Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
221
Cevap
33262
Tıklama
12
Öne Çıkarma
Xiaomi Redmi 5 Plus [Unlock, Root, TWRP...]
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hemen giriş yapalım konumuz belli. Ben çok uğraştım siz uğraşmayın 5-10 dakikada halledin diye bu rehberi hazırladım. Hiçbir zorluğu yok bu şekilde anlayan anlamayan herkes yapabilir basit adımlar takip edilmeli o kadar. Kendiniz sorumlusunuz tabi.
(İşlemler genel ancak MIUI 9.5.4.0, Android 7.1.2 üzerinde yapılmıştır.)

Root yapmak isteyenler unlock yapmak zorundadır öncelikle. Root için de TWRP yüklemek şarttır diyebiliriz. TWRP yükledikten sonra da Root yapmak şarttır (Orijinal romda kalmak isterseniz), yoksa telefon açılmıyor başka Custom rom yüklemeden. Bu yüzden her halükarda Root için gerekli olacak dosyaları önceden telefona bir klasöre atın hazır dursun. Magisk v16 zip dosyası root için yeterlidir. (kaldırmak için ayrıca uninstall zip de var lazım olursa.) Root için mutlaka magisk kullanın çok avantajlı. Supersu, superuser hiç gerek yok.
Şuradan indirin;
https://forum.xda-developers.com/apps/magisk/official-magisk-v7-universal-systemless-t3473445


Öncelikle telefonumuzda şu ayarları yapalım;
Ayarlar - Telefon Hakkında - MIUI sürümü üzerine 7+ kez ard arda basın, geliştirici ayarları menüsünün açılması için bu gerekli.
Ayarlar menüsünde artık Ek Ayarlar içerisinde "Geliştirici Seçenekleri"ni artık görebilirsiniz.
Burada "Usb hata ayıklama" seçeneğini de etkinleştirin.
"OEM Kilit Açma" seçeneğini etkinleştirin.
(Unlock işlemi bittiğinde bu sayfadaki Mi Kilit Açma Durumu = Kilit açıldı olacaktır.)
"USB üzerinden yükle" seçeneğini de aktif etmenizi öneririm bunlar ilerde belki lazım olabilir.

Öneri; Zorunlu değil ancak hazır buraya girmişken en alttaki "MIUI optimizasyonu"nu ve "Bellek optimizasyonu"nu kapatmanızı öneririm. MIUI güya %1 daha tasarruf edeceğim diye arkaplandaki uygulamaları kapatıyor gereksiz durumlarda bile, üstüne bir de bildirim sorunları yaşatıyor, RAM zaten yeterli. Bunu kapatırsanız multitasking konusunda bir nebze rahat nefes alırsınız telefon yine gayet optimize çalışıyor 4gb (veya 3gb) ram'li telefon kullandığınız keyfini biraz olsun hissedebilirsiniz, yoksa Miui çok saçma çalışıyor sanki 1-2 gb ram varmış gibi sürekli kapatma yapıyor uygulamalar yeniden yüklenip duruyor kaldığı yerden devam etmiyor, bu da pil tasarrufu yerine pil israfı yapar daha çok. Neyse konumuz değil asıl konuya devam edelim...



UNLOCK
Root işlemi için öncelikle Unlock işlemi yapılmalıdır şuradan talep ediyoruz;
(MIUI hesabınızın olması ve telefon numaranız dahil bilgilerinizi vermiş olmanız unlock onayı için kolaylık ve hız sağlar)
http://en.miui.com/unlock/

Birkaç gün veya en geç 2 hafta içinde onay geliyor. Onay gelince yine aynı linkten işlemleri takip edip buradan indirdiğimiz MiFlash Unlock aracı ile bilgisayardan işlem yapıyoruz. Bu aracı açıp Agree ile katılıyoruz ve MI hesabımızın kullanıcı adı ve şifresini giriyoruz.

Unlock işlemi yaparken başta telefonu bilgisayara bağlamayın. UNLOCK'a tıklayınca bağla dediği zaman yapmanız gereken sırasıyla; telefon kapalı halde iken "Ses kısma + Güç" tuşuna basarak fastboot moduna almak ve ardından usb kablo ile bilgisayara bağlamaktır. Bu kadar.. Yaklaşık 15 - 20 saniyede işlem bitecektir.

