Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1819
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Aliexpress Çin Pazarı İle Sistem Toplama Rehberi
K
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Günümüzde 1 ABD Doları eşittir 6,26 Türk Lirası. Bu durumda Vatan Bilgisayar , Media Markt , Monster Gibi markalaşmış yerlerde Eski ürünlere bile euro ve dolar bazında bir tomar zam yapılmış, ellerinde kalan ürünlerden yaptıkları kâr yetmiyormuş gibi bir de kur farkından gerçekleşen bir kâr gütme planlarının olduğunu bugün yaptığım araştırma ile kesin bir dille doğruluyorum.

Gözümü Aliexpress ve asya pazarına diktim çünkü Türk kullanıcıları düşünen bir tomar dolar bazlı indirim yaptılar. Yani 20 dolarlık bir işlemciyi kur farkını göz önüne alarak 13-12 dolara kadar düşürdüler. Kendilerini değil tüketiciyi düşünen bu davranıştan dolayı onları kutluyorum. Bu şekilde fiyat bazlı değil sürümden kazanma teknikleri hem bizlerin hem de onların canını sıkmayacak cinsten.

Arkadaşlar Asgari ücretin 1650 TL olduğu bu günlerde Gaming adı altında topladığımız bilgisayarlara en düşük 5-6 Bin TL para veriyoruz. Yazık günah. Kimileriniz kendiniz kazanıyorsunuz ; '' Sanane be bre '' diye bilirsiniz. Ancak sözüm bu kişilere değil para sizin elbet canınız ne şekilde istiyorsa harcayabilirsiniz. Ancak sözüm ailesinden 10 TL isterken bile rahatsızlık duyan kardeşlerime abilerime. Bu şekilde bile 1000 TL altında bir bilgisayar toplamanız gerçekten söz konusu değil

Öncelikle DDR4 Bir sistemi bu konuşmam üzerine hayal görüyorum. Durumu dönüp dolaştırıp artık dolar bazında ; Somali, Uganda gibi ülkelerle kafa kafaya olmamıza rağmen refah seviyemizin hala revaçta olduğunu görmekteyim. Bu yüzden bir çoğumuzun oynadığı ya da oynamak istediği, Fortnite Oyununu baz alarak başlayacağım.

Arkadaşlar araştırmalarıma göre 775 pin DDR2 Bir Anakart günümüz teknolojisine göre biraz yavaş kalsa da oyun performansında pek bir fark yaratmadığını söylemek isterim. Burada kalkıp ulen git işine sen DDR4 varken DDR2 yi kim ne yapsın diyebilirsiniz. Arkadaşlar kendim kurdum ve gayet güzel oyun performansı veriyor. Yani 800 Mhz Ram ile 2400 , 3200 Mhz Ramlere kafa tutabiliyor ve oyundan hiçbir fps kaybı olmadan oyun oynayabilirsiniz.

Buradan sonra başlıyorum ;

Aliexpress den G41 Chipsetli bir Asus Anakart alıyoruz öncelikle. 8 GB ram desteği olmasını unutmuyoruz arkadaşlar bu önemli çünkü Kuracağımız sistem 64 bit olacak. Fiyat 165 TL

Yine Aliexpress den Ya da Sahibinden.com gibi sitelerden Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz İşlemci Fiyat/ performans bakımından en iyi olarak adlandırılabilir ve işimizi gayet görecektir arkadaşlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

Görüldüğü üzere seçtiğim anakartın en üst seviye işlemcilerinden birisi olan Q9550 işlemcimiz Fiyat/ Performans bakımından da 1 1. Sırada ve Fiyatı sadece 130 TL

2 Adet 4 GB DDR2 800 Mhz Ram Yine Aliexpress de tane başına sadece 10$ ve 62 TL ye denk geliyor burada harcayacağımız toplam miktar ise 124 - 125 TL olacaktır.

Arkadaşlar Aliexpressden aldığımız işlemciler bizlere stok fansız geliyor. Bu yuzden işlemcimize bir adet soğutucu fan almamız gerekiyor bu noktada yine aliexpressde gördüğüm cüzi miktarlarda 4 pipet borulu Tower soğutucular var bunların fiyatları ise

ARSYLID 3PIN 4 heat pipes CPU cooler 9cm cooling fan Yalnızca 115-116 TL ( Opsiyonel olarak 80 TL ye 2 Pipe de alabilirsiniz. 80 TL civarlarında bir ücreti var. )

Arkadaşlar bilgisayarımız bunlarla bitmiyor Fortnite oyunu için yeterli gördüğüm Asus marka GTX 750 Ti Ekran kartını Aliexpress aracılığı ile 366 TL ye Alabilirsiniz. En Pahalı parçamız da bu olacaktır zaten. Yine forum.donanımhaber aracılığı ile de 2.el pazarından GTX 750 Ti Kartlarınızı uygun fiyatla pazarlık ile ucuza getirebilirsiniz. Gereksiz para harcamaya karşıyım açıkçası.

( Yiyin İçin Kız arkadaşınızla gezin )

Arkadaşlar Genel Bir Ara toplam yaptığımızda Bilgisayarımızın 1 kasa , 1 Power supply , 1 Hard diske ihtiyacı olacak son olarak.

Bunlar yine sizin ihtiyacınıza göre olacak ama topladığımız sistem için 400 Watt lık bir power supply Gayet yeterli olacaktır. 100 TL Gibi bir ücretle 2. el pazarından ve ya Evinize yakın internet cafelerden bulabilirsiniz.

Hard Disk için bir diretme uygulamayacağım ama 7200 Rpm olmasına özen gösterin 500 GB ile 3 TB arası bir hard disk işinizi görecektir bu da duruma bağlı olarak 150 TL ile 500 TL arasında değişme gösterecektir. Ben burada 150 TL ve 500 GB hard diski baz alacağım.

Son olarak Kasamızı da yine evimize yakın internet cafelerden ya da Bir abimizden bir arkadaşımızdan bir yakınımızdan Maksimum 50-60 TL vererek kapatabiliriz. Çok mu gerekli ? Hayır Boş bir masanın üzerine Açık şekilde de kurabilirsiniz. Ama derli toplu olsun diye burada + 60 TL bir değer biçiyorum.

Arkadaşlar Peki hepsini aldık ama soğutma hala yetersiz. Kasamızın içine Sıcak silikonla Yapıştıracağımız 120 mm Fanlarımızı da Aliexpress aracılığı ile Tanesi Sadece 6 TL ye 3 Adet ile şekillendirebiliriz.
https://www.kisa.link/Lc0k Bu da Fan için size vereceğim link.

Arkadaşlar son olarak fanların geri dönüş yorumlarına bakarsanız 5 Yıldız aldığını görebilirsiniz.

Toplam Fiyatımız ise : 1229 - 1230 TL Olarak şekillendi. Ben size Bu topladığımız bilgisayarın bir de Youtube daki Performans testini bırakacağım.

Videoyu izlemek için tıklayınız



Videoyu izlemek için tıklayınız





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KitapAyracı -- 28 Ağustos 2018; 19:53:23 >

H
6 yıl
Binbaşı

Forumun 2.el bülümü, 2.el satış siteleri takip edilirse uygun fiyatlı ddr3 sistemler uygun fiyatlara bulunabiliyor. İlanlar takip edilirse FX4100, Phenom II X4 965 benzeri işlemciler + Anakart+2x4=8 gb ddr3 bellek 350 tl civarı bulunabiliyor. Aliexpress de bir seçenek olabilir ama ülke içinde de temin edilebiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknkck -- 29 Ağustos 2018; 14:19:25 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.