet sanırım dediğiniz gibi kapağın kapalı kalması sonucunda deterjan artıklarından dolayı olmuş olabilir. Buna dikkat etmek gerek.
Şimdi bunun contaya zarar vermeden nasıl temizleyebilirim? Ara sıra limon tuzu ve sirke ikilisi ile 90 derecede boş olarak temizlik yaptırıyordum. Son temizlikten bu yana epey bir zaman geçmiş olmalı.
Bu usul, pisliğin temizlenmesini sağlar mı acaba? Yoksa kimyasal temizleyici mi kullanmak gerekir? Bunun cevabını arıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrahsnr
E
6 yıl
Yarbay

Rica ederim. İsterseniz sulandırılmış banyo temizleyicileriyle (kireç, kir sökücü fısfıslardan) bir deneyin. Etki etmezse sulandırmadan yumuşak bir fırça veya bezle bir deneyin. Başka türlü zor gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @atakan84
B
6 yıl
Yüzbaşı

Benim de makinem electrolux aynı sorun bende de var.asıl küf kazan ile körüğğn birleşim yerinde.Ben oksijenli şu ve limon suyu karışımı döküp 10 dakika bekledim.iç taraftaki küfleri azaltır ama tam çıkarmadı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yarbay

Annem 3 yıldır elektrolux kullanıyor. 1486 modeldi sanırım. Böyle bir sorun yaşamadı. ben 7 yıldır bosch kullanıyorum. yine sorun yok. bu sorun marka, model kaynaklı değil. Sebebini ve olmaması için yapılması gerekeni yukarda yazdım hocam.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.