TWRP Recovery Yüklemek
Bunu yüklemek olmazsa olmazdır. Root işlemi için, telefonu yedeklemek ve birçok işlem için bu özel recovery vazgeçilmez aracımız olacaktır.
Henüz Root yetkimiz olmadığı için fastboot metoduyla yükleme yapacağız. Şuradan faydalandım ben;https://twrp.me/xiaomi/xiaomiredmi5plus.html
Güncel twrp...img dosyamızı yine buradan cihazımıza uygun (vince) indirelim;https://eu.dl.twrp.me/vince/



* [Treble] yazan Android project Treble destekli 8.1 vs rom yüklemeyi düşünenler öncesinde treble twrp recovery yüklemeyi unutmasınlar;https://androidfilehost.com/?w=files&flid=262021
[Treble] destekli romlar şimdilik önerilmiyor. Özel twrp sürümü falan da uğraşmak istemezseniz ve daha sorunsuz olsun isterseniz treble desteksiz [Non-Treble] yazan romları kurun.



ADB ve usb driver yükleyelim bilgisayarımıza;
Küçük hazır paketler var.
1.4 sürümü;https://www14.zippyshare.com/v/ufYG71o0/file.html
Bu olmazsa 1.3 sürümü;https://drive.google.com/open?id=0B0MKgCbUM0itSUhpUklCTFpzWkE&authuser=0

Kurarken dosyaları sağ tık - yönetici olarak çalıştır diyelim ve önümüze çıkan sorulara Y yazarak olumlu cevap vererek ilerleyelim.
C:/adb klasörüne kurulacaktır. Daha önce indirdiğimiz TWRP 3.2....img dosyasını da bu klasöre atın dosya adını da twrp olarak değiştirin. (uzantı dahil tam adı twrp.img)

1. Telefonu kapatıp ses kısma+ güç tuşu ile fastboot moduna alın veya telefonunuz açıksa (usb ile bilgisayara bağlı) bu komutla direkt fastboot moduna alabilirsiniz;

adb reboot bootloader

Komutları nerede nasıl çalıştırıyoruz? C:/adb klasöründe boş bir yere klavyeden shift tuşuna basılı tutarken sağ tıklayıp "komut penceresini burada aç" diyoruz.


2. Artık fastboot modundayız, twrp.img dosyamız da adb klasöründe hazır olduğuna göre şu komutu yazıyoruz; (veya kopyala yapıştır yapabilirsiniz)

fastboot flash recovery twrp.img

3. İşlem bitti şimdi telefonumuzu şu komutla yeniden başlatabiliriz;
(Ancak en ÖNEMLİ kısım burada, okumaya devam edin.)

fastboot reboot

ÖNEMLİ kısım burasıdır. Reboot işlemi ile birlikte telefonumuz recovery'nin değiştiğini anlayıp orijinal recovery'ye döner, bunu engellemek için yapmamız gereken bu komuttan hemen sonra (1-2 saniye içinde) telefonu elimize alıp "Ses AÇMA + Güç" tuş kombinasyonu ile Twrp recovery'ye giriş yapıyoruz. Bu tuşlara MI logosunu görene kadar basmamız yeterlidir. (Güç tuşuna çok uzun süre basmayın, telefon yeniden başlar falan, gerekirse MI logosunu görünce güç tuşundan elinizi çekip ses açma'ya bir süre daha basılı kalın.)
Yani telefonun ilk açılışında bu şekilde TWRP'ye giriş yapmamız önemli. Yapamazsak 2. adımdan itibaren tekrar...
TWRP açılınca şifre sorup decrypt data falan derse normaldir bunu dikkate almayın "cancel" deyin. Ve bundan sonra da önemli dediğim kısmı size sorar bak böyle böyle durum var sistem beni anladı ve silmeye çalışıyor bunu engellemek için bir işlem-yama yapayım mı der, siz de evet diyerek daha doğrusu aşağıdaki çubuğu soldan sağa doğru kaydırarak onay veriyorsunuz ve işlem tamam.
(Onay vermek istemezseniz kaydırmayın Keep read only seçeneğini seçini bu sayede 1 seferlik twrp yüklemiş olursunuz yine işinizi halledersiniz. Twrp kalıcı olmayacağı ve system bölümünde modifikasyon yapılmamış olacağı için OTA ile güncellemeleri alabileceksiniz. Bunu ve diğer yönlerini aşağıda açıklayacağım ayrıca.)

