Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ford Dizel Tekleme Sorunu Gibi, Anlamadım..
Y
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi günler arkadaşlar; Geçen haftalarda Cuma günü opetten araçımı fullemiştim, cumartesi günü Ustaya gidip Triger, kayış, devirdaim, yağ, filtre, aks tornadan geçti vb.. bakımlarının yaptıktan sonra arabayı teslim alıp eve giderken yokuş çıkarken araba sanki arkadan biri çekip bırakmış gibi , ya da debriyajı hızlıca bırakmış his gibi arabanın tekleme sorunu başladı.. Geri dönüp usta ile sürüş yaptığında hiç yapmadı ve düzeleceğini söyledi..
Bu sorun 2 haftadır devam ediyor, sabit hız, yokuş, düz yol farketmeden, belirsiz aralıklarla devam ediyor. Hiç ummadığım sürüş süresince 1 ve ya 2 kere tekrar ediyor. Düşük viteste hissedilir derecede, yüksek hızlarda az hissediliyor. Bu sorun olduğu anda bazen arıza lambası yanıyor ama genelde yanmıyor. Hatta geçen ışıklarda beklerken yaptı, tam araba stop ederken geri çalışmaya devam etti.
Olayın ilginç durumu yakıt- bakım- arıza peş peşe olmaları acaba sorun ne olabilir.
Araç Ford Cmax 2011 100000km 1.6tdci.



Ç
6 yıl
Yarbay

Yazilim guncellemesi yapin.

Not : tam okumamisim, ariza kodunu okudunuz mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇVK -- 16 Ağustos 2018; 16:39:35 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilgisayara bağlamadık, yazılım hiç yüklenmemisti, onunla düzelir mi yoksa motor parça sıkıntısı mi var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
6 yıl
Yüzbaşı

Enjektörlere baktırdınız mı hiç Opetten aldığınız yakıtta sıkıntı olabilir mi ya da yüke binince yapıyor sanırım pompada bir şey olabilir belkli? Normalde bir şey yok yokusa geliyor yüke biniyor az mazot geliyor olabilir raile sıkışmada az olabiliyor isterseniz bir Enjektör katkıtısı atın yarı depodan fazla olucak mazot ve uzun yol yapmanız lazım.Benim görüşüm bunlar.Ve sanmıyorumda sente kaçık olma ihtimali yok dimi 1 kaçık olsa araba çalışır aptal çalışır ara ara lamba yakar çok mazot yer az kaçar gibi sıkıntılar çıkabilir



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.