Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
783
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bilgisayar aşırı derecede geç sürede açılıyor.
D
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi günler yaklaşık 6-7 yıldır kullandığım Asus N53SN laptobumu dün yere düşürdüm. Laltobu yere düşürdükten sonra 2-3 saat boyunca kullandım hatta oyun bile oynadım. Oyun oynarken bir anda dondu ve bilgisayarı elle kapatmam gerekti.

Bilgisayarı her defasında açmaya çalıştığımda ''windows başlatılıyor'' yazısı 6-7 dakika boyunca sürüyor ardından kullanıcı şifremi girdikten sonra bi 6-7 dakika daha bekliyorum anca masaüstüne ulaşıyorum. Masaüstünde başlat çubuğu hariç hiçbir şey kullanamıyorum. Zaten bu problem olmadan önce bilgisayar oldukça yavaştı ama şu an olağanüstü yavaş ki bilgisayarın masaüstüne ulaşmış olsam bile kullaanmıyorum.

Bunun için forumlarda araştırma yaptım. Safe moda da uzman kullanıcıların bu sorun üstüne çözüme ulaşmak için söylediği şeyleri yaptım. Repair yaptım. Ama bir türlü problemi çözemedim. Araştırmama göre bilgisayarımda virüs var format atmam lazım ya da hdd hasar aldığı için böyle bir problem yaşıyorum. Ama şunu göz ardı etmemek lazım, bilgisayarı düşürdükten sonra 2-3 boyunca kullandım sıkıntısız bir biçimde.

Format mı atmalıyım yoksa yeni HDD mi gerekiyor? HDD nin bozulmadığının garantisi var mı çünkü dediğim gibi bilgisayarı düştükten sonra kullanabildim. Ama şu an masaüstündeyken hiçbir şeye tepki vermiyor.

Düzenleme : Windows7 home premium 64bit kullanıyorum. Bu problemden sonra bilgisayarı sçmaya çalışırken windowsa ulaşamadan önce c0000006 ve c000021a {fatal error} hatalarını da aldım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizhan18 -- 19 Nisan 2018; 15:33:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

Büyük ihtimalle hdd'nizde hasar gördü. Eğer yapabiliyorsanız Hard Disk sentinel programını kurup hdd'nin durumunu kontrol edin derdim ama bilgisayarı kullanamıyorsanız mümkün değil.

Yere düşürdükten sonra diskin okuma kafası zarar gördü ve siz diski kullanmaya devam ettiğiniz için okuma kafası zamanla diskin yüzeyini çizerek bozdu. O yüzden başta sıkıntısız kullandınız ama şimdi bozulduğu için büyük bir yavaşlama var ve bir müddet sonra diski kullanamayacaksınız büyük ihtimalle.

Yapabiliyorsanız başka bir hdd bulup, windows kurmayı deneyin ve bilgisayarın düzgün çalıştığından emin olun. Düşme sonrası başka bir parçanız zarar görmüş olabilir.

Ya da başka bir bilgisayara hard disk sentinel programını kurun. Daha sonra leptopunuzun diskini o bilgisayara takın. Programı açtığınızda sol tarafta diskleri gösterecektir. Oradan leptopunuzun diskini seçin ve sağ taraftaki ekranda ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya atın. Diskinizde bir sıkıntı var ise program bunu gösterecektir.

Kolay gelsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hdd yi başka bir bilgisayara takıp oradan hdd nin hasar alıp almadığının kontrol etmem şu an mümkün değil. Yeni hdd almam gerekiyor. Bana hdd önerebilir misiniz? Laptobum Asus N53SN 128GB lik bir ssd işimi görecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Maxpayne53
M
6 yıl
Yarbay

En uygun fiyata bulabileceğiniz ssdlerden biri bu.

http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-120gb-plus-sata-3-0-ssd-okuma-530mb-yazma-400mb--30424.html



Bu ürünü belki n11 hepsiburada... vs gibi online mağazalarda daha uyguna bulabilirsiniz. Fiyat aralığı vermediğiniz için fiyatı en düşük. Ürünü tercih ettim ki ben de bu ürünü evdeki eski leptopumda kullanıyorum.





Kolay gelsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fazla masraftan kaçınayım dedim mahalle bilgisayarcısından ikinci el hdd aldım :) şu an windows kuruyorum. Yardımın için teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Maxpayne53
M
6 yıl
Yarbay

Sıkıntı yok.

Sorununuzu çözünde gerisi önemli değil.

Kolay gelsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Denizhan18
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.