Şimdi son işlem olarak magisk ile root yapacağız. Zaten root etmezsek nedense MIUI sistem açılmıyor, bende öyle oldu. Amacımız zaten root değil mi zaten, önemli değil :)

ÖNEMLİ 2... (OTA ile güncelleme almayı kaybetmek istemeyenler için)
Hem magisk ile root edip hem de OTA güncellemelerini kaybetmemek için şu yöntemi kullanabiliriz:
3. aşamadaki fastboot reboot komutundan sonra aynı şekilde "Ses AÇMA + Güç" ile Twrp recovery'ye giriş yaptıktan sonra yine şifre olayına cancel diyoruz ardından aşağıdaki çubuğu soldan sağa doğru bu sefer kaydırmıyoruz yani Twrp'nin system'i yamalamasına onay vermemiş oluyoruz. TWRP'yi 1 seferlik kullanabileceğiz demek bu. Şimdi hemen hazır twrp açıkken Install ile magisk v16 zip dosyamızı seçerek yüklüyoruz root işlemi tamam. (TWRP'den çıkmadan önce backup seçeneği ile yedek almanızı öneririm dursun bir köşede lazım olur. Root'suz şekilde yedeğini almak isterseniz magisk root zip uygulamadan öncesinde backup alabilirsiniz.) Sistemi yeniden başlatıyoruz ve işlem tamam. Magisk yüklenmiş oldu ve sistem açılışta yama yapılmamış twrp olduğunu anlayacak orijinal boot img dosyasına kendiliğinden dönecektir. Artık magisk root kullanabiliriz ve system bölümüne dokunacak işlem yapmadığımız sürece OTA ile güncellemeleri alabiliriz. Artık twrp recovery kullanamayız tabi kullanmak istediğimiz zaman yine aynı bu şekilde bozmadan 1 seferlik twrp img yüklemesi yapabilirsiniz.

*Peki Twrp recovery yükledik, ilk açılışta kaydırarak yama yapmasına da izin verdik, nasıl orijinal yani stock recovery'ye dönebiliriz? Bunun için öncelikle indirin stock boot img dosyasını; https://www6.zippyshare.com/v/oP0OAkYz/file.html

Birinci ve kolay yöntem olarak boot.img dosyasını telefona atarız, twrp'ye giriş yapıp menüden install - boot image seçerek boot.img dosyamızı gösteririz işlem tamam.

Diğer yöntem olarak ise yabancı olmadığımız şekilde;
1-2-3 adımlarını uyguluyoruz aynı şekilde. Tek fark twrp.img yerine boot.img komutunu vereceğiz;
fastboot flash recovery boot.img

Ardından aynı şekilde
fastboot reboot
İşlem tamam, telefonda artık twrp olmayacak. Yalnız daha önce twrp ile sağa kaydırarak yaptığınız yamanın system bölümüne olan etkisi de geçiyor mu emin değilim denemedim. Geçiyor ise artık OTA ile güncellemeleri alıp sorunsuz kurmanız lazım.


OTA güncelleme olmuyorsa çareler çok. MUIU son sürümü indirirsiniz;http://en.miui.com/download-340.html
1.System update yöntemi ile telefon üzerinden yapabilirsiniz.
Olmazsa
2.Recovery update ile telefon recovery menüsünden yapabilirsiniz.
Olmazsa
3. Fastboot update ile bilgisayar üzerinden yapabilirsiniz.
Bu yöntemlerin üçü de şurada;http://en.miui.com/a-233.html



** TWRP recovery yerine Twrp'nin geliştirmeler eklenmiş olan daha iyi versiyonu redwolf indirmek isteyenlere öneririm;http://c.mi.com/thread-863807-1-1.html

İndirme linki sayfada, okumanızı öneririm. Farklı ve güzel özellikleri var.OTA güncelleme desteği falan diyor bunu nasıl sağlıyor bilmem denemedim şimdilik. Yine de üşenenler için sayfadaki şu anki sürümün direkt indirme linki; https://www.androidfilehost.com/?fid=818070582850497904
Yükleme yöntemi olarak 1-2-3 sırayla anlattığım twrp recovery yükleme ile birebir aynıdır hiçbir fark yoktur işlemlerde. Daha basit olarak ise twrp recovery zaten önceden yüklenmiş ise kolay yöntem olarak redwolf img dosyasını telefona atarız, twrp'ye giriş yapıp menüden install - boot image seçerek redwolf img dosyamızı gösteririz işlem tamam.



