Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
3282
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Apartmana Fiber optik bağlatma hakkında yardım
M
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK;
binamız 2018 Nisan ayında tamamlandı mayıs dada ben taşındım. santral odasında bütün odalara cat6 kablo döşenmiş durumda.binanın ana internet bağlantısını türk telekom yapmadı dahaca.Komşum Telekomun müteahhit i ile görüştüğünü söyledi ve ekledi; binamıza orjinal FTTH fiberoptik bağlantı verebilceklerini fakat bina içi tesisatını bizim çektirmemiz gerektiğini bildirmiş. Binanın elektiriğini yapan arkadaşla bizzat bende görüştüm(ilk önce komşu görüşmüş. hani onu baştan mı sağdı diye bende aradım) fiber optik kablonun içinin cam olması sebebi ile çok kırılgan olduğu ve apartman boşluğundan bütün dairelere tekrardan dağıtım yapılmasının imkansız olduğunu söyledi. Neymiş efendim bina ilk yapım aşamasında özel kanal sistemi konulsa imimş ancak olurmuş. bu söylem bana inandırıcı gelmediği için elektrik ustasına bu işlemi ücretli olarak yaptıracağımız parası ne tutarsa vereceğimizi hatırlattım ama adamın işi yapmada hiç gözü yoktuki bana büyük bir olumsuz tablo çizdi. bu ustanın söylediği doğru olsa İstanbulda sonradan hiç bir apartman dairesine ftth fiber bağlantı veremezler.ama işin içinde olmadığımdan sizlere sormak istedim. bu işin bi kolayı yokmu.

devamında: bina içi cat 6 döşeli olduğundan bina dışına fiber kutusu konup cat 6 fttb türlerin birinden yararlanamayızmı?
teşekkürler.



S
6 yıl
Yarbay

bina ici fiber kablo dosenmemısse evet zor artık kablolar bakır gibi degil. Bina yapılırkencat6 degil fiber dosenecekdi hata olmus.

TT Size gene fiber ceker ama kabin koyarak bakırdan iletir dairenize 100e kadar verir sorun olmaz.



T
6 yıl
Yüzbaşı

Daireye fiber taşımak istemeniz yersiz. Daire sayısı kadar portu olan iyi bir switchle dairelere CAT6 kablo taşıyabilirsiniz. 1 Gbit'e kadar KAYIPSIZ alırsınız.

Ayrıca apartmanınızda hali hazırda CAT6 döşeli demişsiniz, onun CAT6 olduğuna emin misiniz? CAT3 olmasın o?



M
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

müteahhit daireyi satarken cat 6 kablo artık zorunlu kılındı bina yönetmeliğinde ben artık cat 6 yapıyorum diye satmıştı. adı müteahhit olunca ve piyasada olumsuz örnekleri görünce binaya taşınınca ilk işim enerji odasındaki kabloları kontrol etmek olmuştu. kablolarda cat 6 yazıyor bizzat gördüm.
``Daire sayısı kadar portu olan iyi bir switchle`` dairelere kayıpsız taşıyacağımızdan bahsetmişsiniz ya hani, portu olan iyi bir switchle yi kime taktırtıyoruz.telekom mu takacak yoksa bizmi.
Telekom takacaksa onlara bu kayıpsız almak için tam olarak ne söylememiz gerekiyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

telekom takacak müdürlükle görüşün isterseniz ama daha fazla masraf olacağı için yanaşmayabilirler




Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
V
6 yıl
Teğmen

Şaft boşlugundan 20 lik sprel boru at elektirik odasina duser her daireye susta ile fiber cekilir toplam masraf 100 tl yi gecmez



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
6 yıl
Yüzbaşı

galiba bu cat6 halihazırda telefon hattı için döşenmiş, onun için vdsl gibi bir hizmette kullanabilirsin.

binaya ayrıca fiber uygulamak istiyorsan telekom gpon falan uyguleycik ayrı kabloyla. kablonun ne olduğu farketmez ister bakır ister fiber olsun. benim bildiğim telekom kuruyor tüm sistemi ama maceraya girsen kendinde yaparsın


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
A
6 yıl
Binbaşı

vdsl 2 denilen sistemden internet alırsınız fiberle farkı yok 100mbps alırsınız sıkıntı yok




Bu mesajda bahsedilenler: @tweenietomatoes
D
6 yıl
Binbaşı

Daireye kadar fiber ile binaya kadar fiber arasındaki farkı son kullanıcı olarak zaten hissetmezsiniz. TT veya SOL gider-gelir hesabına göre binaya fiber koyup koymama kararı verir. TT fiber vermese bile belli bir zamanda vdsl verir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.