Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
17
Cevap
1088
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PC oyun oynarken kendini kapatıyor
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Dostlar bilgisayarım masaüstü bir bilgisayar,sistemimde yukarıdaki resimde göründüğü gibi.Ben geçen sene bu zamanlarda ekran kartımı yükselttim AMD Radeon HD 6670 vardı ve oyunlarda sıkıntı çıkartıyordu bende yine bu foruma danışarak GTX 1050 TI a geçiş yaptım.Şimdi ben 1050 yi geçen sene altım taktım ve takır takır oyun oynadım hiçbir sorun yaşatmadı. Witcher 3 ü geçen sene oynayıp bitirdim ve sildim , 1-2 ay öncede Dark soul 3 ü oynamaya başladım ve özellikle bu oyunda bilgisayar kendini kapatmaya başladı.Son çıkan hitman oyununuda eş zamanlı oynuyorum onu 5 saat te oynasam bir sorunla karşılaşmıyorum aynı zamanda NFS ve FİFA 18 dede bu aynı şekilde ama dark soul 3 ü ne zaman açsam max yarım saat min 20 dk içinde pat diye kapanıyor bilgisayar. Oyunda gördüm kusuru sildim oyunu sonra 1 hafta önce witcher 3 ü tekrar yükledim oynamaya başladım ve pc bu oyunda da kendini kapatmaya başladı.Şimdi geçen sene hiç sorunsuz oynadığım oyunu şu zamanda oynayamıyorum bu garip geldi bana,sorun ne ile alakalıdır,neyi yükseltmem gerekir,yada başka bir olay mı vardır size danışmak istedim. Şunu da ekleyeyim Dark soul a son bir şans vermek için pc nin içini bayya bir temizledim fitre süngerlerine kadar çıkardım tüm fanları pırıl pırıl ettim ama hiçbir şeye çare olmadı.Isınmadan dolayı kapanıyor olsa kasanın içinde 3 tane minik 1 tane kocaman çalışan fan var ama yinede ısınıyor açıkçası.İşlemci mi darboğazlık yapıyor yoksa ekran kartımı kendini soğutamıyor her şey olabilir



H
6 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar. Probleminiz bence işlemciden gibi görünüyor. Kasanın içini açıp fanlarınızı temizlemeniz çok birşey farkettirmez. İşlemci macununu yenilemenizi öneririm. Fakat öncelikle Bu Link 'ten MSI Afterburner kullanımını öğrenin ve oyun içi işlemci, gpu ve ram kullanımınızı bizimle paylaşın ki sorunu daha detaylı görebilelim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bu gün içerisinde işlemci macunun yenildim.Kasayı aldığımdan bu yana hiç yenilememiştim ama bu gün halletim o olayı.Dark soul 3 ve witcher 3 ü 1 er saat oynadım pc kapanma yapmadı fakat yine deli gibi ısınıyor bilgisayar ,kasanın üzerinden elleyince o kadar fark etilmiyor fakat direk işlemciye dokununca anlaşılıyor normal bir ısınma olmadığı.Bahsettiğiniz program ile istatislikleride çektim buyrum.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


oyun ilk açıldığında sıcaklığı 33 oynadıkça 50-70 arası seyiriyor
ilk açıldığında 50 lerde olan cpu kullanımıda zaman geçtikçe 70-90 arası oluyor. Oyunların düşük veya yüksek ayarlarda olması bunu değiştirmiyor.Resimlerde en düşük ayarlarda oynadığım istatislikler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hipotermi
S
6 yıl
Er