ROOT:
Twrp menüsünden Install'a tıklıyoruz, daha önce indirip telefon hafızasına attığımız magisk v16...zip dosyasını gösterip onaylıyoruz. ve işlem tamam. Reboot-system diyerek telefonumuzu artık açabilir. Root'un özellikle Magisk ile Root'un keyfini çıkarabililiriz.
Keyifle kullandığım, önerdiğim sorunsuz magisk modülleri;
(Magisk manager uygulamasından saldaki indir menüsünden indirebilirsiniz.)
-youtube vanced black themed. (Kurmadan önce telefondaki youtube güncellemelerini kaldır yapılmalı.)
-Busybox for android
-Viper4android FX materialized. 2.5.0.5
(her telefonda olmalı kulaklık sesi mükemmel oluyor. busybox da olmalı bunun için.)
-ram management fixes by crok (? emin değilim multitasking konusunda faydası var mı..)
-google lens enabler
-unified hosts ****

Google camera yükleme işlemini sonra anlatacağım. Bu da basit bir magisk modülü + uyumlu Apk dosyası kurma işlemi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 14:33:46 >

Google Camera yüklemek isteyenler işlem gayet basit.
Bunun için daha öncesinde unlock ve magisk root işlemlerini yapmış olmanız gerekiyor.

Öncelikle şu 2 magisk modülü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı gunman233 - 6 yıl +4
Çeşitli romlar yüklemek isteyenler için;Yoruma Git Yorumun Devamı gunman233 - 6 yıl +4
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Google Camera yüklemek isteyenler işlem gayet basit.
Bunun için daha öncesinde unlock ve magisk root işlemlerini yapmış olmanız gerekiyor.

Öncelikle şu 2 magisk modülünden herhangi 1 tanesini yüklemeniz gerekiyor;
Bu sayede telefonumuzda google camera2api etkinleşmiş olacak.

1.C2API+GcamSlowmo_enabler_v1500.zip;
Önerdiğim budur, slowmo vb daha fazla özellik açıyor desteklemesi durumunda.
https://www67.zippyshare.com/v/uiJKGPGH/file.html


2.Diğeri C2API_enabler_v1500.zip
Camera2api açan ama fazla özellik açmayan;
https://www41.zippyshare.com/v/mKZXS6qx/file.html

Bu 2 modülü de magisk üzerinden indir diyerek online olarak bulamazsınız. Bunları indirip telefon hafızasına atın. Magisk menüsünden modüller kısmına gelip + simgesine dokunup göstermeniz gerekiyor indirdiğiniz bu 2 dosyadan 1 tanesini. (ikisini birden yüklemeye çalışmayın, 1. öneririm.)



Telefonu yeniden başlatın ve son olarak indireceğiniz uyumlu google camera apk dosyasını normal şekilde yüklemeniz yeterli olacaktır;
MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2b.apk
https://www98.zippyshare.com/v/pYcGH2MC/file.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 12:14:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çeşitli romlar yüklemek isteyenler için;https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5/development

[Treble] yazan Android project Treble destekli 8.1 vs rom yüklemeyi düşünenler öncesinde treble twrp recovery yüklemeyi unutmasınlar;https://androidfilehost.com/?w=files&flid=262021
[Treble] destekli romlar şimdilik önerilmiyor. Özel twrp sürümü falan da uğraşmak istemezseniz ve daha sorunsuz olsun isterseniz treble desteksiz [Non-Treble] yazan romları kurun.

En azından şimdilik stock rom'da kalmayı öneriyorum, onunla oynamak daha iyidir. Bu tip Aosp vesaire custom rom'lar özellikle başlarda çok da stabil olmuyorlar, kamera vs pek iyi olmayabiliyor ama ileride denenebilir. Veya isteyen tabiki Twrp'den backup aldıktan sonra istediği romları deneyip istediği zaman aldığı yedeğe birkaç dakikada dönebilir, ben üşendim artık gençler denesin :)

Dikkat: Bazı Rom'lar Android Project "Treble" destekliyor sanırım. Bunlara dikkat edin treble desteği olması için sistem bölümlerini ve hatta diğer bölümleri yeniden biçimlendirmesi gerekir diye tahmin ediyorum, sistem haricinde diğer bölümdeki fotoğraf vb dosyalarınızı da kaybedebilirsiniz, tam yedek almayı unutmayın derim. Geriye dönüşte de bir sıkıntı olmaz umarım treble yüzünden. Açıklamaları Xda başlıklarında vardır gerçi, felaket tellallığı yapmaya da gerek yok her türlü çözülür, çok kişi yüklemişler forumlarda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 13:5:40 >

B
6 yıl
Yarbay

Elinize sağlık, peki telefondaki mi hesabından çıkış yapmak gerekiyor mu bunları yaparken?

