Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1469
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2019 için makyajlanan Fiat 500X tanıtıldı
Q
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Fiat'ın şehir SUV'si, yeni motor seçeneklerine de kavuştu.

Fiat’ın şehir SUV’si diyebileceğimiz 500X modeli 2019 yılı için makyajlanarak güncellendi. Araca baktığımızda gözümüze çarpan ilk detay ön farları oluyor. Çünkü ön farlar yenilenmiş ve daha fütüristik bir görünüme kavuşmuş. Bu farlar aynı zamanda xenon’dan full-LED teknolojisine geçtiği için eskisine göre %20 oranında daha parlak olmayı da başarıyor. Arka kısımda da yine aynı şekilde arkadaki LED’li farların da güncellendiğini görüyoruz. Fakat arka farlardaki değişiklikler biraz daha az olmuş.
Makyajlı Fiat 500X’in yeni motor seçenekleriyle eskisine göre %20 oranında daha verimli olduğu da belirtiliyor. Seçenekler arasına yeni eklenen motorların 5 milyon kilometre boyunca test edildiği, araç dışarısında da 60.000 saaat boyunca çeşitli testlerden geçtikleri de açıklanıyor. Bu yoğun çalışmaların sonucunda ortaya çıkan motorlardan birisi 3 silindirli ve 1.0 litrelik yeni bir motor olmuş. Bu motor 120 beygir güç ile 190 Nm tork değerine sahip ve de 6 ileri manuel bir şanzıman ile birlikte sunuluyor. Buna ek olarak bir de 1.3 litrelik 4 silindirli bir motor bulunuyor. O da 150 beygir güç ile 270 Nm tork değerine sahip ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine edilmiş
Bu iki motor tamamen alüminyumdan üretildiklerinden dolayı hafif olmayı da başarıyor. 3 silindirli versiyonun 93 kg olduğunu öğreniyoruz. Aynı zamanda her iki motorda da benzin partikül filtresi parçası da yer alıyor. Bu motorlara bir de 1.6 litrelik E-Torq motoru da katılmış. Atmosferik bir ünite olan bu motor, eski versiyonlara göre %20 oranında sessiz olmasıyla övünüyor. Kombine edildiği şanzıman ise 6 ileri manuel olmuş.
Makyajlı 500X’te dizel motor seçeneği isteyen müşterilere ise 1.3 litrelik MultiJet ve 1.6 litrelik MultiJet seçenekler sunulacak. 1.3 litrelik olan 95 beygir güç ve 200 Nm tork üretirken, 1.6 litrelik versiyon 120 beygir güç ve 320 Nm tork üretiyor. Her iki dizel motor da benzinliler gibi önden çekişli olarak sunuluyor. 1.3 litrelik motorla 6 ileri manuel şanzıman gelirken, 1.6 litrelik dizel motorda istenirse çift kavramalı otomatik şanzıman seçilebiliyor. Bunlara ek olarak makyajlı 500X’te bir de 2.0 litrelik dizel bir motor seçeneği daha yer alıyor. Bu seçenek de 150 beygir güç ile 350 Nm tork üretiyor. Bu yüksek hacimli motor, 9 ileri otomatik şanzıman ve 4 tekerden çekiş sistemiyle kombine edilmiş. Fakat ülkemizde daha önce 500X modellerinde böyle bir motor seçeneği görülmediği için, makyajlı 500X’te de bulunmasını beklemiyoruz diyebiliriz.
Makyajlı 500X’in diğer yeni özellikleri arasında çeşitli güvenlik donanımlarını sayabiliriz. Bu donanımlara da trafik işareti okuyucusu, şerit takip asistanı, otonom acil durum freni, kör nokta asistanı, otomatik far yardımcısı ve adaptif uzun farlar gibi şeyleri örnek verebiliriz. Fiat’ın en yeni 7 inç’lik Uconnect bilgi eğlence sistemine sahip olan araçta Apple CarPlay, Android Auto, Tomtom 3D navigasyon ve geri görüş kamerası gibi donanımlar da bulunuyor.

https://tr.motor1.com/news/263913/makyajli-fiat-500x-tanitildi/


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QralCess -- 29 Ağustos 2018; 15:1:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yüzbaşı

süreyya hanımın muhteşem değişimi konuya bekleniyor



D
6 yıl
Yüzbaşı

Çok çirkinsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.