Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
4282
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Xiaomi mi box ve Netflix ...
K
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar hepimizin bilgilenebileceği bir konu olsun istedim..
Yıllarca Digitürk ve D-smart üyeliği ile filmleri izledik ve bazı filmlerin ses efektlerini stereo 2.0 yayından dolayı duyamadık..Israrla bu platformlar halen stereo yayın yapmaktadır..
Bu arada yaklaşık 2 yıldır Netflix film ve dizi olarak 4k ve Dolby digital yayınları ile dikkat çekmektedir..

Netflix kullanan arkadaşların bazıları filmleri ses sistemini kullanarak 5.1 ,7.1 gibi surround sistemde izliyorlar..Bazılarıda izlemek istediği halde bir takım bilgi eksiğinden dolayı bunu başaramıyor.
Yaptığım araştırmaya göre bazı arkadaşların netflix film bilgilerinde 5.1 özelliği ekranda görünürken ,bazı arkadaşların ekranında bu özellik bulunmamakta.. bu özellik neye göre ekranda yer almaktadır? Netflix uygulamasını nereden indirmemiz gerekiyor?
İkinci bir özellik cihazın av çıkışı 3.5 jack (optik ışık var) aynen optik çıkıştaki ışık var..buraya 3.5 jack to optic aparatı takıp ses receiverına bağlarsanız , 5.1 ses bekliyorsunuz fakat olmuyor..
Mi box ın hdmi çıkışını ses receiverına(hdmi in) takıp oradan(hdmi out) Tv ye aktaran arkadaşlar receiverdan 5.1 ses alabiliyorlar..

mi boxın hdmi çıkışını , spdif ses çıkışı olan tv ye bağlayıp, Tv nin spdif çıkışını ses receiverına (optical in) bağlarsanız , receiverdan alacağınız ses ,film tanıtımında 5.1 yazısı olan arkadaşlar için 5.1 Dolby Digital, 5.1 yazısı olmayan arkadaşlar için stereo 2.0 yani sanal surround oluyor.
Örnek vermek gerekirse Yok oluş filmini , netflix uygulamasında 5.1 gösteren arkadaşın ses receiverı Dolby Digital 5.1 ses sağlıyor.
Yok oluş filmini netflix uygulamasında 5.1 olmayan arkadaşlar filmi sanal surround(gerçek değil) izlemiş oluyor.
Bu arada ses receiverında hdmi in,out olan arkadaşlar için hiç bir problem yok..
Ses receiverında hdmi in ve hdmi out çıkışı olmayan arkadaşlar için HDMI TO OPTIC ,RCA aparatı iş görüyor. Mi box ın Hdmi çıkışını bu aparata takıp orada hdmi out u tv ye , optic out u ses receiverına takıyoruz..HDMI IN VE OUT özelliği olan bir ses receiverınız oluyor..
Kullanan arkadaşlar bigilerini paylaşırlarsa güzel olur diye düşünüyorum..



K
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

K
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İyigünler , Apple tv 3. nesilde Netflix uygulamasını nereden indiriyoruz? Apple Store dan mı? Netflix uygulamasında filmlerin tanıtımında 5.1 ses seçeneği var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Binbaşı

ms650 soundbar+ arka hoparlor var. fakat 5.1 yazısı gozukmuyor.
nasıl yaparda çözerim bunu düşünüyorum.



G
5 yıl
Çavuş

Merhaba

Netflix'ten 5+1 surround ses almak için mi box'u bağladığınız ses sisteminin dolby digital plus (dolby digital değil) destekli olması gerekiyor. ayrıca mi box'unuzu optik kablo ile ses sisteminize bağlarsanız 5+1 ses alamazsınız, mi box'u hdmi üzerinden ses sistemine bağlamalısınız. hdmi ile bağlantı kurdunuz ve ses sisteminiz Dolby digital plus destekliyorsa mi box'ta netflix ses seçeneklerine 5+1 seçeneği otomatik olarak geliyor.

Yanlız bazı hususları belirtmek gerekir. Ses sisteminiz Bluray dahil sistemler ise ve dolby digital plus destekli olsa bile büyük ihtimalle mi box üzerinde netlix ses seçeneklerinde 5+1 çıkmayacaktır.bunun nedeni bluray ses sistemlerinin dolby digital plus ses formatını sadece bluray disklerden çözmesidir. hdmi girişi üzerinden gelen dolby digital plus ses formatını desteklemezler.

Şu anda bu işlevi yapan Dolby digital plus destekli soundbar modelleri ve Avr modelleri mevcut.İsteğinize göre arayıp bulabilirsiniz.

Son olarak şunuda belirteyim Mi box Dolby atmos desteklemiyor ama Nvida shield gibi cihazlar Atmos desteklidir. Dolby atmos ses almak isterseniz hem Dolby atmos destekli Medya oynatıcı ve Ses sistemi yetmiyor bunlara artı olarak Atmos ses için Atmos destekli bir televizyon'da gerekiyor.

Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
5 yıl
Yüzbaşı

C
5 yıl
Binbaşı

Benim kullandığım dönemde netflix kurulu geliyordu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kemalege2000
P
3 yıl
Yüzbaşı

Dolby atmos özelliğini kullanmak için örneğin Apple TV 4K ve atmos destekli saundbar extra olarakta tv ninde atmos desteği olmasımı gerekiyor. Atmos destekli saundbarlara direkt Apple TV yi bağlıyorsunuz 2. Bir kabloyuda tv ye aktarılıyor yani tv ninde desteklemesimi gerekiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portrey -- 3 Mayıs 2021; 15:17:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gokhankarabulut
S
3 yıl
Yüzbaşı

mi box üzerinden dolby ses netflix izlerken nasıl alırım. mi box stero audio çıkış ve hdmi çıkış var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim20 -- 7 Haziran 2021; 17:1:44 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.