Ayrıca şu an çin romu yüklü, unlock yaptım, globali yükleyip bunlara başlamak gerekiyor sanırım..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 5 Mayıs 2018; 17:14:36 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gunman233
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Mi hesabından çıkış yapmak gerekmiyor hatta mi hesabı olmalı ve giriş yapılmış olmalı muhtemelen, ben öyle yaptım.

Sizinki Çin sürümü telefon muydu? Ayrıntılı bilgi verin. Orasını bilmiyorum araştırırım xda da yazanlar vardı bunu.

Çin sürümü olup da içine garip çakma miui sürümleri yükleyenler unlock konusunda sıkıntı yaşamış bunu da testpoint method ile çözmüşler falan. Araştırın.

Telefona global development sürümünü yükleyip VPN kurup çözenler olmuş.

https://forum.xda-developers.com/redmi-note-5/how-to/how-to-how-to-unlock-redmi-5-plus-t3750250

Edit: zaten unlock yapmışsınız pardon. Donanım Çin sürümü de olsa istediğiniz sürümü mi flash yüklemekte sıkıntı olmasa gerek. Yüklemek zorunda da değilsiniz sonuç olarak Root işlemi için önemli değil yazılımın ne olduğu, hepsinde çalışır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 5 Mayıs 2018; 17:24:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyka06
B
6 yıl
Yarbay

aynen öyle fake rom vardı test point yapıldı..hiçbir şey fayda etmedi başka..

üstüne çin romu atıp unlocku yaptım sonunda..

şimdi direk global rom yükleyip twrp ve root yapıp en son imei ye gelecez kısmetse

lakin xiaomi bu telefonda her şeyi zorlaştırmış,deli etti beni bir aydır

edit: vince dosyası en baştaki 35 mb olan değil mi,alttta bide imzalı olan var da..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 5 Mayıs 2018; 17:51:52 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gunman233
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet twrp 35 mb. Alttaki küçük asc dosyası gereksiz.

Bu arada bilmeyenler için Vince bizim telefonun kod adı oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boyka06
B
6 yıl
Yarbay

Global romu yükleyemedim yalnız, mi Flash üzerinden fastbootla yapınca dosya yolu geçersiz diyor, ana klasör ismindeki aradaki boşlukları kaldırıp yaptım yine olmadı..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gunman233
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bilemiyorum henüz mi flash ile uğraşmadım veya Çin sürüm telefon ile. Yukarıda paylaştığım xda linkine göz atın ona göre uygulamayı deneyin.

Şunu tahmin ediyorum dosyayı belgelerime falan atarsanız aslında dosya konumu itibariyle arada boşluk olmuş oluyor documents and settings gibi... Direkt C dizinine atın veya c dizininde oluşturacağınız boşluksuz bir klasör içerisine. Miui ve Xiaomi uygulamaları hakkında daha deneyimli arkadaşlar da başlığa uğrar umarım basit bir çözümü vardır muhtemelen. Sorunların basit çözümü Twrp üzerinden yüklenebilen miui stock veya stock tabanlı rom olsa keşke, neden yok acaba?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @boyka06
C
6 yıl
Teğmen

Öncelikle çok güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş .

Stok romda kalan kişiler root işlemi yaptıktan sonra, OTA güncellemelerini yükleme şekli twrp üzerinden flashlama şeklinde mi olacak yoksa telefon ayarları kısmından da yükleyebilecek mi? Eğer telefon ayarları kısmından yüklenebiliyorsa, magisk ile yapılan root OTA dan sonra iptal mi olur?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