1-)Game Booster ile arkaplanda açık olan uygulamaları kapatarak cpu kullanımını azaltmayı deneyebilirsin.
2-)Güç Planından - Plan Ayarları - İşlemci en düşük ve en yüksek kullanımını kısarak cpunun ısınmasını engelleyebilirsin( en düşük 80 en yüksek 80 yaparak dene )
3-)Kasada kaç tane fan var ve havayı üfürdüğü yönler nasıl?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FQMicro-ice
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Hocam arka planda herhangi bir program çalışmıyor,bu tür şeylere dikkat ettim baktım ben.Misal pc yi bu gün içerisinde ilk kez açıyorum ve direk olarak oyuna giriyorum girmeden önce cpu %10-20 falan ama oyuna girip 20 dk oynadıktan sonra 80 lere çıkıyor ve kasa deli gibi ısınıyor sadece oyun açıkken yani.O nedenle Game Booster gibi bir programı denememe gerek yok diye düşünüyorum pek bir şeyi etkileyeceğini düşünmüyorum.2.maddeyi deneyeceğim. Kasanın içerisinde de ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları hariç 1 adet arka tarafta 1 adet üste olmak üzere 2 küçük fan,açılan kapağında da büyük bir fan var toplam 3 yani.Üsteki ve arkadaki küçük dışarı veriyor havayı kapaktaki büyük fanda içeri.

Dış kasamın modelinide belirteyim dente ınfinity

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @SiriusDestere
B
6 yıl
Er

İşlemini Besle termal macunu sur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Çavuş

Power testini yap hocam. Power beslemiyor olabilir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
6 yıl
Er

Arkadaşların dediği gibi benim fikrim de işlemciye macun sürerek devam etmen


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Yarbay

birebir aynı problemi psu yu değiştirerek çözdüm benimkide deli gibi ısınıyor fx8150 ama meğersem psu beslemiyordu bu kasalarla gelen psu lar çok dandik oluyor başka bi psu ile denemeni tavsiye ederim ramlerini bile bozabilir bu durum haberin olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Bundan 2 gün evvel yazdığım mesajda işlemci macununu yinelediğimi belirttim dostlar.Macunu yeniledikten bu yana pcde kapanma olmadı fakat ısınma devam ediyor.Kasayı açtım cpu kullanımı 100 e gelene kadar yani kasa deli gibi ısınana kadar oynadım oyunları sonra kapatıp kasanın içini inceledim,işlemci aşırı derecede ısınıyor el sürülmeyecek seviyede bu sıcaklığı ekran kartınada yansıtıyor ekran kartının işlemciye bakan tarafıda büyük ölçide ısınıyor ve ram leride ısıtıyor yani çok zorlarsam parçalara zarar verecek gibi.Yani macun kapanmayı çözdü gibi -belki fazlaca ısındığında yine kapanabilir henüz çok zorlamadım- ama ısınma sorunu devam ediyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @enes78sivri
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Dostum geçen sene ekran kartımı değiştirdiğimde psu da aldım yeni eskisi 400w idi şu anki 600w ekran kartını kaldırsın diye almıştım 400w 1050tı o çalıştırmaz dediler ve geçen sene witcher 3 ü oynarken aynı psu aynı ekran kartı aynı işlemci aynı ram ile böyle absurt bir ısınma yapmıyordu şu son 4-5 aydır var bu olay psu nun tam verim verip vermediğini yada yeterli olup olmadığını anlamak için bir yol bulup bakamadım. 600w üzeri bir psu ya geçsem sorun çözülür mü diyorsun yani.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Afacan Dennis
T
6 yıl
Çavuş

Psu yu dene aniden kapanma (elektrik kesintisi, zorla kapatma, fişten çekme vb.) durumlarında psu da bulunan kondansatörler zarar görür. Bu durumdan ötürü anakartı besleyemediği için ısınma yapabilir. Düşük voltaj ısınma yaptırır. Psu gücün yeterli onda sıkıntı yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartara32 -- 27 Temmuz 2018; 19:27:44 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FQMicro-ice
A
6 yıl
Yarbay

aldığın psu nun serfitikası varmı dostum aldığın psu hangisi acaba bir link atabilirmisin ? bazı psu larda 600 yazar amma 450 bile anca verir o yüzden kaliteli bir psu mu emin olalım önce


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FQMicro-ice
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

PSU ismi -Zalman ZM600-GLX 600W Power Supply 80 Plus- resimleride aşağıda.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @Afacan Dennis
F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

UP UP



İ
6 yıl
Yüzbaşı

kardeşim en son kasa bakımını ne zaman yaptın



F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

En son 2 hafta önce yaptım işlemci macunu alıp sürdüğümde,ondan evvelde 1 ay önce yapmıştım.



F
6 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

up up !



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.