OTA ile güncelleme yapılabileceğini sanmıyorum ama denemek lazım update geldiğinde. Sebebi boot.img dosyasının twrp ile değiştirilmiş olmasıdır. Twrp ise ilk açılışta malum yama yapıyor silinmemesi için, muhtemelen system bölümünde bir yama yapıyor ki bu işlem ile artık OTA update yapılabileceğini hiç zannetmiyorum. Magisk root ile OTA update özelliği muhtemelen kaybolmaz çünkü magisk system bölümüne müdahele etmez, en büyük özelliği de bu zaten diğer root yöntemlerine göre. O zama nasıl güncelleme yapacağız? Miflash ile güncellemeleri bilgisayar üzerinden yapabiliriz bunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Hem magisk ile root edip hem de OTA güncellemelerini kaybetmemek için şu yöntemi kullanabiliriz:
3. aşamadaki fastboot reboot komutundan sonra aynı şekilde "Ses AÇMA + Güç" ile Twrp recovery'ye giriş yaptıktan sonra yine şifre olayına cancel diyoruz ardından aşağıdaki çubuğu soldan sağa doğru bu sefer kaydırmıyoruz yani Twrp'nin system'i yamalamasına onay vermemiş oluyoruz. TWRP'yi 1 seferlik kullanabileceğiz demek bu. Şimdi hemen hazır twrp açıkken Install ile magisk v16 zip dosyamızı seçerek yüklüyoruz root işlemi tamam. (TWRP'den çıkmadan önce backup seçeneği ile yedek almanızı öneririm dursun bir köşede lazım olur. Root'suz şekilde yedeğini almak isterseniz magisk root zip uygulamadan öncesinde backup alabilirsiniz.) Sistemi yeniden başlatıyoruz ve işlem tamam. Magisk yüklenmiş oldu ve sistem açılışta yama yapılmamış twrp olduğunu anlayacak orijinal boot img dosyasına kendiliğinden dönecektir. Artık magisk root kullanabiliriz ve system bölümüne dokunacak işlem yapmadığımız sürece OTA ile güncellemeleri alabiliriz. Artık twrp recovery kullanamayız tabi kullanmak istediğimiz zaman yine aynı bu şekilde bozmadan 1 seferlik twrp img yüklemesi yapabilirsiniz.

*Peki Twrp recovery yükledik, ilk açılışta kaydırarak yama yapmasına da izin verdik, nasıl orijinal yani stock recovery'ye dönebiliriz? Bunun için öncelikle indirin stock boot img dosyasını;
https://www6.zippyshare.com/v/oP0OAkYz/file.html

1-2-3 adımlarını uyguluyoruz aynı şekilde. Tek fark twrp.img yerine boot.img komutunu vereceğiz;
fastboot flash recovery boot.img

Ardından aynı şekilde
fastboot reboot
İşlem tamam, telefonda artık twrp olmayacak. Yalnız daha önce twrp ile sağa kaydırarak yaptığınız yamanın system bölümüne olan etkisi de geçiyor mu emin değilim denemedim. Geçiyor ise artık OTA ile güncellemeleri alıp sorunsuz kurmanız lazım.


Olmuyorsa çareler çok. MUIU son sürümü indirirsiniz;
http://en.miui.com/download-340.html
1.System update yöntemi ile telefon üzerinden yapabilirsiniz.
Olmazsa
2.Recovery update ile telefon recovery menüsünden yapabilirsiniz.
Olmazsa
3. Fastboot update ile bilgisayar üzerinden yapabilirsiniz.
Bu yöntemlerin üçü de şurada;
http://en.miui.com/a-233.html

Bunu ilk mesaja ekleyeyim ben :)




Bu mesajda bahsedilenler: @cscfounder
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

** TWRP recovery yerine Twrp'nin geliştirmeler eklenmiş olan daha iyi versiyonu redwolf indirmek isteyenlere öneririm;http://c.mi.com/thread-863807-1-1.html

İndirme linki sayfada, okumanızı öneririm. Farklı ve güzel özellikleri var.OTA güncelleme desteği falan diyor bunu nasıl sağlıyor bilmem denemedim şimdilik. Yine de üşenenler için sayfadaki şu anki sürümün direkt indirme linki; https://www.androidfilehost.com/?fid=818070582850497904
Yükleme yöntemi olarak 1-2-3 sırayla anlattığım twrp recovery yükleme ile birebir aynıdır hiçbir fark yoktur işlemlerde. Daha basit olarak ise twrp recovery zaten önceden yüklenmiş ise kolay yöntem olarak redwolf img dosyasını telefona atarız, twrp'ye giriş yapıp menüden install - boot image seçerek redwolf img dosyamızı gösteririz işlem tamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 13:38:34 >

G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Google camera isteyenler için anlatımı bitirip ekledim. Hayırlı olsun artık daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. Daha iyi ve güncel google cam apk dosyaları buluruz umarım zamanla.

Google Camera yüklemek isteyenler işlem gayet basit.
Bunun için daha öncesinde unlock ve magisk root işlemlerini yapmış olmanız gerekiyor.

Öncelikle şu 2 magisk modülünden herhangi 1 tanesini yüklemeniz gerekiyor;
Bu sayede telefonumuzda google camera2api etkinleşmiş olacak.

1.C2API+GcamSlowmo_enabler_v1500.zip;
Önerdiğim budur, slowmo vb daha fazla özellik açıyor desteklemesi durumunda.
https://www67.zippyshare.com/v/uiJKGPGH/file.html


2.Diğeri C2API_enabler_v1500.zip
Camera2api açan ama fazla özellik açmayan;
https://www41.zippyshare.com/v/mKZXS6qx/file.html

Bu 2 modülü de magisk üzerinden indir diyerek online olarak bulamazsınız. Bunları indirip telefon hafızasına atın. Magisk menüsünden modüller kısmına gelip + simgesine dokunup göstermeniz gerekiyor indirdiğiniz bu 2 dosyadan 1 tanesini. (ikisini birden yüklemeye çalışmayın, 1. öneririm.)



Telefonu yeniden başlatın ve son olarak indireceğiniz uyumlu google camera apk dosyasını normal şekilde yüklemeniz yeterli olacaktır;
MGC_5.1.018.177470874.41362666__A7.0-8.1_MI5S_v2b.apk
https://www98.zippyshare.com/v/pYcGH2MC/file.html



M
6 yıl
Yarbay

Güzel konu elinize sağlık.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

H
6 yıl
Yüzbaşı

Çok faydalı konu hocam elinize sağlık. Bu işlerle daha önce çok uğraşan biri olarak 4 sorum olacak.

1. Twrp yüklemek yerine tek seferlik boot edip magisk flashladık diyelim. Daha sonra magisk modülü kurarken sıkıntı çıkaracak değil mi?

2. Twrp'de çıkan encrypt ekranında cancel'a tıkladıktan sonra direk zip yüklersek hata veriyor mu? Ben böyle olduğunu hatırlıyorum sanki. Yoksa wipe data yaparak twrp yeniden başlatmak mı gerekiyor?

3. V4A kulaklık için çok kullanışlı ancak Mi 4'te hoparlör sesini orijinali gibi kaliteli yapmıyordu. Hoparlör sesinde herhangi bir bozulma veya farklılık var mıdır ben çok memnunum çünkü.

4. Tüm bu özelleştirmelerin vs şarja olumsuz etkisi var mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Harry Morgan

Çok faydalı konu hocam elinize sağlık. Bu işlerle daha önce çok uğraşan biri olarak 4 sorum olacak.

1. Twrp yüklemek yerine tek seferlik boot edip magisk flashladık diyelim. Daha sonra magisk modülü kurarken sıkıntı çıkaracak değil mi?

2. Twrp'de çıkan encrypt ekranında cancel'a tıkladıktan sonra direk zip yüklersek hata veriyor mu? Ben böyle olduğunu hatırlıyorum sanki. Yoksa wipe data yaparak twrp yeniden başlatmak mı gerekiyor?

3. V4A kulaklık için çok kullanışlı ancak Mi 4'te hoparlör sesini orijinali gibi kaliteli yapmıyordu. Hoparlör sesinde herhangi bir bozulma veya farklılık var mıdır ben çok memnunum çünkü.

4. Tüm bu özelleştirmelerin vs şarja olumsuz etkisi var mı?
Sağolun umarım faydalı olur, birçok ek bilgi de paylaştım konuya eklemeler düzenlemeler yaptım.

1. Twrp'yi tek seferlik yükleyip (Yani keep read only seçerek) magisk yüklersek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Neden olsun ki Magisk sonuçta sadece kendisini yüklerken Twrp gerektiriyor, ilerisinde değil. Magisk modüllerini de Twrp'den kurmak zorunda değiliz ki, magisk içerisinden modules kısmından + tuşuna tıklayarak zip dosyasını seçiyoruz, twrp olmadan yüklüyor görünüyor.

2.Twrp'de o decrypt ekranı her seferinde çıkıyor her seferinde cancel diyoruz zaten bu standart bir durum diyebiliriz. 1. madde ile de alakası yok bu durumun. Cancel dedikten sonra bahsettiğim 1. maddedeki soruyu soruyor ayrı bu. Sağa kaydırarak onay veririz veya Keep read only ile onay vermeyiz. Her iki durumda da zip yüklenebilir sıkıntı olmaz. Magisk gibi system bölümüne etki etmeyen zip dosyaları yüklenebilir hatta system bölümüne etki eden başka zip dosyaları varsa onlar bile yüklenebiliyor olması lazım ancak bu durumda system değişeceği için OTA güncellemeyi kaybedersiniz.

3. Viper4android olmazsa olmaz. Bu kadar söylerim. Dolby Atmos falan gereksiz ve basit şeyler, ayar yok. Magisk ile kolayca zahmetsiz yüklemek çok iyi oluyor, eskiden uğraşırdık.
Ses konusunda gerçekten fark var. Ayrıca kurunca illa kullanmak zorunda değilsiniz ki. Program içerisinde kulaklık, hoparlör ve bluetooh sekmeleri var. Ben sadece kulaklık ve bluetooh kısmındaki ayarları aktif ediyorum ve kendime göre ayarlıyorum ayarları. Phone Speaker kısmı aktif değil zaten hoparlörde bu ayara hiç gerek yok, ayar yapmaya çalıştığımda ise dediğiniz gibi ses kaliteli artmıyor hatta daha kötü oluyor. O yüzden bu kısmı aktif etmiyorum yani bu sekmenin başındaki Master Power kapalı seçiyorum bu kadar basit. Kulaklık ve bluetooth (kulaklık) üzerinde ise çok etkili.

4. Şarja olumsuz bir etkisini görmedim. Viper4android çok az şarj harcar, basit bir EQ falan değil, CPU kullanmaz, donanımsal hızlandırma kullanarak sesi yeniden işlediği için.

"MIUI optimizasyonu" ve "bellek optimizasyonu"nu kapatmak ise yine şarja olumsuz etkisi yok hatta olumlu etkisini bile görebiliriz. MIUI bu ayarlara rağmen bir nebze daha iyi ancak hala doğru dürüst ram optimizasyonu yok, multitasking sakat. Yani 4 gb ram var gidip hala zorla 1,5 - 2 gb ram arası boşta tutacağım diye uğraşıyor çalışmasını istediğim uygulamaları kapatıyor, uygulamalar kaldığı yerden devam etmeyip baştan başlıyor, Chrome falan sekmeleri yeniden yüklüyor beş dakika sonra geri döndüğümde. (Boşta gerektiği kadar 1,3 gb daha ram olmasına rağmen.) Yahu tamam 500 mb - 1gb ram boşta durması bazı durumlarda iyi olabilir ancak bu kadarı fazla. Madem kullandırmayacaksın telefona niye 4gb ram koyuyorsun? Bu nasıl saçmalıktır, çok mu zor standart android gibi ram yönetimi yapmak veya kullanıcıya böyle bir ayar için izin vermek? Mi A1 modelini alıp stock android kullanmadığım için pişman olacağım neredeyse sırf bu yüzden. Gidip stabil olmayan (?) sade, aosp tabanlı 8.1 Rom'ları da kurmak istemiyorum.. bunun bir çaresi yok mudur? MIUI uyumlu bir kernel falan da yok sanırım yükleyip bu kısıtları aşabilsek bir şekilde? magisk modülü ram management fix vardı onu aratıp yükledim yine pek değişen bişey olmadı gibi kaldırdım. Bu konuda MIUI deneyimi olanlardan yardım bekliyorum. Boşta duran, yan gelip yatan ram istemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 6 Mayıs 2018; 16:25:0 >

H
6 yıl
Yüzbaşı

Yanıtınız için teşekkürler hocam. Geçen sürede baya bir şey değişmiş anlaşılan :)

Bahsettiğiniz konuyla alakalı ben sorun yaşamıyorum hocam standart ayarlarla kullanıyorum. En yoğun kullandığım zamanlarda bile yeniden yükleme yaptığını görmedim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
6 yıl
Yarbay

Hocam şu volte işinede bir el atarsanız çok sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: yahyademirci

Hocam şu volte işinede bir el atarsanız çok sevinirim.
Volte'ye neden kafa takılır bilmiyorum ama şimdi hallettim. Linkte anlatıyor bahsedilen *#*#.... kodu girmeniz yeterli sanırım ben girdim iki üç kere baktım zaten volte aktif çıktı direkt. Telefon global sürüm.

Konusu değil burası o yüzden burada kesiyorum ekran görüntümü de koyarak.

http://en.miui.com/thread-1756212-1-1.html





< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

acıklamalar için teşekkürler.

geliştirici seçeneklerindeki mi kilit durumunda "hesap ekleme" işlemi yapmadan unlock yapamıyorsunuz .

bir hatırlatayım dedim..

ayrıca imei tamiri konusunda yardıma ihtiyacı olan varsa yardımcı olurum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.